Odaberite električni kultivator za davanje: vrste i recenzije

Anonim

Odaberite električni kultivator za davanje: vrste i recenzije

Danas je malo ljudi već koristi lopatu za obradu vrta u kućici, jer se na tim djelima pojavili motorički blokovi i kultivatori. Naravno, lopata je najjednostavniji uređaj koji je, u pravilu, zamijenjen mehanika, ali postoje napredni ručni modeli.

To su također kultivatori, ali kontroliraju energiju operatera. Kultivator ruke neće zahtijevati električnu energiju ili benzin kao mehaničke modele.

  • 1.1 Kultivator-Ripper
  • 1.2 svjetlosni modeli
  • 1.3 Srednji modeli
  • 1.4 Teški modeli
  • 2 Električni kultivator za vikendicu
    • 2.1 Je li vrijedno kupnje električnog ventila za djevicu?
    • 2.2 Prednosti i nedostaci elektrokultivatora
    • 2.3 Specifikacije
    • 2.4 Recenzije kupaca
  • Kako odabrati kultivator za davanje?

    Odaberite električni kultivator za davanje: vrste i recenzije

    Kultivatori Opremljena dugom ručkom Tako da se operater ne može savijati tijekom rada (barem postoji i kratko). Koriste se ako je potrebno isprati zemlju na cvjetnim krevetima, kako ne bi razbili cvijeće, jer čak i svjetlosni kultivatori ne mogu uvijek lagano eksplodirati teritorij s takvim nježnim zasadima.

    Priručnik Modeli su podijeljeni na rupe i rotacijske Kultivatori. U potonjem na vratilu za predenje nalaze se diskovi za preradu zemljišta u obliku zvijezda, a stoga se rotacijski modeli nazivaju asteropol kultivatori.

    Kultivator-riper

    Odaberite električni kultivator za davanje: vrste i recenzije

    Ripper Različite s njegovim sposobnostima Zbog dizajna. Na primjer, ripper će se moći nositi s tlom prekrivenim korom ili zakucanom kišom. Može otpustiti glinenu zemlju s kojom se kultivator zvijezde neće moći nositi.

    Do danas, mehaničke kultivatori su osnovni. Mogu se podijeliti u tri opcije:

    • Pluća;
    • Srednji;
    • Teški motorni kultivatori.

    Svjetlosni modeli

    Odaberite električni kultivator za davanje: vrste i recenzije

    Svjetlosni modeli obično koriste one kojima je potrebno Tretirajte zemlju u istim staklenicima ili cvjetnjaka I svugdje gdje se nalazi svjetlo tlo. U svjetlosnim kultivatorima postoji jedna očita prednost u suprotnosti s teškim i srednjim, to su njihova mala težina. Okrenimo se stvarnosti - gotovo svi radovi u vrtu obično izvode žene. Za žensku snagu, svjetlosne kultivatore su prikladne, samo savršene. Masa svjetlosnih uređaja -7-14 kg. Oni će moći kultivirati zemlju na dubini od 25 cm i 35 cm širine.

    Ne baš funkcionalan, već Za male radove savršeno se uklapaju , Svjetlo motor-kultivatori imaju dva: električni i benzin. Potonji su opremljeni dvotaktnim motorom male snage. Električni kultivatori pokreću mrežu, možete spojiti ovu jedinicu kroz prozor u utičnicu, ali postoji nedostatak, žica kultivatora je potpuno zbunjena i ometa. Ova vrsta uređaja je ograničena na obradu područja do 12 hektara i neće moći eksplodirati više od jednom.

    Srednji modeli

    Odaberite električni kultivator za davanje: vrste i recenzije

    Ovi kultivatori već malo teško i koristiti ih, u pravilu, muškarci , Imamo težinu od 14-37 kg. Može se instalirati suspendirana oprema za obradu tla, što je potrebno snažan motor iu dovoljnoj masi nosača. Na svjetlo motor-kultivatori nikada ne instaliraju montirane opcije, uređaj ove težine jednostavno neće moći prikriti.

    Članak o toj temi: Tehnologija proizvodnje vješalica za odjeću Učinite to sami

    Za srednje kultivatore Proizvođači su razvili nadstrešnice poput slušanja, stan , Za polu-svjetlo modele su instalirani 4 sata motora, zbog čega oprema razvija snagu od 2,5-6 litara. iz. Uz prosječnog kultivatora moći ćete eksplodirati 35 hektara teritorija. U isto vrijeme, može uhvatiti širinu tla na 65 cm i eksplodirati dubinu do 22-28 cm. Svi uređaji ovog tipa rade na benzinu.

