Kako zadržati suhe jabuke kod kuće

Anonim

Kako zadržati suhe jabuke kod kuće

Kada dođe vrijeme praznina za zimu, mnoge ljubavnice misle kako to učiniti najbolje. Konkretno, ako govorimo o jabukama, uvijek ustajete: napravite džem ili napravite sušenje? Pogledajmo zajedno kako uštedjeti suhe jabuke na kojima se mogu pohraniti i kako spriječiti greške do gotovog sušenja.

Skladištenje u apartmanu

Jabuke su jedinstvene plodove. Njihov sastav uključuje mnoge mikroelemente i vitamine potrebne za normalan ljudski život. Dakle, umjesto kuhanja džem, značajno smanjujući sadržaj sadržaja korisnih tvari u ovim voćem, bolje je kuhati sušenje. Tako će se nastavljaju dugo vremena i spasiti korisne elemente u sebi.

Čini se posebno teško pronaći odgovor na pitanje gdje zadržati suho voće, ako živite u stanu i malo mjesto. Gdje god živite i gdje god planirate zadržati suhe plodove, morate znati osnovne zahtjeve za njihovo mjesto:

  • tama;
  • cool;
  • suhoća;
  • Trajni pristup kisiku.

Važno je shvatiti da u blizini izvora topline proizvod može biti razmažen. Ako su sušeni plodovi ispravno pakirani, tada će željena količina kisika i dalje doći do njih, i neće se početi pogoršati i plijeniti.

Važno! Nikada ne pakirajte sušenje u polietilenske vrećice ili u plastičnim spremnicima koji su čvrsto zatvoreni. To eliminira stalni pristup kisika i to znači da se proizvod može razmaziti.

Gdje u apartmanu stavite posudu sa suhim plodovima? Evo nekoliko opcija:

  • Sušenje se može postaviti na jednu od police ormara;
  • U kuhinji u ormaru ili na polici, nisko na podu;
  • Na balkonu, ali pod uvjetom da postoji niska razina vlage.

Savjet! Imati sušenje za pohranjivanje na polici u kuhinji, pružiti svoje mjesto udaljeno od radijatora i peći i eliminirati kontakt s ubrzanim tvarima.

Članak o temi: Pozadine za malu sobu vizualno povećanje prostora: fotografija, kako odabrati, pomoći u unutrašnjosti, koja boja, mala, prikladna, video

Očito, čak iu malom apartmanu nalazi se mjesto za pohranu takav proizvod. Pogledajmo kako pravilno pohraniti suhe jabuke, koje spremnike za ovu uporabu i kako se nositi s štetočinama.

Kako zadržati suhe jabuke kod kuće

Sušenje kućnog skladištenja

Idealna opcija za spremanje jabuka nakon njihovog sušenja je krpena vrećica. Može se neovisno šivati. Prvo, on će štititi vaš radni komad od prodiranja nekih kukaca, a drugo, suhe jabuke će biti dobro prozračena i ne zabranjena.

Ali kako ih zadržati u banci? Dakle, da se sušenje dobro osjeća u odabranom spremniku, stavite ga s dnom papira za pakiranje. To će pomoći apsorbirati bilo koju vlagu koja se može razlikovati suhi plodovi.

Savjet! Osim mjesta gdje ćete pohraniti praznu jabuku, morate staviti mali spremnik sa soli. To će eliminirati svaku vlagu i zaštititi sušenje jabuka.

Kako zadržati suhe jabuke kod kuće u drugom spremniku? Za to su prikladne i bilo košare, ladice ili kutije. Najvažnije je da su napravljeni od materijala koji je dobro prenošenje zraka. Na primjer, sklopivanje sušenja jabuka u kartonsku kutiju, zadržite ga s papirom, a zatim postupno sipajte proizvod. Najbolje je prebaciti svaki sloj papir.

Da bi suho voće, bez grešaka i omiljeni proizvod nije bio neupotrebljiv, potrebno je provesti redoviti pregled spremnika sa sušenjem. Najbolje je provesti tjedno. Ako pronađete ovaj problem u najranijoj fazi, voćni radni komad moći će uštedjeti. Razgovarajmo kako se to može učiniti.

Pušanja jabuke na zime sušenjem, razmislite o tome unaprijed, kakav voćnjak možete pružiti prikladnu lokaciju za pohranu. Bolje je manje žeti, ali spremiti sve dionice u dužnom stanju. Isto vrijedi i za kupljene suhe plodove. Ne kupujte više nego što imate vremena za konzumiranje prije isteka datuma isteka.

Što učiniti ako još uvijek postoje bugovi u suhim jabukama

To se događa kao da smo pokušali zaštititi svoje gredice od malih insekata, oni se još uvijek ostvaruju. Što ako vam se dogodi takva nevolja?

