Podešavanje volumena flushed spremnika vlastitim rukama

Anonim

Spremnici za pranje su dvije vrste: s ručnim spuštanjem, kada se voda napaja nakon pritiska poluge za odvod i automatiziran kada se voda automatski isporučuje u određenom vremenskom razdoblju. Kod kuće se pretpostavlja da koristi prvu vrstu puženih spremnika.

Podešavanje volumena flushed spremnika vlastitim rukama

Popravite spremnik s vlastitim rukama za svakoga. Za to ne možete pribjeći pomoći profesionalnih vodoinstalatera.

Da bi ova sanitarna oprema učinkovitije funkcionirala, potrebno je popraviti popravak, rješavanje problema i pokazati sustav ispiranja.

Zbog neispravnog flip spremnika, volumen izgubljene vode može doseći 150 litara dnevno, što značajno utječe na količinu komunalnih usluga. Ako sustav za ispuštanje ne funkcionira ispravno ili zahtijeva popravak toaletne posude, onda će vam jednostavne radnje pomoći uštedjeti volumen, novac i vrijeme.

Osnovni uzroci poremećaja flushed spremnika su:

SOAP sapun zahod s ručnim spuštanjem.

  • amortizaciju mehanizma odgovornog za podešavanje razine vode;
  • u početku pogrešno podešeni položaj plovka;
  • premještanje zatvarača ili plutača zbog hidrauličnih šokova promjenom tlaka vode;
  • depresiranje plutanja;
  • Nošenje materijala i njegovo mehaničko oštećenje.

Za podešavanje i popravak spremnika za WC-a koji se provodi na odgovarajućoj razini, trebate sljedeće materijale i alate:

Za popravak vodovoda Trebat će vam skup alata: pasačice, podesive tipke, ključevi, odvijači, brtvilo, brtve, gumeni prstenovi.

  • PassionA;
  • podesivi ključ;
  • pinceta (za pojedinačne slučajeve);
  • vrtnje;
  • kliješta;
  • igla ili tanka žica;
  • odvijač;
  • Vodovodni brtvilo;
  • Gumeni prstenovi;
  • jastučići;
  • Nova zamjena zamjena.

Često se pojavljuju problemi

Podešavanje volumena flushed spremnika vlastitim rukama

Da biste podesili plovak, trebali biste lagano naginjati u traku ovjesa iz plovka. Plovnicu je ispravno konfiguriran ako se protok vode preklapa kada je razina vode 1,5 cm. Ispod ruba preljevene cijevi.

Za početak, potrebno je odrediti svrhu podešavanja dimnog sustava: morate smanjiti količinu vode za ispiranje ili ga smanjiti ili trebate popraviti i ukloniti propuštanje. Da biste promijenili količinu pranja, potrebno je ukloniti poklopac spremnika i podesiti položaj plovka, tako da kontrolira željenu razinu usisavanja vode na podizanje. Da bi se uklonilo propuštanje vode iz spremnika za ispiranje, potrebno je osigurati da se plovak i ventil šljiva nalaze u njihovim mjestima glatko i bez izobličenja, ako je potrebno, konjušast treba eliminirati. Ako navedene metode ne pomažu, onda morate tražiti uzrok curenja. Postoje slučajevi kada voda kroz cijev prelijeva iz toaletne posude. Da biste to spriječili, morate promijeniti kut plovka ili visine njegovog mjesta. To se može izvesti preklapanjem fuzije plovke tako da je voda u spremniku ispod ruba vrha preljevne cijevi.

Članak o temi: Kartonske kutije: igračke za djecu i ideje za dom (39 fotografija)

Ventil za otpuštanje također mora biti potvrđen, za to je potrebno podići plovak što je više moguće, dok je poklopac spojen na plovak mora potpuno preklapati ispušnog ventila. Ako se, nakon što su proizvedene manipulacije, voda i dalje teče, tada se treba zamijeniti neispravan usisni ventil. Za popravak ventila ili njegove zamjene potrebno je preklapati vodu, a zatim odvrnuti maticu ulova na dovod vode u ispusni spremnik (ventil također treba odvrnuti maticu za pričvršćivanje). Ventil se uklanja, a na njegovo mjesto je instaliran novi. U tu svrhu, sve gore opisane radnje provode se u obrnutom redoslijedu.

