Kako odabrati kolijevku za različite vrste zavjesa

Anonim

U dizajnu zavjese važno je da su svi detalji skladno odabrani i kombinirani jedni s drugima. Rješenje u boji, tekstura materijala i opcije modela omogućuju vam da stvorite lijep, originalni porter. Ali ako se tijekom vremena, rubovi tkanine će saviti i uvrnuti, niti bilo koji jedinstveni dizajn i tekstilna boja neće spasiti položaj. U tom slučaju morate koristiti posebne dizalice. To su male težine koje ne omogućuju deformiranje tkiva. Obično se sredstva za ponderiranje koriste pri šivanju zavjesa u kupaonici, za japanske, rimske modele. Gruzijci ne mogu kupiti spreman, ali da ga sami grade. Iako postoji masa svih vrsta opcija na prodaju, ali izbor uvijek ostaje za korisnika.

Izrada dizajna utega

Sorte

Postoji nekoliko vrsta sredstava za ponderiranje na fotografiji, koje se koriste za različite modele zavjese. Najpopularniji je:

  • žica
  • Ploče,
  • Žice
  • Georgi su zaobljeni i duguljasti oblik.

Kako odabrati kolijevku za različite vrste zavjesa

Za zavjese izrađene od lakih tkiva, kabeli ili ploče su prikladne. Ti su elementi umetnuti u donji dio proizvoda. Oni savršeno uzimaju oblik zavjesa i ne dopuštaju, kutovi materijala su omotani. Prodaje se brodogradi od 10 do 150 grama. Imajte na umu da je kabel kolijevka za zavjese ili drugu verziju broda, to je dodatni element dizajna koji se može lako ukloniti. Obično je potrebno kada ispiranje ili čišćenje zavjesa.

Ako je zavjesa deformirana u kutovima, u ovom slučaju će tanjure pomoći. Oni su lako pričvršćeni na platno s vlastitim rukama pomoću posebnih gumba. Ova vrsta sredstava za ponderiranje također je prikazana u velikoj raznolikosti, u različitim težinama. Stoga nije teško odabrati prikladnu ploču za zavjese.

Kako odabrati kolijevku za različite vrste zavjesa

Ako ne postoji mogućnost kupnje gotovih težina za porter, možete koristiti uobičajenu žicu. Mora se šivati ​​na dno platna i tako povući tkaninu. Žica, kabel ili lanac - izvrsna kolijevka za rimske zavjese, zavjese u kupaonici. Možda iz estetske točke gledišta, ova opcija može činiti nije prikladno. Međutim, ako tkanina zavjesa nije transparentna, žica ili lanac će se savršeno uklopiti.

Za guste i teže tkivo, preporučuje se korištenje okruglog ili ovalnog oslanjanja za zavjese. Kao takav brod, možete koristiti kovanice, metalne kuglice, male cilindre. U ovom slučaju, morate znati da za zavjese za posteljinu preporučuje se da koristite utege od 20-50 grama, za DA DATSKI TAKO Tkivo - 50-70 grama.

Članak o temi: Kako rasti jagod na balkonu

Kako odabrati kolijevku za različite vrste zavjesa

Utezi za japanske zavjese

Japanske vrste zavjesa su platno tkivo koje su uvijek nadopunjene utezima. Whealer za japanske zavjese, može biti drvena, metalna, plastika. Ovaj integralni element proizvoda pričvršćen je na dnu mreže. Pripremljene tračnice umetnute u posebne džepove na dnu proizvoda ili pričvršćene s vanjske strane uz pomoć ljepila. Vizualno obogatiti brzinu, traka se može odabrati s uzorkom. Međutim, to bi trebalo biti nenametljivo, ne privlači pozornost.

Kako odabrati kolijevku za različite vrste zavjesa

Za zavjese u kupaonici

Vodootporne zavjese koje se koriste u kupaonicama su također često deformirane i gube atraktivan izgled. Dakle, da se dno platne ne okreće pod djelovanjem vlage, preporuča se koristiti male magnete. Oni osiguravaju zavjese pouzdano bez dopuštanja omotanju. Može se koristiti alternativa magnetskim utezima, plastike. Ovi elementi su umetnuti u donji rub proizvoda i zavjese za kupaonicu s utezima, a ne deformira.

Kako odabrati kolijevku za različite vrste zavjesa

Rimske zavjese

Rimske zavjese su proizvodi tkiva, čiji je dizajn vrlo podsjećao japanske zavjese. Međutim, glavna razlika je u tome što su rimski modeli opremljeni mehanizmom koji podiže tkaninu na vrhu, sklopivši ga u jedinstven drape. Da bi se dizajn nesmetano nesmetano, a tkanina nije uvrnuta, utega je montiran na dnu mreže. Najbolja opcija u ovom slučaju je drvena željeznica, koja je umetnuta u prethodno pripremljene džepove. Za gusti tkivo, drvena težina može se zamijeniti plastikom.

Kako odabrati kolijevku za različite vrste zavjesa

Na kraju, napominjemo da je do i veliki izbor utega nije tako velik. U prozor ukrasite prekrasan porter, nije upleten na stranama, možete koristiti kabele, ploče, žice i utege različitih oblika. Za svjetlo tille zavjese, mnogi šavovi koriste skupni vez koji se sastoji od raznih ukrasnih elemenata. Ova tehnika vam omogućuje istovremeno ukrašavanje i povlačenje zavjese, sprječavajući deformaciju platna na donjim i bočnim stranama.

Članak o temi: Povezani zidni materijali

Čitaj više