Pod šperploče kako napraviti u stanu

Anonim

Fotografija

Šperploča - materijalna univerzalna. Vrlo se široko koristi u građevinarstvu, lagano je, izdržljiva, ekološki prihvatljiva i odlikuje se demokratskom cijenom. Faneru se često koristi za stvaranje podova ili popravaka podova. Da biste shvatili kako ispravno napraviti pod od šperploča, neće biti poseban rad. Budući da je ovaj materijal univerzalan, može se koristiti u širokom rasponu slučajeva, ali i tehnika primjene će varirati ovisno o određenim uvjetima.

Pod šperploče kako napraviti u stanu

Pod šperploče je izdržljiv i jednostavan za instalaciju, zbog čega je vrlo popularan kada završava prostorije.

Vrste materijala

Danas proizvodimo mnoge vrste šperploča. U građevinarstvu češće koristi takve sorte:

Pod šperploče kako napraviti u stanu

Razred šperploča.

  1. FC - šperpločesto-otporna na vlagu, na temelju netoksične, ne-hlapljive karbamidne smole, vrlo elastična i izdržljiva.
  2. Nsh - šperploča otključana na ljepilo kazeina. Smatra se najjeftinijem, s debljinom 12 mm. Ako se planira staviti parket ili sličan tvrdi materijal na tako fani, potrebno je propovijedati s kožom.
  3. C1 - materijal za izgradnju grubih podova. Šperploča s jedne strane je uzemljena, baza ljepila je kazein.
  4. S2 je također na kazeinskoj osnovi, brušenje s obje strane. Ako je soba u kojoj treba organizirati podove, dovoljno suhi, s normalnom temperaturom, a ne očekuju se opsežna opterećenja, može se koristiti kao zamjena za šperploče FC.

U sirovim prostorijama, Paneru nepoželjna za korištenje - ovaj građevinski materijal je higroskopan i u uvjetima visoke vlažnosti brzo će se prevrnuti. Phanneur, namijenjen podovima i zidovima, ne može se koristiti na balkonima i kuhinjama, u toaletima, kupaonicama.

Kako pripremiti ventilator prije posla

Postojeće veličine šperploča.

Kako bi se poboljšala otpornost na vlagu šperploča, ona je impregnirana kod kuće s kitom na polivinil acetatu - podsjeća na tekući PVA ljepilo i košta vrlo jeftin. Obrada se pokreće s jedne strane i impregnira Phaneer što je više moguće. Zatim impregnirajte drugu stranu, preklapajući impregnaciju u dva sloja, drugi treba primijeniti samo nakon prvog suha. Sušenje se provodi na sobnoj temperaturi, jer će to biti potrebno najmanje 3 dana. Kada se šperploča ne osuši, moraju se dodatno tretirati s antiseptičkim sredstvom, koji je namijenjen za rad s drvom.

Članak na temu: Kako napraviti pretvarači (pretvarači) 12-220 v

Tako da je površinski sloj pokazao da je izdržljiviji, koristite akril laka. Također treba primijeniti u dva sloja, od kojih se svaki treba osušiti što je više moguće. Ako je za dekonstruivnost, Phanelo se odluči za rukovanje čak i stihom, to mora biti učinjeno prije obloženog laka.

Prije polaganja phanneur na pod, potrebno je provesti njegovu aklimatizaciju. To bi trebalo učiniti izravno na mjestu gdje se planira izvoditi polaganje. Datumi aklimatizacije se određuju ovisno o razlici u vlažnosti i temperaturi u prostoriji. Ako je na mjestu gdje je materijal pohranjen prije toga, uvjeti su slični onima u popravljenoj prostoriji, za aklimatizaciju je dovoljno za dan. Kada će razlika u temperaturama od dva do osam stupnjeva trebati dva puta, s većim od sedam do deset. Tijekom postupka aklimatizacije potrebno je pohraniti materijal u prostoriji u horizontalnom položaju položenom u stog.

Kako je dno šperploča

Podovi iz šperploča izgrađeni su i kada novi kat, au slučaju kada se mora popraviti već postojeće.

Za različite kombinacije baznih spolova i dekorativnih završnih premaza, polaganje šperploča je malo drugačija.

Pod šperploče kako napraviti u stanu

Shema polaganja škrga na brodu.

Prilikom postavljanja materijala na betonsko pod, moguće je proizvesti i na estrihu i na unaprijed instaliranim zaostajanjima. Broj opcije može se koristiti samo ako je osnova dobra, glatka i materijal koji će se primijeniti na završni premaz, plastiku. Betonski estrih, nakon što je otopina zgrabila, treba se usisati na normalnoj sobnoj temperaturi najmanje 40 dana.

