Preporuke i upute za rad s ručnim drvenim okvirom

Anonim

Mill - električni alati s rezanjem mlaznica za obradu, rezanje i bušenje materijala. Rezač može imati monolitni dizajn i koristiti kao proizvodna jedinica, biti u obliku ručnog agregata za glodanje.

Razvoj ručnog rezača na drvu u praksi

Kupnjom prijenosnog uređaja za obradu drveta ovog tipa, možete samostalno ovladati građevinskim vještinama, oslanjajući se na video i fotografiju majstora na mreži. Ovi materijali se često sadrže ne samo da radi s ručnim mljevenjem, već i tehnike autorskih prava koje mogu proširiti krug pristupačnih zadataka, kao i pojednostaviti rad.

Na početnoj fazi poznanstva s uređajem i funkcionalnošću korisno je upisati osnovno znanje o instrumentu.

Što je priručnik za glodanje

Ručno mljeveni električni alat, koji ima visok stupanj mobilnosti u usporedbi s mljevenjem i dopuštanjem:

  • Stvaranje udubljenja i žljebova.
  • Bušenje kroz i slijepe rupe.
  • I ravna i kovrčava obrada ruba i krajnjih dijelova dijelova.
  • Pijenje detalja složenog oblika.
  • Primjena uzoraka i natpisa na drvenu površinu.
  • Visoko precizno kopiranje dijelova.

Preporuke i upute za rad s ručnim drvenim okvirom

Koristi se u stolariju, kao iu građevinskim vještinama i drugim srodnim područjima. Uz to, možete napraviti puno drveta:

  • Proizvodnja i montaža namještaja.
  • Umetci petlja vrata i brave.
  • Umjetnički rezanje na drvu.
  • Liječenje drva tijekom gradnje.
  • Pijenje rupa i žljebova.

Prisutnost ručnih rezača u kućnom arsenalu će ubrzati i pojednostaviti provedbu zadataka za popravak i stvaranje drvenih proizvoda, podložno poštivanju pravila rada s električnim alatom.

Pravila za rad s ručnim mljevenjem

Rad drvenog rezača treba provesti kada koristite radnike i zaštitne naočale: takva će mjera spasiti ruke iz glave off-site i drugih malih ozljeda, i oči iz građevinskog smeća. Manipulacija se mora izvesti polako, bez oštrih pokreta: inače, rezultat može razočarati prisutnost braka ("poderane" rubove, utore, itd.).

Uklanjanje i pričvršćivanje noža u stezaljci moraju se provesti pomoću odvijača ili uključeni u komplet za pribor. Važno je čvrsto zategnite niti, ali ne pretjerivanje kako to ne bi spriječio.

Pokret treba provoditi ravnomjerno tijekom cijelog rada motora. Inače, rezultat neće zadovoljiti kvalitetu.

Newcomes se često primjenjuju preveliki ili mali napor pri radu s rezačem. Kao rezultat toga, kvaliteta proizvoda pati. Nemojte usporiti moždani udar jedinice pri izvođenju rezanja elementa, jer to može dovesti do pregrijavanja rezača i spaljivanja drva.

Potrebna dubina rezanja postiže se kalibracijom - koristeći mehanizam za podizanje koji mijenja udaljenost između PIN-a i perača koja se nalazi pored električnog pogona. Rectilinear Vodič pomaže u postizanju čak i moždani udar noževa u tom procesu. Neki rezači su dovršeni kružnim vodičem koji vam omogućuje da stvorite glatke krugove velikog radijusa. Mljevenje krugova s ​​radijusom manje od 15 cm provodi se pomoću podesivog centring PIN umetanje u pod uvjetom da na bazi alata.

Članak o toj temi: Domaća radionica: dječji obrti s papira do 1. rujna (23 fotografije)

Mljevenje žljebova provodi se pomoću kutnog stop fiksirana na tijelu. Obrađeni lilter je fiksiran u fiksnom stanju - za sigurnost i kvalitetu rezultata. Uzorak žljebova s ​​dubinom od više od 5 mm preporučuje se da se provodi u nekoliko pristupa. Isto pravilo primjenjuje se na bilo koji rad na uklanjanju gornjeg sloja obratka bilo kojoj dubini.

