Ukras luka s dekorativnim kamenma: foto opcije

Anonim

Postoje mnoge mogućnosti kako napraviti interijer izvorni i atraktivan. Jedno rješenje je stvoriti prekrasan luk s vrata. Ali ovaj dizajn možda nije dovoljan. U nekim slučajevima ne činite bez spektakularne završne obrade. A za to se često koristi umjetni kamen.

Ukras luka s dekorativnim kamenma: foto opcije

Prekrasan ukras

O lukovima

Arch je arhitektonski element koji u unutrašnjosti igra ulogu otvaranja. Poznato je da spominje prvi lukovi za više od vremena drevnog istoka.

Ukras luka s dekorativnim kamenma: foto opcije

Luk u stanu

S obzirom na tako dugu povijest, razlozi za stvaranje lučnih struktura nisu mogući. Vrlo duga građevina izgrađena je od kamena i cigle. Ovo je sada danas danas gipsboard, drvo, šperploča, kao i OSB ploča, iverice ili vlakna ploča.

O dekorativnom kamen

Ovaj materijal nije samo odličan način za ukrašavanje interijera, savršeno obavlja zaštitnu funkciju. Stoga je toliko volio dizajnere. Naravno, ako se umjetni kamen koristi u zatvorenom prostoru, njegove zaštitne funkcije se reduciraju na izdržavanje samo slučajnog mehaničkog oštećenja. I ovaj materijal se primjenjuje u unutarnjoj točki, maksimum koji se može urediti u istoj prostoriji - zid. Ali najčešće se materijal koristi kao dodatak postojećim predmetima.

Ukras luka s dekorativnim kamenma: foto opcije

Prednosti luka iz kamena

Ova verzija dizajna gotovo nema nedostataka. Uostalom, materijal ne trune, ne podliježe koroziji i gljivicama. Ukrasni umjetni kamen sastoji se od ekološki prihvatljivih komponenti, pa je sigurno za zdravlje.

Ukras luka s dekorativnim kamenma: foto opcije

Zašto ne koristiti prirodni materijal? Činjenica je da, prvo, to je vrlo skupo, a drugo, ne svi dizajn neće moći izdržati težinu prirodnog kamena. Isti granit je tri puta teži od umjetnog analoga.

Članak na temu: Vrata Sklopite Harmonicu Učinite to sami: Proizvodnja

Možete dodijeliti brojne prednosti ovog pristupa:

  • Nije potrebna nikakva posebna pažnja - bilo koji deterdžent koji ne sadrži abrazive je prikladan;
  • Možete koristiti umjetni analog o bilo kojem prirodnom kamen - proizvođači počeli su napraviti vrlo kvalitetnu imitaciju;
  • Lukovi luka kamena ne zahtijevaju posebne vještine, tako da se postupak događa lako.

Ukras luka s dekorativnim kamenma: foto opcije

Materijali za dizajn

Stvaranje kamena luk u stanu zahtijeva korištenje određenog popisa materijala za pripremu unaprijed:

  • Ukrasni kamen;
  • olovka;
  • šmirgl papir;
  • prajmer;
  • otopinu ili ljepilo;
  • Flout za šavove.

Ukras luka s dekorativnim kamenma: foto opcije

Uputstvo

Arch dekoracija s dekorativnim kamenom počinje s tradicionalnom pripremom površine. Potrebno je izgladiti nepravilnosti pomoću brusnog papira, a zatim ih izoštriti pomoću pred-početnika.

Ukras luka s dekorativnim kamenma: foto opcije

Priprema ljepljivog rješenja

Možete staviti dekorativni kamen na poseban ljepilo, na cementnoj otopini ili na tekućim noktima.

Ukras luka s dekorativnim kamenma: foto opcije

Kvaliteta adhezije završnog materijala s bazom ovisi o hrapavi stražnje strane pločica i kvalitete ljepljivog smjese. Ako se rješenje mora pripremiti neovisno, potrebno je to učiniti u malim dijelovima, jer brzo grasps, gubi svoj svojstva. Potrebno je miješati prašak i vodu u prikladnom prostranom spremniku pomoću miješalice (može biti bušilica s posebnom mlaznicom). Mješavina morate dobiti dosljednost debelog kiselog vrhnja.

Polaganje

Polaganje se radi. Morate početi s kutom otvornog zida. Šav mora biti ostavljen približno 4-5 mm. Ako se koristi kutni kamen, moraju biti zalijepljeni ispod. Ako se koriste stan, polaganje vrijedi izraditi brkove.

Ukras luka s dekorativnim kamenma: foto opcije

Tijekom postupka ne zaboravite provjeriti horizontal polaganja. Na elementima luka mogu se rezati kako bi se zadržao potreban radijus. Možete to učiniti s bradavicama ili brusirkom s posebnom mlaznicom.

Ukras luka s dekorativnim kamenma: foto opcije

Rubovi su obvezni da se brušeju, koristeći datoteku. Kada je završio završetak, morate čekati na visinu otopinu ili ljepilo. Nakon toga, morate uživati ​​u šavovima. Za te svrhe koristimo mržnju odgovarajuće boje. Da bi ispunio postupak, bolje je koristiti građevinsku špricu. Inače, možete koristiti gumenu lopaticu. Možete napraviti alat i sebe. Da biste to učinili, izrežite kvadratni komad polietilena, pretvaramo ga u obliku konusa, popravite viski. Vrh ovog elementa mora biti izrezan tako da se dobivena veličina odnosi na veličinu šavova između kamenja.

Članak o toj temi: Moderna tehnologija za sastavljanje dnevnika zaobljenog dnevnika

Ukras luka s dekorativnim kamenma: foto opcije

Daljnji jedan od ovih alata treba izvući u šavovima kako bi ih u potpunosti ispunio. U isto vrijeme morate učiniti sve uredno tako da materijal ne pogodi dio lica proizvoda. Ostavit će čekati kada se pričvršćuje - luk iz dekorativnog kamena je spreman.

Ukras luka s dekorativnim kamenma: foto opcije

Polaganje u besprijekornu metodu

U tom slučaju pločica je čvrsto smještena jedni drugima, tako da ukras lukova s ​​umjetnim kamenom zahtijeva mukotrpni rad. Ljepilo ili otopina se nanosi na kamen. Ako se polaganje izvodi od vrha do dna, možete dobiti glatku granicu s čistim linijama.

Budući da su rubovi završnog materijala dobro pripremljeni, ne treba vremena za odabir prilikom polaganja, tako da se postupak brzo provodi. Na kraju, površina se može otvoriti impregnacijom, koja će gurati vodu i štititi od učinaka kemikalija.

Luk iz kamena je jeftin, ali izgleda otkazan

Registracija luk kamen vam omogućuje da date ovaj element unutrašnjosti veće ekspresivnosti, stila. Soba stječe rafiniraniji i atraktivniji izgled. To je osobito dobro za takvu opciju u hodnicima i dnevnim sobama. U riječi, učinak takvog cilja je zapanjujući, u kojem možete provjeriti, gledajući opcije fotografija.

Čitaj više