Tekuća cijev za fasadu - izvrsno rješenje za suočavanje kod kuće

Anonim

Nije tajna nikoga tko je u suvremenim svjetskim ljudima vrlo skrupulozan o pitanjima obloge njihove fasade. Ova se završena završava nakon završetka svih građevinskih radova i tako nosi završnu fazu prilikom izgradnje kuće. Vrlo mnoge mogućnosti za materijale za suočavanje, revidirao sam dok nisam našao najzanimljiviji i prikladniji za sebe. I ovaj materijal se zove - tekući pluta za fasade. Odmah sam se iznenadio jednostavnost i istodobno izvrsne karakteristike performansi pluta premaz. Stoga, nakon što su sami prevučeni i dovršavajući sva završna djela, odlučio sam da vam ove informacije budu zanimljive.

Tekuća cijev za fasadu - izvrsno rješenje za suočavanje kod kuće

Tekuća cijev za fasadu

Poznanik s materijalom

Tekuća cijev za fasadu - izvrsno rješenje za suočavanje kod kuće

Tekuće obloge fasade

Cork je potpuno prirodan i osim siguran, a izrađen je od korteksa mediteranskog hrasta. Sirovine su zgnječene i nakon receptora. Izvana, cork poklopac je tekuća konferencija, koja uključuje vodu, utikač i aditiv. Ogromna prednost je da se dobro drži različitim površinama, bilo da su oni betoni, opeka, azbest-cement, metal, staklo, polistiren.

Važno! Uz pomoć premaza, možete dati zidovima prirodnosti, zbog čega se tekuća sonda aktivno koristi za fasade seoskih kuća.

Premaz ima gomilu prednosti, zahvaljujući kojem sam se odlučio za ovaj materijal:

  1. Tekući čep se ne boji dopuštanja plijesni i gljivica, i ne jedu glodavce.
  2. Čak i nakon dugo vremena i unatoč različitim negativnim čimbenicima, to ne trune.
  3. Ne privlači prašinu, jer nema svojstva akumuliranja statičkog elektriciteta.
  4. Potpuno siguran za ljude i životinju, jer je ekološki prihvatljiv.
  5. Premaz ima dobre zvučno izolirane svojstva.
  6. Zbog dobre toplinske izolacije pomoću tekućeg pluta, zimi u kući dulje, toplina je sačuvana, iu ljeto hladnoće.
  7. Destruktivni učinci oborina i UV zraka ne utječu na ovu završnu obradu.
  8. Nije teško pripremiti smjesu, dovoljno je pomiješati sve komponente s bušilice s potrebnom mlaznicom.
  9. Guma, koja se nalazi u plutu, pruža elastičnost i ne dopušta prisutnost mikrokljuka.
  10. Unatoč niskim troškovima, izgleda prilično privlačno, a na zahtjev se takva fasada može naslikati.

Članak o temi: Unutarnja izolacija zidova pjene - tehnologija

Tekuća cijev za fasadu - izvrsno rješenje za suočavanje kod kuće

Tekući čep za završnu fasadu kuće

Slažem se, impresivan popis - i kada sam saznao da je čep premaz smanjuje razinu električnog i radio vala zračenja, koja je nepovoljno utjecala na osobu, bio je vrlo iznenađen i nije ni odmah vjerovao. No, revidiran neke izvore, pronašli su informacije koje su se pokazale uz pomoć brojnih studija: tekući premaz služi kao zaštita fasade od anomalnog tipa polja i smanjuje učinak geopatogene zone za 80%.

Zašto tekući pluta

Tekuća cijev za fasadu - izvrsno rješenje za suočavanje kod kuće

Tekuća cijev za doradu privatne kuće

Naravno, imajući brojne prednosti, želim da se spelektima koji će konačno pomoći da se pobrinite da je potrebno koristiti tekući čep za suočavanje s kućom. Želim napisati nekoliko razloga zašto je cork poklopac toliko u potražnji i popularnosti.

  • Nema potrebe biti stručnjak u pitanju oblaganja zgrada. Sasvim je moguće raditi sami, jer je vrlo jednostavan za primijeniti utikač. Dakle, moguće je uštedjeti troškove i ne privući profesionalne majstore.
  • Već sam napisao gore da materijal nije skup i, unatoč tome, ima potpuno pristojan izgled. Ne kupujte ni skupe materijale za oblaganje, možete dati fasadu plemenitog pogleda.
  • Imajući izvrsnu hidroizolaciju, štiti zidove kuće od učinaka atmosferske oborine i na taj način može prijeći još mnogo skupih elemenata za završnu obradu.
  • Koristeći ovu metodu suočavanja, ne možete brinuti o autsajderima iz vanjske strane zgrade - tekuće cijevi karakterizira visoka zvučna izolacija.
  • Kuća, ukrašena tekućim plutom, može se natjecati čak i sa sustavima ventiliranih fasada. Zahvaljujući izvrsnoj propusnosti pare, efekt staklenika neće biti stvoren, a to je teško postići uz pomoć drugih materijala i morati trošiti novac na stvaranje montiranog ventiliranog fasada.