Nemojte početi raditi s mlinom za glodanje bez ispitivanja sigurnosnih pravila. Rezač je izvor povećane opasnosti koja je sposobna postati uzrok ozljeda i ozljeda. Rad na drvetu s ručnim rezačem bit će siguran i produktivan ako:

  • Mlin će biti oštar (o potrebi za zamjenom mlaznice će reći nejedno rub proizvoda i motor za pregrijavanje).
  • Stavka mljevenja bit će fiksirana u stacionarnom stanju.
  • Dubina uklanjanja drva neće prelaziti 5 mm u jednom pristupu.
  • Zamjena mlaznica provodit će se tek nakon de-energizacije alata.

Tijekom rada s rezačem važno je pratiti stanje i "ponašanje" instrumenta, u skladu s preporukama proizvođača dostupnim u uputama ili na paketu. Povreda tehnološkog procesa, kao i odsutnost pravilne skrbi o alatu, podrazumijeva nepoželjne posljedice. Jedan od najvažnijih radnih uvjeta je pravi izbor mlaznica za glodanje.

Glavne vrste mlaznica

Postoji mnogo mlaznica za rad na drvetu s ručnim mljevenjem:

  • Rub. Opremljen ležajem koji vam omogućuje da postavite udaljenost od ruba dijela do noža. Koristi se za stvaranje i shvaćenih i glatkih rubova u drvenim dijelovima.
  • Klizna (spiralna, sunčanje, progutajte rep, oblikovani). Dopustiti izrezati i utora.

Postoje jednostavni i postavljeni rezači prikupljeni od dva ili više elemenata za rezanje. Pomoću postavljenog rezača možete implementirati željeni oblik proizvoda.

Preporuke i upute za rad s ručnim drvenim okvirom

Osim oblika, mlaznica za ručno mljevenje karakterizira debljina, visina, kao i međusobni raspored noževa, koji vam omogućuje da odaberete rezanje elemenata za bilo koji zadatak.

Najčešće tehnike rezanja

S mljevenjem možete stvoriti drvne proizvode. Izrezbarena ograda, fasade namještaja, dekorativni elementi, sve vrste obrta i suvenira. Mogućnosti ovog alata ograničavaju samo vještinu i fantaziju samog majstora. Postoji niz osnovnih elemenata, čiji je stvaranje trebao ovladati svakom pridošlicama. Razvoj sljedećih tehnika rezanja omogućit će postići komplicirane zadatke primjenom i kombiniranjem.

Članak o temi: tuš-toptun za dom i vikendicu - kompaktnost i udobnost

Otvoriti groove

Ako je potrebno stvoriti radni komad s utor počevši od ruba, trebate postaviti rezač tako da nož dolazi preko ruba drva. Područje toga treba instalirati element za rezanje i samo pokrenuti motor. Nakon što je završio rub proizvoda, potrebno je podići nož, oslabiti njegov držač i onemogućiti snagu jedinice.

Gluhi utori nastaju na isti način, s jedinom razlikom da se element za rezanje nije instaliran na rubu proizvoda, a na točki je započeo utor.

Preporuke i upute za rad s ručnim drvenim okvirom

Dubok groove

Ako dubina željenog utora prelazi 5 mm, preporuča se obaviti rad u nekoliko pristupa, svaki put povećava dubinu iskopa, posebno u slučaju rada s čvrstim sortama drva. Dubina posljednjeg udubljenja trebala bi biti ograničena na 1,5 mm - za dijelove glatkoće i geometriju utora.

Uzak groove

Kako bi se osigurala udobnost i rezultati tijekom stvaranja detalja s uskim žlijebom, preporuča se pričvrstiti ravnu bazu do potplata mlina. Ovaj dio u tandemu s vodilicama instaliran na oba smjera služi kao pomoćna ravnina koja osigurava ispravnu putanju noža. Važno je postaviti mjesto osi na istoj liniji sa središtem elementa za rezanje. Ručni mlin se provodi glatko i polako, pružajući gustu stajanje vodilica na bočne dijelove obratka.

Površina lica

Glavni pokazatelj ispravnog rada rezača s krajnjim dijelom drvenog liketa je geometrijska točnost i glatkoća primljenog ruba. Prilikom obrade završetka potrebno je pokrenuti njegovo izvršenje od stvaranja nježnog rezanja pomicanjem noža u smjeru rotacije. To će biti opremljeno visokokvalitetnim uzorkovanjem glavnog materijala, nakon čega će se koristiti samo za ispravljanje rezultata, što je vođenje elementa za rezanje već protiv smjera rotacije.