Članak o temi: Proljetni obrti u stilu napitaka učiniti sami (20 fotografija)

Postoji mnogo recepata, kako zaštititi sušenje od bugova, kao i kako se nositi s njima. Otkrijmo kakvu vrstu preporuka za kuhanje postoje tako da će se pohađati sva živa bića.

Tajne sušenja voća

Prije nastavka s sušenjem jabuka potrebno je izvršiti malu profilaksu. Ako pripremate svoje sušenje ove metode, ne morate tražiti načine da se nosite s štetočinama.

  1. Izrežite jabuke na kriške koje će se osušiti.
  2. Isperite ih pod tekućom vodom.
  3. Rosen na slabu otopinu soli.
  4. Stavite u spremnik napunjene vodom s octom.
  5. Nakon 10 minuta, kriške jabuka moraju se osušiti.

Ako započnete proces sušenja plodova nakon takvih pripremnih aktivnosti, molu u obratku neće biti uspostavljena. To je zbog činjenice da je u procesu postupka uništen slatkim mirisom, koji privlači štetočine insekata.

Također je važno pobrinuti se i da suhe jabuke ne oštećuju greške. Razmotrimo druge metode kako se nositi s kukcima u suhim voćnim rezervama.

Kako zadržati suhe jabuke kod kuće

Ekonomski sapun - pomoć u borbi protiv bugova

Ovaj savjet je relevantan za one vlasnike koji pohranjuju suhe jabuke u krpe vrećice. Kako bi se nosili s malom količinom insekata, ova torba mora biti omotana, primjena domaćeg sapuna. U isto vrijeme, sapun se ne smije propustiti.

Učvršćivanje proizvoda, soda ga sapunom i ostaviti da se osuši. Sušenje suhog sušenja u suhoj vrećici. Nema insekata neće moći izdržati miris domaćeg sapuna.

Nakon tih manipulacija ostavite suhe plodove u torbi nekoliko dana. Tada jabuke treba proći kako bi bili sigurni da je štetočina ostala.

Temperaturni učinak na bugove

Kao što znate, mnogi paraziti ne vole ne prelijevati hladno, bez topline. Tako se možete pokušati nositi s štetočinama koje su se pojavili, izlažući voće prazno s određenim temperaturama. Kako to učiniti u pravu?

Da biste uništili štetočine u sušenju, možete učiniti sljedeće:

  • razgraditi rezanje jabuke na plahte za pečenje;
  • Osim toga, osušite u pećnici na slabim temperaturama.

Članak o temi: Drveni krevet na kat Uredite sami: stvaranje

Ova metoda je relevantna i ako su vaše osušene jabuke loše pretrpjele od štetočina. Ali ne zaboravite pažljivo razvrstati sušenje nakon toplinske obrade.

Ali je li moguće pohraniti takve plodove u hladnoći? Za trajno mjesto za pohranu, frosty temperature očito nisu prikladne, ali ako proizvod ima grešku ili druge insekte, morate učiniti sljedeće:

  • Stavite ih u zamrzivač;
  • postavite temperaturu na -15;
  • Odlazi nekoliko sati.

Nakon postupka, jabuke se moraju pomaknuti u drugi spremnik, isperite i osušiti. Spakirajte ih, kao i prije, stavite papir i ostavite pohranjeni u suho cool i ventiliranoj sobi.

Kako zadržati suhe jabuke kod kuće

Kada se ne smiju spasiti voće

Iako u nekim slučajevima ne vrijedi požuriti da odbaci sve zalihe u očima male količine moljca, ali postoje slučajevi kada je najbolje riješiti se svih osušenih jabuka. Kada je prikladno?

Nesumnjivo, svaki domaćica pokušava biti ekonomičan, ali ne vrijedi spasiti na zdravlje vaše obitelji. Ako ste pronašli kalup na površini sakupljenih strelica, s ovim proizvodom bolje je biti dio. Zašto je tako važno?

Neki su stručnjaci proveli studij i zaključili da ako je plijesan zarobljen nekoliko komada proizvoda, njegovi sporovi su dugo prodrli u duboki sloj. To znači da čak i ako uspijete uništiti sve individualne plodove vidljivom plijesni, to ne znači da štetočine neće ostati nigdje.

Iako postoji mnogo savjeta o tome kako se nositi s plijesni, ne preporučuje se to učiniti. Čak i ako uspijete brzo uništiti sve svoje tragove, lukav neprijatelj će se uvući unutra i može uzrokovati značajnu štetu tijelu. Zanimljivo, sporovi kalupa mogu uzrokovati negativne simptome čak i ako niste jeli slezeni proizvod, ali jednostavno ga njušili.

Kako zadržati suhe jabuke kod kuće

Videozapis u nastavku će reći o nekim trikovima uspješnog skladištenja suhog voća.

Čitaj više