Kako napraviti police i police u garaži

Anonim

Da bi se "dobro" u garaži ne može teško kretati na neki način da organizira njegovo skladištenje. Najudobniji regali za garažu. U prisutnosti dovoljno prostora, mogu se napraviti na cijelom zidu ili čak nekoliko zidova. Ako nema mjesta na dnu, morat ćete se pomicati gore - napraviti police ispod stropa. Ne najbolja opcija, ali ponekad samo jedan. Pa ipak, regali u garaži stoje na podu su sigurniji, pogotovo ako su sigurno pričvršćeni na zid (kako bi se izbjegle neugodne situacije).

Koji je bolji stalak: zavareni ili pričvršćeni

Stalci za garažu izrađene su od drva i metala. Drveni najobitak - na noktima i samoizvladi. Obično se instaliraju stacionarne, pričvršćene na zid. Metalni regali mogu se kuhati. Onda su intimni. Postoje police na priključenim vezama. Ovi dizajni su mobilni, ako je potrebno, ako je potrebno. Njihov nedostatak je nedovoljna krutost, budući da uvijek postoji neki usporedak u takvoj vezi. Da bi dizajn bio stabilniji, pričvršćuje se na zidove. Da biste to učinili, metalne ploče s rupom mogu biti zavarene na ekstremne police (pričvršćivanje vijaka). U ovoj rupi, voziti štaku (malo manji promjer u zidu je unaprijed postavljen u zid).

Kako napraviti police i police u garaži

Jedna od opcija - okvir iz police profila i police za škrtost

I zavareni, a vijanci za garažu se servisiraju, ali češće postoje zavarene strukture. Sklopljiva opcija je odabrana u dva slučaja. Prvi - to će biti moguće preseliti se u drugu garažu i sve će se oprema morati prevesti i odmjeriti dizajn stotine kilograma, tako da je u potpunosti premjestiti problematično. Drugi nije mogućnost ili želju koristiti zavarivanje (ako ga garaža to čine sami). Ostalo obično preferiraju zavarene - oni su stabilniji i u prisutnosti iskustva zavarivanja brže.

Metalni regali iz perforiranih kutova su još uvijek u prodaji. Oni su također mobilni i mogu razumjeti, ali su spojeni s kukama (na križanju) i žljebovima (na policijama). Takvi sustavi za pohranu su zgodan - možete preurediti police na željenu visinu. Njihov minus je skup.

Dizajni i veličine

Konstruktivni regali za garažu sastoje se od regala, premlaza i police. Ponekad, povećati krutost, još uvijek postoje poprečni zatezanje na stražnjoj strani stražnjih - dva čelična traka, zavarena / pričvršćena na ekstremne police dijagonalno. Oni kompenziraju bočna opterećenja koja povećavaju stabilnost i pouzdanost javnosti.

Kako napraviti police i police u garaži

Stalci u garaži mogu se napraviti ovim crtežom (veličine su približne)

Dimenzije - visina i dubina police - su odabrani gotovo proizvoljno - ovisno o tome što namjeravate pohraniti. Jedina stvar koja se uredno pokupi - duljina raspona je udaljenost između regala u jednom dijelu. To ovisi o ukočenosti materijala koji se odlučite za korištenje: police čak i pri punom opterećenju ne bi trebale biti hranjene. Za teške stvari / predmete, duljina raspona je oko 1,5 metara, ako opterećenje nije prevelika, udaljenost se može povećati na 2 metra, ali više nije moguće učiniti više. Ako trebate stalak za garažu veće duljine, stavljaju posredni stalak, udaljenost između kojih još uvijek može biti više od 2 metra.

Članak o toj temi: Kako priložiti Velcro u vječnost: popularne ideje

Nekoliko riječi o visini polica u stalku. Najniža polica može se podići s razine poda za 50-70 cm (čak i više po želji). To obično stavlja najteže stavke. Preostale police mogu se napraviti na različitim visinama, 30 cm je nezgodno i nepraktično. Općenito, plastična boca od 1,5 litre trebala bi postati optimalno na polici, a to je 35-37 cm. Takva udaljenost je prikladna za uporabu.

Ono što čini

Kao što je već rečeno, regali za garažu su izrađene od drva i metala. Drvo lakše po težini, s drvom je lakše raditi, ali oni su izdržati ne tako teška opterećenja. Metal je teži (teže je teže), ali se mogu staviti na slona.

Postoji još jedno pitanje. Metalni role uopće nisu vrhovni. Ako kupujete sve na tržištu ili u trgovini, po cijeni od vas jedan stalak (zajedno s potrošnim materijalom) koštat će gotovo istu količinu kao spreman. Jedini pravi način za spremanje je kupiti metal na metalnim zalihama s cijelim bičom (ima 6 m i 12 m), a zatim izrezati u segmente željene duljine. Rezanje može biti točno na bazi podataka, morat ćete dodatno platiti za usluge, ali iznose su vrlo male. U tom slučaju, moći ćete smanjiti troškove za oko 20-30%.

