Montaža vode

Anonim

Montaža vode

Unutarnja struktura plinskog stupca je prilično složena i predstavljena je raznim detaljima. Jedna od njih je vodena jedinica, koja se naziva i mjenjač vode, vodeni čvor, regulator vode ili žaba. Nalazi se u stupcu ispred izmjenjivača topline i odgovoran je za reguliranje operativnog stupca ovisno o protoku vode u uređaj.

Montaža vode

Pogleda

Ovisno o materijalu proizvodnje, voda se događa:

  • Mesing, to jest, napravljen od bakrene legure s cinkom. Mesing se često koristi u stvaranju sanitarnih uređaja.
  • Plastika. Takav čvor je vrlo praktičan i ima dugu uslugu.
  • Poliamid. Dodatna trajnost takvog bloka osigurava stakloplastika prisutna u njegovom sastavu.

Montaža vode

Montaža mesinga

Montaža vode

Plastični vodeni čvor

Montaža vode

Sklop poliamidne vode

Načelo rada

Glavna zadaća vodenog čvora u plinskom grijaču je pokrenuti kolonu nakon otvaranja dizalice, kao i osigurati normalan rad dok se dizalica ne otvori. Također, ovaj čvor je važan za reguliranje protoka dolazne vode. Ako je tlak vode nedovoljan, mjenjač će također obaviti zaštitnu funkciju, sprječavajući pregrijavanje stupca.

Funkcioniranje vodenog čvora je učinak protoka vode na dijelove mjenjača. Voda koja ulazi u kolonu utječe na dijafragmu, kao i na disk (ona se također naziva gljiva). Promjena njihovog položaja utječe na štap, koja aktivira ventil plinske jedinice, koji počinje teći plin do plamenika.

Čim je upad tople vode zatvoren, tlak koji djeluje na dijafragmu i gljivica se smanjuje. Time se smanjuje utjecaj na plinski ventil, koji dovodi do preklapanja pristupa plin i odspojivanje uređaja. Kada se plin stup ne uključuje, vodeni čvor ne funkcionira.

Montaža vode

Oblikovati

Slušač vode sastoji se od:
  • Baze i poklopci vijcima.
  • Dijafragme (membrane) s diskom na šipku (ploča).
  • Regulator protoka.
  • Venturi mlaznica.
  • Regulator protoka.
  • Selektor temperature.
  • Filtrirajte za toplu vodu.

Članak na temu: Kako napraviti laganu vezu s vlastitim rukama u privatnoj kući

Sljedeći kratki videozapisi prikazuju uređaj za male i velike vodene čvorove.

Tipične kvarove

Razgradnja vozila se smatra jednim od najčešćih grešaka u grijačima plinskih voda. Najčešći uzrok izlaza bloka je deformiran ili kontaminacija membrane. Sol se može odgoditi na njemu, kao i formiranje pukotina. Uz takvu štetu, čvor prestaje funkcionirati, što sprječava pristup plin u stupcu.

Također, prilično česti problem je začepljenje filtera za reduciranje vode, a zbog čestih uključivanja i isključivanja, jedinica nosi, što dovodi do curenja na mjestu brtvila.

Montaža vode

Montaža vode

Morate provjeriti vodeni čvor ako:

  • Pritisak vode je normalan, a stupac se ne uključuje (membrana je oštećena ili kontaminirana šipka).
  • Pritisak hladne vode je normalan, a vruće ide s vrlo slabim tlakom (formiran blok).
  • Dizalica tople vode je otvorena, a stupac je počeo raditi tek nakon nekog vremena (problem s kontrolorom protoka).
  • Kranina tople vode je zatvorena, ali kolona radi neko vrijeme (problem s kontrolom protoka).
  • Kolona je isključena tijekom rada ili ne dobiva potrebnu snagu (oštećena membrana).

Montaža vode

Popravak i usluga

Da bi se plinski stupac ispravno funkcionirao, vodeni sklop se periodično rastavlja i čisti, kao i pregledati pravovremenu detekciju deformacije i malih pukotina. Zamjena membrane u redu reduktora preporučuje se čak i uz najmanji deformacija ovog dijela.

Isključivanje stupca iz vodovoda i plina, morate otvoriti dizalicu tople vode za resetiranje tlaka. Nakon toga, potrebno je ukloniti kućište uređaja i pronaći mjenjač vode na hladnoj vodi. Otkrivajući stavku za pričvršćivanje na cijevima matice i opremu za pričvršćivanje na plinski čvor vijaka, regulator se može ukloniti.

Da biste ga otvorili, vijci raspoređeni u krug nisu označeni, koji drže dva dijela (obično osam). Nakon ispitivanja membrane i tijela, izvedete potrebne manipulacije (čišćenje, zamjenu), nakon čega se čvor montira i montira na njegovo mjesto unutar kolone. Važno je ne brkati povezivanje mlaznica (promjer ulaza treba biti veći). Također biste trebali biti sigurni u dovoljno brtvljenje svih veza.

Članak na temu: Kako instalirati Windows na balkon (video)

Montaža vode

Čitaj više