Trendovi dizajna stropa u dnevnom boravku

Anonim

Zahvaljujući inovaciji dizajna, dizajn stropova danas je moguć ne samo uz korištenje suhozida i drugih materijala, kombinacija različitih boja, ali i stvaranjem složenog rasvjete na njemu. Sve to zajedno omogućuje vam da pobijedite stropni ravnini ne manje originalni od samih zidova. Na primjer, dizajn dnevnog boravka s izvrsnim obrezanim stropom je glavna tendencija u interijerima modernih apartmana (sl. 1).

Trendovi dizajna stropa u dnevnom boravku

Slika 1. Danas vam tehnologije omogućuju kombiniranjem stropova s ​​gipsanim strukturama.

Dizajn stropova ima vlastite specifičnosti. Apartmanski luk je jedna od glavnih panoramskih rješenja, prvi koji će obratiti pozornost na njega. Stoga se strop dizajn mora u potpunosti uklopiti u cjelokupni stil interijera. Ako dizajn dnevnog boravka djeluje pod pokroviteljstvom suvremenih smjerova, tada je uređenje stropa dužan biti u suvremenim trendovima i materijalima. Nasuprot tome, u klasičnom ili retro stilu gornje granice dnevnog boravka ne smije biti objavljen od strane avangardnog smjera ili high-tech.

Pluse dizajna stropa

Uz pomoć dizajna i modernih materijala, kompetentno izvedena na stropu, možete pribjeći sljedećim idejama, provoditi značajne prednosti u prostoru prostorije:

Trendovi dizajna stropa u dnevnom boravku

Slika 2. Na niskim stropovima bolje je koristiti otočne strukture.

  • promijenite rasvjetu tijekom dnevnog boravka;
  • Sakriti razne stropne stropne greške;
  • proizvoditi prostornu zoniranje;
  • Napraviti promjenu u geometriji sobe.

Prvobitno izvedeni stropni prostor vizualno će pomoći promijeniti dnevni boravak prostora. S obzirom na to da ova soba može obavljati nekoliko funkcija u apartmanu, uz pomoć odgovarajućeg okretanja gornje zone i glatkih prijelaza kreira se tijekom zoniranja dnevnog boravka.

Prije izbora u korist ovog ili drugog dizajna stropa, vrijedi razmotriti sljedeće nijanse. Nemojte preporučiti stvaranje vrhova u previše tamnim tonovima. Takvo rješenje smanjuje strop i stvara učinak prostora za suvarenje. Strop može biti tamno ako je iznad 2 m i ispunjen sjajnim materijalima u prostoriji s različitim prozorima.

Članak o temi: Kako odabrati i instalirati poklopac za kuhinju s zračnim kanalom?

Suspendirani dekorativni stropovi sudjeluju dijelom prostora visoke visine, tako da u dnevnim sobama s niskim stropom ne preporučuju biti instalirani. Za stropove dnevnog boravka s takvom visinom, bolje je koristiti djelomičnu dekoraciju gipsana ploča, dizajniran, na primjer, oko lustera (sl. 2).

Najbolje vrste oplatnih stropova

Trendovi dizajna stropa u dnevnom boravku

Slika 3. Sjajni strop vizualno povećava prostor prostor.

Beam, obojeni ili poplavljeni trezori glatko idu na posljednji položaj u dizajnu dnevnog boravka. Nesumnjivo, to je najekonomična opcija prikladna za bilo koje interijere, ali još uvijek pjenušava bijela i točna gornja soba sobe izgleda dosadno. Osim toga, većina modernih dnevnih soba kreira se s velikim područjem koji zahtijeva pravilno smješten rasvjeta. I desno dizajniran dizajn stropa omogućit će vam prikriti komunikaciju električnog ožičenja.

Stretch stropovi mogu se izvući iz mat ili gipsanih materijala. Tu je i kombinacija ovih 2 baza.

Prednosti razine stropa u brzini instalacije (nekoliko sati), mogućnost korištenja fotografskih i različitih rješenja u boji, sjajne i mat površine.

Pogodan je za sve interijere, a kada se mijenja stil dnevnog boravka, dizajn stropa se također može promijeniti. U dnevnim sobama s niskim stropom, bolje je povući sjajni materijal koji će vizualno povećati sobu za 1,5-2 puta zbog svog refleksije u površini stropa. Mat Stretch stropovi stvaraju učinak mekog svjetla u prostorije (sl. 3).

Trendovi dizajna stropa u dnevnom boravku

Slika 4. Višestruki stropovi su osvijetljeni malim svjetiljkama.

Bolsterboard vam omogućuje da stavite različite razine na strop, stvorite osvjetljenje u osvjetljenju, a savršeno prekrižite sve ožičenje. Može se naknadno obojiti, lansiranje ili kažnjavanje skupnog premaza. No, njegovi nedostaci u dužim instalaciji, loše otpor vlažnosti u sobi.

Drveni premazi savršeno se uklapaju u unutrašnjost dnevnih soba, uređenih u modernom sada eko-stilu. Oni skladno podešavaju cijelu gornju ravninu, stvarajući bizarne strukture na stropu uz pomoć dekorativnih i prirodnih elemenata iz greda. Drveni premaz stvara savršen prostor za zvučni i toplinski izolacijski sloj i ožičenje.

Članak o temi: Plinski stupci koji djeluju iz plinskih cilindara

Dodatni stropni ukrasi

Osim materijala za okretanje stropova dnevnog boravka, njihov dizajn može se stvoriti pomoću freska, štukatura, bas-reljefa, osvjetljenja, zamršenih svjetiljki i LED svjetla. Koristeći kombinaciju lustera i svjetlosnih svjetiljki, stvara se varijacija rasvjete, koja se može podesiti neovisno ovisno o tome je li dnevni boravak svijetlo svjetlo ili prigušen. Za višestruke gornje granice, osvjetljenje se najčešće koristi bez uporabe dimenzionalne rasvjete i lustere. Takvo pozadinsko osvjetljenje primjenjuje sve razine različite svjetline sjaja (sl. 4).

Dizajneri preporučuju korištenje letvica - ukrasne stropne ploče koje proizvode prostor za zoniranje. Uz lijek, Bas-Reliefs i Stucco su usmjereni ili na glavni dio stropnog prostora, bilo na uglovima i pojedinačnim zonama.

Čitaj više