Podešavanje volumena flushed spremnika vlastitim rukama

Česti uzrok problema spremnika za čišćenje je začepljen malim pijeskom i hrđem. U tom slučaju detalji treba temeljito očistiti.

Nakon tih radnji potrebno je uključiti vodu i provjeriti rad novog ventila. U slučaju, ako je riječ o okrenu od stare gradnje, ispusni ventil ne smije držati vodu u spremniku. U takvim situacijama popravlja se i stupanj pridržavanja "krušaka" regulira. U te svrhe, plastični navojni zatvarač gumba za ispuštanje je pomičen u smjeru suprotnom od kazaljke na satu, samo je ventil je postavljen tako da može zatvoriti vodu odvod. Ako je ventil poslužio njegovo vrijeme i više ne može utjecati na rezultat prilagodbe, onda je potrebno zamijeniti novim.

Fazno podešavanje unutarnjeg uređaja Flip spremnika

Podešavanje volumena flushed spremnika vlastitim rukama

Da biste smanjili razinu vode u spremniku, plovak je fiksiran u niži položaj. Da biste to učinili, stisnite proljetni nosač i pronađite ispravan položaj kvačila na stalku ventila.

Da biste podesili razinu vode u toaletnoj posudi, učinite sljedeće: ili podignite i spustite plovak, koji je unutar, ili uklonite rebrastu stavku, koja je pričvršćena na plastičnu plovak i instalirajte ga na potrebnu razinu. U tom slučaju, možete biti sigurni da voda neće proći kroz rub. Da bi se riješila količina vode tijekom oprana, ova plastična rebrasta stavka mora biti postavljena iznad ili ispod. Provjerite je li vrsta vode nazvana i odvod se provodi kvalitativno. Svakako provjerite je li voda iz spremnika neovisno ulazak u toalet, bez pritiska na gumb za ispiranje. Ako se ta činjenica odvija, razlog je ventil. Uklonite ga, odvrnite gori, držeći cijev s vodom i provjerite brtvu na koji ventil stavlja tlak. Ova brtva je iznad cijevi. Provjerite ima li jastučića za smeće. Čak i mala čestica hrđe sposobna je spriječiti normalan ventil, tako da se cijelo otkriveno smeće mora pažljivo ukloniti.

Podešavanje odvoda spremnika za WC, provjerite je li spremnik ne preplavljen vodom. Gumeni prsten se nalazi između odvodnog spremnika i WC-a, služi kao brtva i periodično medvjed tijekom rada. Da biste ga zamijenili, dovoljno je isključiti vodu, ukloniti istrošeni spremnik i instalirati novi prsten koji trebate.

Članak na temu: stakleni prozori: osnovne marke

Kako smanjiti ispiranje vode

Podešavanje volumena flushed spremnika vlastitim rukama

Da biste smanjili potrošnju vode, savijte mjedi polugu, to će promijeniti razinu plovka. Ako je skup spojnica izrađena od plastike, zatim se instalira plovak u određenom položaju, koristi se vijak za pričvršćivanje, koji mijenja savijanje poluge.

Da biste ga spremili, možete smanjiti troškove vode sa svakim spremnikom. U početku, vrijedi obraćati pozornost na skupove armature, koji su opremljeni s dva gumba za ispuštanje. Fleksibilnija potrošnja vode je posljedica činjenice da je pritisak na glavnu tipku daje standardnu ​​vodu za ispiranje osam litara, i pritiskom na dodatnu polovicu, to jest, 4 litre.

Trenutak kada se voda preklapa ventila, određuje potrošnju broja , Ako je poluga mjed, onda može biti savijena, čime se mijenja razina plovka. Ako se vaš skup priključaka odnosi na moderniji tip i izrađen od plastike, onda u njemu, da biste instalirali položaj plovka, koristi se vijak za pričvršćivanje, koji mijenja savijanje poluge. Inače, može biti konvencionalni plastični ratchet koji drži plovak u određenom položaju.

Postoje slučajevi kada je "kruška", koja preklapa šljive u spremniku, ne preklapa se u potpunosti voda, što doprinosi konstantnom protoku vode iz spremnika, čak iu slučajevima kada je spremnik nije pun. Popravak tenk odvoda u sličnoj situaciji može biti položen na elementarnu manevar: vješanje dodatne težine na "krušci", kao što je kvačilo svinjskog željeza, olovna težina s rupom u središtu ili par orašastih plodova. Alternativa takvom dijasovu je zamjena krušaka.