Da biste dogovorili pod vožnji šperploča s ravnim i suhim estrihama, soba za početak pažljivo je oslobađanje, poželjno je da bolje čišćenje koristi usisivač. Tretman se provodi, za to će vam trebati mastiks za parket ili bitumensku laka, razvedeni u skladu s uputama. Prilikom obavljanja takvog rada otvorite prozore treba otvoriti, također morate nositi respirator. U stanu treba potpuno isključiti električnom energijom, budući da će zrak tijekom rada biti zasićen organskim parovima otapala. Svaka slučajna električna iskre će biti suvišna.

Članak o temi: Izračun topline vode

Phanneur 8-18 mm debljine izrezane na pruge ili kvadrate u četvrtini lista (1250x1250 mm). Morate ih položiti, s malim smjenama - četiri šavova ne bi se trebala konvergirati u jednom trenutku. Materijal za rezanje se izrađuje pomoću električnog alata, može biti Padzik ili pila. Izvođenje rezanja, treba napomenuti da će oko perimetra prostorije biti potrebno napustiti jaz u 20-30 mm.

Pod šperploče kako napraviti u stanu

Faze ugradnje crnog poda iz šperploča.

Pripremljeni komadi šperploča smješteni su na podu kako bi se uklopili i otupili. Pod doradom vrste linoleuma ili prometnih gužvi, možete lijepiti paneur na ljepilo kao bustilate ili koristiti parket mastiks za to, bez postavljanja utore. Ispada crni plutajući kat. Krajevi listova također trebaju biti pažljivo zalijepljeni.

Pod parketom hrasta ili sličnim nekretninama na njemu, phanneur se bolje pričvršćuje na vijke od 4x60 s tiklima. Slevewood kriške distribuiraju, promatrajući montažni prorez 2-3 mm.

Poticanje kroz šperpločani list, drag preko rupa - trebaju biti ¾ promjera nogu samosprećanja. Rupe moraju biti u kutovima, u središtu i na sredini svake strane. Centralne rupe buši tako da će se pomaknuti na oko pola koraka duž duge strane, to jest, četvrtina širine trake, vježba bira krutinu iz krute legure - jednostavno brzo fascinira, azioriorsko beton.

Sada se faneru može ukloniti u stranu, a na betonu, bušiti rupe za tikne za te oznake, koje su ostale od vježbe. Izračunajte titke u njima.

Na okretnoj strani šperploča nanesite ljepilo s lopaticom, stavite materijal na mjesto. Uzmite odvijač i pobijedite vijak za samozaštit na razinu na kojoj će se glava malo utapati u Phanneur.

Kako staviti pod šperploča na LAGS

Pod šperploče kako napraviti u stanu

Dijagram poravnanja katom s lag i šperploča.

Članak o toj temi: stropni poklopac s vlastitim rukama od do z

Neki prostori mogu sumnjati u stabilnost temperature i vlage. U tim slučajevima, pod šperploča pokušava organizirati zaostajanje. U isto vrijeme, treba promatrati neke točke:

  1. Za LAG-ove, trebali biste odabrati neobrađene ploče na 100 mm.
  2. Materijal za buduće zaostaje, morate obožavati najmanje tjedan dana u sobi u kojem se planiraju koristiti. Nakon toga, potrebno je sortirati ploče i ukloniti one koji su vodili ili preplavili.
  3. Odabir fane za pod, bolje je zaustaviti takav tip kao Fc ili neovisno obraditi plahte s impregnacijama kako bi se poboljšala radna svojstva. Njegova debljina trebala bi biti najmanje 12 mm.
  4. Priprema temelja se izvodi na isti način kao i za pod na estrihu.
  5. Od LAG-ova obavljaju sanduk u koraku od 300-600 mm na takav način da bi rubovi šperploča došli do zaostajanja.
  6. Dio odjeljka mora ispuniti materijal s hidromasnim i toplinskim izolacijskim svojstvima. Poliuretanska pjena dobro pristaje. Mineralni pamuk se ne može koristiti - iz njega se pojavljuju male čestice u zraku, što mogu smetati respiratorna tijela u prostorijama ljudi;
  7. Podove šperpločanih listova napravljene su s obveznim jazom u 2-3 mm, čišćenje treba promatrati u 20-30 mm oko perimetra.
  8. Phanneur je pričvršćen na LAGS pomoću tekućih noktiju ljepilo. Fiksiranje se vrši pomoću vijaka za samozaštimanje.

Sada se obavlja završna obrada: Phanneur može biti prekriven materijalima boje i laka ili ležao na vrhu linoleuma, laminata, parketa itd.

Pod šperploče kako napraviti u stanu

Pod šperploče kako napraviti u stanu

Pod šperploče kako napraviti u stanu

Pod šperploče kako napraviti u stanu

Pod šperploče kako napraviti u stanu

Pod šperploče kako napraviti u stanu

Čitaj više