Senzori u plinskim zvučnicima

Anonim

Senzori u plinskim zvučnicima

Moderni plinski stupac je pouzdan uređaj koji se može koristiti bez straha za zdravlje ljudi u istoj sobi s uređajem. To je zbog prisutnosti posebnog sigurnosnog sustava koji uključuje posebne senzore koji kontroliraju opremu.

Senzori u plinskim zvučnicima

Vrste i njihovo imenovanje

Sustav zaštite od plinske stupca uključuje sljedeće elemente.

Slava

Ovaj dio se također naziva senzor izgaranja. Njegova glavna funkcija je kontrolirati prisutnost plamena. Dok plamenik radi, unutar senzora, koji je termoelement, zbog zagrijavanja, tlak se povećava, koji se prenosi na ventil koji je odgovoran za dovod goriva. Ako plamen nestane, temperatura se smanjuje, što dovodi do preklapanja napajanja plina.

U nekim stupcima postoji i ionizacijski senzor koji reagira na plamene ione. Predstavlja se ionizacijska elektroda koja se nalazi izravno unutar plamena, a potaknut će se neočekivanim nestankom plamena, isključujući plamenik.

Senzori u plinskim zvučnicima

Trakcija

Nalazi se na vrhu uređaja koji povezuje dimnjački stupac. Glavna funkcija ovog dijela je određivanje dovoljne ventilacije. Ako ovaj senzor ne funkcionira, stupac se neće uključiti i neće početi zagrijavati vodu, što će spriječiti spaljivanje proizvoda izgaranja u prostoriju.

Senzori u plinskim zvučnicima

Trakcija senzora

Pregrijavanje (termostat)

Ovaj dio se nalazi na cijevima izmjenjivača topline, kako bi se spriječilo zagrijavanje vode preko dopuštene temperature. Ako popravi prekomjernu temperaturu topline, stupac će se automatski isključiti kako bi se zaštitila cijev izmjenjivača topline od oštećenja. Najčešće se takav senzor dizajniran za temperaturu + 85ºS.

Senzori u plinskim zvučnicima

Poplava

Kontrolira otvaranje dizalice s vrućom vodom - ako je dizalica zatvorena, struji senzor će isključiti stupac.

Senzori u plinskim zvučnicima

Smanjen tlak vode

Senzor tlaka vode sprječava uključivanje opreme ako je tlak vode premalen.

Članak o temi: ožičenje pod gipsarboard: depozit ispravno

Senzori u plinskim zvučnicima

Sigurnosni ventil za reljef tlaka

Ovaj detalj će zaštititi cijevi od prekida u slučaju povećanja tlaka vode u cijevima.

Senzori u plinskim zvučnicima

U sljedećem video kanalu "toplina servis Ovk", možete saznati još više korisnih i zanimljivih informacija o plinskim zvučnicima.

A sljedeći video detaljno govori što je senzor potiska za koji je potreban i kako je uređen.

Je li moguće instalirati dodatno?

Ako u kupljenoj stupcu nema željenog senzora, moguća je dodatna instalacija. Obično se to pitanje odnosi na senzor potiska, koji ne može biti u nekim kineskim govornicima. Njegova prisutnost je vrlo važna za sigurnost uporabe opreme, tako da je najbolje osigurati da je odabrani stupac opremljen s ovim dijelom.

Senzori u plinskim zvučnicima

Ako je nedostatak senzora već pronađen kod kuće nakon kupnje, može se umetnuti u uređaj odvojeno, iako će biti dodatna potrošnja i sam element i na njegovoj instalaciji.

Senzori u plinskim zvučnicima

Čitaj više