Kako napraviti police i police u garaži

Jedan od opcija izgleda

Drvo u usporedbi s metalom je manje. Ali nemojte misliti da će troškovi biti mali: morat ćete kupiti sortno drvo bez kuja, a to je klasa "Elite" ili "Premium" s odgovarajućom cijenom. Tako da neće raditi vrlo jeftino.

Iz drva

Radni uvjeti u garaži su daleko od najbolje povišene vlažnosti, mraza, alternativne veličine / smrzavanja, ponekad topline. Nije jako dobro za drvo. Stoga se svi materijali prije rada moraju liječiti antibakterijskim i zaštitnim pripravcima. Uzmite proizvode za drvo za rad na otvorenom, jer su uvjeti u neriješenoj garaži sličniji njima. Možete pokupiti takvo sredstvo koje istovremeno povezuje tretiranu površinu i vaš proizvod ne može biti oslikan. Nakon obrade, materijali se suše i tek nakon tog početka rada.

Kako napraviti police i police u garaži

Kako povezati Brucki

Pri spajanju dijelova drvenih police možete koristiti standardne metode za stolare - u četvrtini ili u cijelosti. Ako vam je to teško, možete navigaciju i priključak i poboljšati spojeve za korištenje metalnih kutova i / ili nadzemnih ploča.

Drugi put: bolje se povezati na nokte, a ne na vijku za samostažur. Ispada se više stalno, manje spoja je "stisnut". Ako ste odabrali opciju s amplifikacijom ploča, mogu se pričvrstiti na vijke.

Kako napraviti police i police u garaži

Drvena garažna stalak

Sada u veličini: za regale obično koriste 50 * 50 mm za regale, isti bar se može koristiti za križ ili blago tanji - 50 * 30 mm. Podovi čine:

  • ploče s debljinom od najmanje 21 mm;
  • debljina šperploče otporna na vlagu od 10 mm;
  • laminirana iverica;
  • Osp.

Najjeftiniji je ploča i šperploča. Laminirana iverica je znatno skuplja, ali nije potrebno slikati, a to je dobar plus. Da ne bi mnogo potrošili, možete uzeti prve i posljednje plahte u bazi - izgrebani i ići mnogo jeftinije.

Članak o temi: Kako odabrati bliže vrata: vrste, karakteristike

Kako napraviti police i police u garaži

Drveni stalak u garaži - crtanje dimenzijama

Drugi trenutak: police iz imirodne ploče ostaju otvorena strana. Ako to nije potrebno obraditi, s povećanjem vlage, čips će se nabreknuti, pojavit će se polica. Dakle, da se to ne dogodi, probudite rubove silikonom. S takvim tretmanom, ništa s imirobom neće se dogoditi.

Metal

Ako odlučite napraviti metalne police za garažu, izbor materijala je šira - postoje dvije opcije za metal, plus standardna rješenja za spremište (perforirane kutove). Također možete koristiti metalne dijelove namijenjene za druge svrhe - primjerice se koriste čelični kabelski stalci ili kabelski kanali koji se koriste u vezi.

Kako napraviti police i police u garaži

Kanali i police - prikladno i ne vrlo skupo

Što čini okvir metalnog stalka u garaži:

  • Metalni kutak s debljinom metala od 3-4 mm. Širina police corner - 25-45 cm - ovisno o planiranim opterećenjima. Izdržljiv, ali metalni materijal, mnogo teži, to je skupo.
  • Cijev profila (pravokutni u presjeku). S manje čvrstim satonom (debljina zida je manja), u usporedbi s metalnim uglom ima najbolje karakteristike elastičnosti (teško je saviti), otpornije torziju. Približne dimenzije za regale 50 x 50 mm ili 40 x 40 mm, na križanju 50 x 25 mm ili 40 x 25 mm.
  • Stalci čine iz prort, i premrane iz ugla. Debljina metala je 2-3 mm, širina police - 25 mm i više. Postavite kut, tako da je slagani pod u "gnijezdu".

Kako napraviti police i police u garaži

Pažljivo pogledajte kako se kutovi nalaze

Podovi na policama izrađeni su od istih materijala kao i za drvene police (ploča, šperploča, osp, iverice), dodaju se samo ponekad ne-standardne opcije, koje se s drvenim okvirom koristi dramatično zbog visokog masovnog lima ,

Odbor je optimalan za većinu regija - pouzdan, ne vrlo skup materijal. Morate uzeti seks, bez kuja (s minimum kuja) s debljinom od 21 mm. Tretirajte antiseptike, zatim obojite.