Oštrog procesa pogoršanja

Podešavanje volumena flushed spremnika vlastitim rukama

Ako su dijelovi u spremniku razbili ili istrošeni, možete zamijeniti cijeli komplet.

Ako je vaš WC iznenada počeo ispirati vodu, bez obzira na količinu vode u spremniku, tada razlog može udariti WC WC ili u otpuštanju spremnika. U čestim slučajevima, ovaj strani objekt je gumeno crijevo iz plovka ventila, koji se stavlja na oslobađanje ventila kako bi se osigurao tihi skup vode u spremnik. Tijekom vremena gumena gubi elastičnost. U takvim slučajevima, sama crijevo se uklanja iz ventila i ide u kupanje. Najčešće, nakon drugog pranja, odgođeno je između zdjela toaletne posude i oslobađajući spremnik.

U tom slučaju morate isključiti vodu, podići krušku i pogledati ispod njega. Ako se otkrije strani objekt, proces podešavanja spremnika završava ga. Ako je vidljiva crijeva ili druga stavka, ali to nije moguće izdvojiti, potrebno je primijeniti pincete. Ako nakon svih manipulacija na izvor, nemoguće je doći do izvora, morate ukloniti spremnik. Količina rada je jednostavna: vijci između police i spremnika su otključani pomoću prolaza i podesivog ključa, spremnik se pažljivo podiže i stavi na zahod, dok se fleksibilno ožičenje ne može isključiti.

Članak o toj temi: Montažni okvir za gipsanu ploču: Uputa

Za praktičnost se preporučuje da stavi krpu ili ručnik, a zatim se inozemni objekt izvlači iz udubljenja na polici. Prilikom uklanjanja spremnika, pristup šljiva postaje jednostavan. Ako spremnik nije opremljen policom i dio je toaletne posude, onda možete doći do strateškog područja uklanjanjem manšete između spremnika i police. Vijci su bolji da se prvi put ispasti radi izdvajanja uzroka blokade. Nakon čišćenja drenažnog uređaja i spremnik se vraća u svoje mjesto, potrebno je uključiti vodu i osigurati da sustav funkcionira normalno.

Ako voda ne uđe u spremnik

Ako voda ne teče u srušiv tenk, kaput na vodu i očistite blokadu u uskom dijelu plovka ventila.

Razlog zašto je voda prestala začepljenom u spremniku, u većini slučajeva je začepljen uskim dijelom plutača ventila. Nalazi se u pričvršćivanju poluge plutača. Najčešće, uzrok blokade i začepljenja otvora je ili ljestvica, ili pijesak, vapno naslage iz vode također mogu stvoriti probleme. Da biste popravili popravak toalete posude, to je unaprijed učitan da se preklapaju vodu do spremnika, odvrnite zajedno s polugom i plovkom unutar dijela spremnika plastičnog ventila. Brass ventil mora ukloniti klin s kojim je plutajuća poluga.

Plastični ventil je sve dostupan, mesing treba povući polugu i dio ventila, koji je odgovoran za preklapanje vode. Kao i predvidiv mali (promjera ne više od milimetra) rupe kroz koju se dobiva voda, potrebno je očistiti iglu ili tanku žicu i lagano otvoriti ventil kako bi ostaci saracije ušli u spremnik , Nakon volumena vode i dalje i pomakne, morate otvoriti nekoliko puta i zatvoriti ventil. To je učinjeno kako bi bili sigurni da se ostaci šljaka potpuno povuče iz ventila. Tada ventil ide na otvorenom kada je prekriven ventil. Ostaje samo pustiti vodu i prilagoditi razinu u spremniku po plažama plutajuće poluge.

Redovito propuštanje vode iz spremnika može biti posljedica takvog faktora kao tipka za predenje. Uz redoviti kontakt s gumbom i izlaganjem, može promijeniti svoj položaj, jer se pritisak i napetost stalno okreću polugu. U ovom slučaju, dovoljno je prilagoditi funkciju gumba za ispuštanje na proizvod slobodnog moždanog udara. Popravak tog tipa samo na prvi pogled izgleda prikladno. Gotovo isti popravak i opseg rada primjenjuju se na razdjelnik svih vrsta spremnika.

Čitaj više