Curvoline rubovi

Da biste stvorili curvilinear rubove s ručnim mljevenjem, potrebno je osigurati točnost putanja kretanja noža, koristite uzorke opremljene tvrdokornim prstenom. S ovom metodom, rezanje okrugli ploče sa strane, nazvanom "prsten", pomiče se duž predloška, ​​pružajući putanje reznog dijela alata. Prije početka rada, tvrdokorni prsten je fiksiran na potplat mlina. Predložak je pričvršćen na obrađeni dio, koji je fiksiran stezaljcima na radnoj površini.

Korištenje predložaka pri radu s rezačem omogućuje vam da napravite identične dijelove u traženoj količini.

Dekorativna završna obrada

Složeni rezbareni elementi, skupni obrasci, slike i natpisi, kovrčava rezovi, - sve to se može stvoriti u procesu glodanja. Uz povećanje praktičnog iskustva čarobnjaka i složenosti dostupnih projekata.

Mrtve umjetničke djela - izlučeni način za obradu drvenih proizvoda, nositi se s kojom će znanje o osnovnim obrocima procesa pomoći.

Kako bi se osigurala da se stabilnost površine obrađuje, najbolje je koristiti porok. Crtanje se unaprijed primjenjuje na proizvodu s jednostavnom ili stolarno olovkom. Nakon što je površina označena i čvrsto učvršćena pod prikladnim kutom za rad, počinje proces izravnog glodanja.

Članak o toj temi: Što oprati plastične prozore i prozorske klupce?

Preporuke i upute za rad s ručnim drvenim okvirom

Molder je fiksiran s mlaznicom, koja je uredna, sloj iza sloja, uklanja drvo duž konture, što daje sliku.

Moderna arhitektura rijetko odmarališta uz korištenje ručnih alata u procesu stvaranja ukrasnih elemenata. Izrezbarene platfords, zamršene ograde, namještaj s reljefnim uzorcima i začine - ovi proizvodi su uspješno stvoreni pomoću električne ručne mlin, pružajući visoku točnost i brzinu rezanja umjetnosti.

Sigurnosna tehnika

Oprez pri radu s ručnim glodanjem za glodanje i rezultatima njegovog rada. Osnovna pravila sigurnosti:

  • Koristite samo oštre elemente rezanja. Stupanj oštrine noža može se provjeriti, pažljivo dodirivati ​​kabinu rezača s vrhom prsta: ako se koža "strši" na oštricu - nož je oštra. Još jedan znak nedovoljne oštrine noža je pregrijavanje jedinice jedinice tijekom rada i "prljavog" ruba proizvoda.
  • Provjerite uslugu električnog tuša i utikač prije svakog uključivanja.
  • Izbrišite prašinu i građevinsko smeće s kalipera, kućišta i salate.
  • Pouzdano je popravlja rezač u Canggi s ključem.
  • Nakon postavljanja elementa za rezanje, treba ga pričvrstiti u željenom položaju pritiskom na ručicu za kaliper.
  • Uvijek koristite sigurnosne naočale pri radu s rezačem, bez obzira na prisutnost zaštitnog zaslona u dizajnu sklopa. Možete dodati zaštitu respiratora.
  • Prije početka električnog motora - provjerite je li pokretni dio nije blokiran.
  • Kako bi se izbjegla ozljeda - prvo pokreće jedinicu i tek tada se njegov nož uvodi u radni komad.
  • Nakon završetka mljevenja je ukloniti nož s dijela, a zatim isključite motor.
  • U procesu rada u području gledanja rotirajućeg glave i unutarnjeg otvora čeljusti.
  • Prije zamjene mlaznica za potpuno de-energiju jedinicu.
  • Obrađene novčanice važno je popraviti na radnoj površini pomoću stezaljki.
  • Koristite samo čiste noževe. U slučaju detekcije na mlaznici zagađenja - očistite ga prije instalacije.
  • Kada koristite rub rezač sa ležajem - provjerite je li lako rotiranje na kraju, ne potiče i ne škripa.
  • Koristite samo dobru jedinicu.

Ručno mljeveno rezač na alatnom drvu koji ne uzima mnogo prostora, ali će vam omogućiti da obavite razne zadatke u procesu rada s drvom. Jedinica će učiniti manje popravke kućanstva pristupačne i otvorit će mogućnosti u području moderne arhitekture i osobnog kreativnog razvoja. Pažljivo odaberite mlin za glodanje, slijedite pravila njegova rada i radite s njom će biti produktivne i pune pozitivne emocije.

Čitaj više