Plus metalne police - visoka pouzdanost pri niskoj debljini, minusi - cijena, težina i "volumen". Oni također moraju biti obojani, samo prvo čisti od hrđe, a zatim hodaju u pretvarač hrđe i tlo, a zatim boje i po mogućnosti u dva sloja. Također, usput, potrebno je obraditi i metalni okvir. Tada stalak u garaži neće hrđati.

Značajke montaže metalnih regala

Metalni regali mogu biti zavareni ili prikupljeni na vijcima. S zavarivanjem obično ne pojavljuju pitanja. Ako koristite kut, možete spojiti Vansel - razlika od 3-5 mm kada je polaganje polaganja police nevidljivo. Ako želite, možete smanjiti više suvišne u jednoj od polica, kuhati Jack, ali obrezivanje traje puno vremena, a nećete vidjeti mnogo razlike.

Kako napraviti police i police u garaži

Kako smanjiti kutove za glatke veze

S montažom okvira za stalak na vijcima, redoslijed ovoga: prvo se strane bočnih strana i police prikupljaju odvojeno, a zatim su upletene zajedno. Za svaki spoj, poželjno je da je najmanje dva vijka - za veću krutost (manje pilinga).

Članak o toj temi: Napravimo postolje za tuš kabinu vlastitim rukama

Ako će napraviti police za garažu iz cijevi profila, redoslijed rada je drugačiji. Prvi skupni bočni zid, kratke poprečne košulje su fiksne. Dobivene su dva pravokutnika s premcama. Tada su povezani križanjem.

Kako napraviti police i police u garaži

Metode vijčanog spoja cijevi profila

Kako mogu napraviti veze gledati na fotografiji. U jednom slučaju, zavarivanje je još uvijek potrebno - na pribor "Napomena", u drugome možete bez njega - izrezati "uši", savijati se i držati ih za njih.

Postoji još jedan način - posebni sustavi rakova. To su metalne ploče s oblikovanim udubljenjem. Cijevi su položeni u utore, zatim se dvije ploče zateže vijcima.

Kako napraviti police i police u garaži

Sustavi rakova za cijevi profila

Vrlo duga opterećenja takva veza vjerojatno neće izdržati, ali postoji neosporna plus - nije potrebno izbušiti hrpu rupa u metalu. U profiliranoj cijevi, to je definitivno lakše nego u debelog zida, ali još uvijek traje puno vremena i truda.

Usput, vijci se koriste m8 ili m6, oni zahtijevaju velike rupe. Lakše je prvo izbušiti tanku bušilicu, a zatim se proširiti na željenu veličinu na debljinu. Ali čak i uz ovu narudžbu, trebate čvrstu količinu vježbi. Tako da pregrijavaju manje i manje usko, uz posudu s vodom, povremeno niže bušilice.

Izgled, sheme, crteži, ideje

U garaži, ne samo stalak, ali još uvijek trebate radni stol i stalak za ručni alat - sve vrste ključeva i drugih malih, što je mnogo i izmislio neku vrstu određenog mjesta pohrane.

Radni stol se može napraviti u središtu stalka. To je zgodan - sve što trebate će biti pri ruci, ne morate stalno ići na police.

Kako napraviti police i police u garaži

Garažni regali s radom su udobni

Radni stol može biti dio sustava, a možete napraviti dva odvojena modula, između kojih ste postavili željenu tablicu. Ako se to mjesto ne sviđa, to će biti moguće promijeniti konfiguraciju - iako stavite kut.

Kao za klupu za alat. Postoji tvornička opcija - perforirani metalni lim s držačima visi na njemu. Ideja je vrlo dobra s izuzetkom cijene.

Kako napraviti police i police u garaži

Prikladno))))

Kao i obično, postoji nekoliko domaćih (kakvu garažu bez njih) na istoj temi. Ideje su jednostavne za izvođenje, možda ne tako elegantno, ali ugodno:

  • Na pločama, limove, šperploča, ispunite nokte za svaki alat. Da se ne smijemo zbuniti gdje se objesiti - gnjaviti alat na mjestu i obojite neke boje.

    Kako napraviti police i police u garaži

    Sve je u redu i na mjestu

  • Za veću opremu - velike tipke, itd. Možete koristiti mrežu na kojoj su kuke pričvršćene s vrha. Mreža za nokte na zid.

    Kako napraviti police i police u garaži

    Opcija za teže i glomazne alate

  • Napravite bar s rupama u njemu u kojem se alati spuštaju.

    Kako napraviti police i police u garaži

    Ovaj kabina za alat čini ga samim jednostavnim

A ako želite, sve to se može staviti na kotače - napraviti stalak za mobilni alat. To je slučaj ako u toploj sezoni želite raditi s automobilom na ulici.

Kako napraviti police i police u garaži

Lako se možete vratiti tamo gdje

Pa, za inspiraciju ... tako da su svi alati uopće na mjestu)))

Kako napraviti police i police u garaži

Puni red)))

Čitaj više