Izvrsno je da ne zahtijeva preliminarno poravnanje zidova kuće. Možete pričvrstiti utikač na površini različitih vrsta, a njezin rad doseže trideset godina. Vrlo je profitabilno uzimajući u obzir činjenicu da je tekući pluta u obliku materijala i toplinska izolacija u isto vrijeme.

Članak na temu: Kako mogu ukloniti ljepilo iz pozadine?

Tehnologija primjene

Tekuća cijev za fasadu - izvrsno rješenje za suočavanje kod kuće

Tekući utikač

Pripremite smjesu za primjenu bila vrlo jednostavna, nakon svih savjeta, uspio sam pripremiti odgovarajuću tvar od prvog puta. U spremniku s suhom smjesom moramo dodati vodu i pomiješati sve pomoću konstrukcijskog mješalice od vježbe i posebne mlaznice. Da biste provjerili ispravnost gnječenja, možete primijeniti gotovu otopinu na površinu - ako je čep dobro držan, onda je sve u redu. Ako se otopina događa, dodajte još suhu smjesu, a ako naprotiv, onda voda. Nakon toga sam počeo izravno primijeniti i želim vam reći o sekvenci i tehnologiji.

Važno! Važno stanje je potrebno imati alat koji će se primijeniti s tekućom smjesom.

  • Samo za vrlo radne površine zahtijeva potrebnu pripremu. U drugim slučajevima ne morate poravnati fasadu i zatvoriti male pukotine. Zahvaljujući dobrim spojnicama sa svim vrstama fasade, to ne zahtijeva prije adaptacije ispod premaza.
  • Tekuća smjesa se nanosi s pištoljem za raspršivanje, koji mora biti spojen na kompresor. Imao sam sreće, jer sam dugo stekli te alate i koristili ih aktivno, ali ako ih nemate, možete ih pitati od nekoga s prijatelja ili poznanika. Uvjeren sam da mnogi vozači moraju zahtijevati kompresor.
  • Ne zaboravite da je potrebno obaviti sve suočavanje s radom na temperaturi od +5 stupnjeva. Ako je vani hladnije, nemojte eksperimentirati - izdvojite postupak za kasnije.
  • Nanesite nekoliko slojeva na pročelje. Čak se ne nadam da će jedan sloj nešto odlučiti.

Važno! Prilikom primjene slojeva, potrebno je ne pretjerivati. Jedan sloj ne smije biti deblji od 4 mm. U jednom trenutku možete primijeniti mješavinu više od 100kq.m.

  • Pištolj mora biti na udaljenosti od oko 30-60 cm od površine primjene. Nakon što se napravi prvi sloj, morate čekati dok utikač nije dobro pričvršćen zidom i nakon primijenjenog sljedećeg. U prosjeku, mora postojati najmanje pet sati.
  • Završni ili drugi sloj mogu se napraviti manji od 3 mm.

Članak o toj temi: Kako smanjiti nehrđajući čelik?

Tekuća cijev za fasadu - izvrsno rješenje za suočavanje kod kuće

Tekući zid obrezivanje

Naravno, vrijeme ponekad voli igrati kurac šala, ali ipak prije početka rada, preporučujem da se uvjerite da se ne očekuje da će se kasnije nekoliko dana oborina. Ovaj faktor uvelike utječe na sušenje fasada, jer tekući premaz bi trebao biti dobar. Također, unatoč činjenici da nema ozbiljnog pripremnog rada, potrebno je očistiti zid od boju piling i ukloniti mrlja ulja s otapalima.

Pogreške neovisne primjene

Tekuća cijev za fasadu - izvrsno rješenje za suočavanje kod kuće

Tekući čep za završnu obradu zidova privatne kuće

Konačno, želim vas upozoriti od pogrešaka koje možete učiniti ako se odlučite da sami stane fasadu. Sve pogreške mogu nastaviti negativno utjecati na kvalitetu fasade i tekuće plute.

Ne biste trebali u potpunosti zanemariti pripremu zida - iako se primjenjujući i ne zahtijeva posebne napore, još je bolje očistiti zid i nanositi sloj temelja. Ako je zid vlažan, tada će kvaliteta fasade jako patiti, tako da morate uzeti u obzir ne samo oznaku od +5 stupnjeva, već i raditi u suhom vremenu. Sastav koji će se primijeniti na zid treba biti što homogeni, a debljina sloja mora biti najmanje 4 mm.

Ako uspijete uzeti u obzir sve trenutke i ozbiljno preuzeti primjenu tekuće smjese na fasadu, rezultat vam neće natjerati da čekate!

Čitaj više