Vai fono

Anonim

Vai fono

O le fausaga i totonu o le kesi o le kesi e sili ona faigata ma o lo o fai ma sui o le tele o auiliiliga. O se tasi o latou o se iunite vai, ua taua foi o se laupepa vai, o le vai node, o se tulafono faʻatonutonu vai poʻo se rane. E tu i totonu o le koluma i luma o le vevela fesuiaiga ma nafa mo le faʻatonutonuina o le faʻapipiʻiina o le koluma faʻalagolago i le tafe o vai i totonu o le vaipuna i totonu o le vai i totonu o le vai i totonu o le vai i totonu o le vai i totonu o le vai i totonu o le vai i totonu o le vai i totonu o le vai i totonu o le vai i totonu o le vai i totonu o le vai i totonu o le vai i totonu o le vai i totonu o le vai i totonu o le vai i totonu o le vai i totonu o le vai i totonu o le vai i totonu o le vai i totonu o le vai i totonu o le vai.

Vai fono

Manatu

Faalagolago i le mea o gaosiga, o le vai iunite e tupu:

  • Apamemea, o le mea lena, faia mai le apamemea eyoy ma zinc. Apamemea e masani ona faʻaaogaina i le foafoaga o le mamana masini.
  • Palasitika. O le node e sili ona aoga ma e umi le tautua.
  • Posamide. E faʻaopopoina le tumau o sea poloka ua saunia e le vaʻa o loʻo i ai i lona faʻavae.

Vai fono

Apamemea apamemea

Vai fono

Palasitika vai pou

Vai fono

Polygamid Water Council

Mataupu Faavae o Faagaioiga

O le galuega autu o le vai node i totonu o le kesi kesi o le amataga lea o le koluma ina ua uma ona tatalaina le Crane, faʻapea foi ma le masani o le crane. E taua foi lenei node mo le faʻatonutonuina o le tafe mai o vai ulufale. A faʻapea e le lava le mamafa o le vai, o le a le mea e faia ai se fale puipui, puipuia le vaʻavaʻaia o le koluma.

O le faʻagaioia o le vai node o le aafiaga o le vai tafe i luga o le kia vaega. O le vai e ulufale atu i le koluma e aafia ai le diaphragm, faʻapea foʻi ma le disk (e taua foi o fungas). O le suiga i le latou nofoaga e aʻafia ai le toʻotoʻo, e faʻagaioi ai le alatoto o le kesi kesi, lea e amata ona tafe le kesi i le tagata gaoi.

O le taimi lava e tapunia ai le vevela vai vai vevela, o le faʻamalosiga galue i luga o le diphiragm ma fungang paʻu. O lenei mea e faʻaititia ai le aʻafiaga i le kesi o le kesi, o loʻo agaʻi atu i le ova o le kesi ma motusia le masini. A le ki le laina kesi, e le aoga le node vai.

Vai fono

Fausaga

Suavai Manaoga aofia ai:
  • O mea ma ufiufi ma fao.
  • O le diaphragms (membranes) ma le disk (ipu).
  • Tapē faatonutonu.
  • Vouruturi Thezzle.
  • Tafega taofi.
  • Vevela tagata filifilia.
  • Faamama mo vai vevela.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona fai se malamalama ma ou lava lima i se fale tumaʻoti

O ata puʻupuʻu nei e faʻaalia ai se masini mo le tele ma tele vai node.

Masani le faaletonu

O le taʻavale taʻavale e manatu o se tasi o le sili ona masani ai sese i le kesi vai vai. O le tulaga sili ona masani ai o le galuega o le poloka o le ua suia poʻo le faʻaleagaina o le membrane. O le masima e mafai ona tolopoina e, faʻapea foi ma le faʻavae o faʻateia. I lea leaga, o le Nonoa ua le maua ai le galuega, e puipuia ai le kesi kesi i le koluma.

Faʻapea foi, o se faʻafitauli e le masani ai o le sasaina o le vai. O le taimi na gata ai le liliu ma tape, o loʻo ulagia e le iunite o loʻo ofuina i le nofoaga o faʻailoga.

Vai fono

Vai fono

E tatau ona e siaki le vai node pe afai:

  • O le vai o loʻo unaʻi e masani, ma o le koluma e le ki luga (o le membrane ua faʻaleagaina pe o le la e filogia).
  • O le mamafa o le vai malulu e masani ai, ma o le vevela e alu ma se vaivai vaivai (o se poloka na fausia).
  • Ua tatala le avanoa o le vai vevela, ma amata lava ona galue le koluma pe a uma se taimi (o le faʻafitauli i le tafe faʻatonutonu).
  • Ua tapuni le vai vevela a le vai, ae o le koluma galue mo sina taimi (faafitauli ma le tafega e pulea ai).
  • O le koluma ua tape i le taimi o faʻagaioiga pe le maua le mana taua (faʻaleagaina le membrane).

Vai fono

Lipea ma tautua

Ina ia mafai ona faʻatulafonoina lelei le pou kesi, e faʻamamaina ma faʻamamaina le fono a le vai, pei o le siakiina mo le taimi vave. Suia o le membrane i totonu o le vai faʻaititia e fautuaina e oʻo i le faʻasolo o le suia o lenei vaega.

O le tape o le koluma mai le vai ma le kesi sapalai, e tatau ona e tatalaina le crane o le vai vevela e toe setiina le mamafa. A maeʻa lena mea, e manaʻomia le aveese o le paluga o le masini ma suʻe le laupepa vai i luga o le paipa vai malulu. I le faʻaalia o le mea e faʻapipiʻi ai i le paipa o le nati ma le mea e maua ai le kesi i le kesi o le kesi o le fao, e mafai ona aveese le pule.

Ia tatalaina, o le polts ua faʻatulaga i se lio e leʻi siakiina, o loʻo taofia lona lua vaega (masani e valu). Ina ua maeʻa ona suʻesuʻe le mauga ma le tino, faia faʻataʻitaʻiga manaʻomia (faamamaina, sui), pe a maeʻa le fono o loʻo potopoto ma faʻapipiʻi i lona tulaga i totonu o le koluma. E taua aua le fenumiai le fesoʻotaʻiga o ni au faipule (o le lautele o le sao e tatau ona sili atu). E tatau foi ona e mautinoa o loʻo lava faʻamaufaʻailoga o soʻo se fesoʻotaʻiga.

Tusitusiga i luga o le autu: Faʻafefea ona faʻapipiʻi le faʻamalama i luga o le faapaologa (vitio)

Vai fono

Faitau atili