    Teški modeli

    Odaberite električni kultivator za davanje: vrste i recenzije

    Najbolji Suspendirana oprema namijenjena je teškim elektrokultivatorima , Oni mogu raditi na temelju bilo koje složenosti. Ovi agregati se često tretiraju s djevičnim zemljama. Teški modeli mogu koristiti stan, zauzeti, plug, rotacijsku kosilicu, lopatu-deponij za čišćenje područja snijega.

    Proizvođači različitih kultivatora čine različite opcije za svoje proizvode, jer tijekom stjecanja uređaja, saznajte od prodavatelja, koji se može pričvrstiti na opremu.

    Teški modeli hvataju širinu jednog metra , a dubina Kolo 35 cm. Zbog velike širine, ovi modeli su vrlo neugodni za obradu uskih dijelova, ali prednost je da je često u teškim uređajima moguće regulirati širinu napadaj napadaju. Agregati ove razine imaju masu od oko 40-65 kg. Razvijaju snagu do 7 litara. iz. i može se liječiti na području od 35-65 hektara.

    S obzirom na opisane karakteristike Pokupite opremu koju trebate Raditi u zemlji. Ako imate staklenik ili vrt koji povremeno uzimaju obradu, onda ćete najvjerojatnije biti kompaktan i lagan kultivator, koji se može nositi s laganim tlom i uskim područjem bez prigušivanja područja. Ako postoji veliki vrt, bolje je odabrati teški mehanizam ili srednju jedinicu.

    Električni kultivator za davanje

    Prije toga, ukratko smo opisali svjetlosne kultivatore. Treba napomenuti da su mnoge od ove skupine električni uređaji. Lagani elektrokultivatori su vrlo korisni u staklenicima i cvjetnjacima.

    Je li vrijedno dobiti električni ventil za djevicu?

    Odaberite električni kultivator za davanje: vrste i recenzije

    Ako a Kupili ste područje zemlje , A bivši vlasnik zabilježio je neko vrijeme i nije kultivirao teritorij, ili ste stekli divlje zemljište, koje se nitko ne bavi apsolutno u vama, onda će vam trebati električni ventil s hrpom različitih dodataka. To su teški modeli za koje postoji veliki izbor svih vrsta nadstrešnica.

    Najvjerojatnije ste Mi nećemo moći koristiti prosječni motorcultivator pri obradi složenih tla I oni sigurno ne mogu koristiti električni sklop koji je napravljen samo svjetlo. U isto vrijeme, trebat će vam doista iu doslovnom smislu riječi oranje na nevinosti, to će uzeti stan, okupator i plug, i kako ga staviti na električnu opremu? Može se koristiti samo rezači.

    Prednosti i nedostaci elektrokultivatora

    Odaberite električni kultivator za davanje: vrste i recenzije

    Bilo koji uređaj koji je stvorio čovjek Izračunati za krug određenih i jasnih zadataka , To jest, to je beskorisno kriviti automobil u činjenici da se ne može kretati oko prekrižene ceste i nije tenk. Također, električni kultivator je dobar samo za neke radove, ali i veliki ne može proizvesti druge.

    Članak o toj temi: Izolacija temelja kuće je penplex - ispravno pričvršćivanje pričvršćivača do temelja

    Početi s prije odgovora na pitanje, Kako odabrati elektroofrakciju , razmotrite da se izračunava samo za jednu operaciju: rupturu zemlje. U isto vrijeme, ne, ali svjetlo - koji se sastoji od odijela ili pješčanih, te je također prikladna za tretiranu černozemu. Stoga nemojte prisiljavati opremu da bude zasjenjena na djevici, ugrizu u travnjak s velikom travom ili rukovati teškom ilovakom.

    Električni kultivatori imaju svoje prednosti, a vrlo su značajne:

    • Dobra izvedba;
    • Jednostavnost održavanja;
    • Jednostavna kontrola, kompaktna veličina i niska težina;
    • Niska razina buke;
    • Nema ispušnih plinova.

    Odaberite električni kultivator za davanje: vrste i recenzije

    Iskusan Vrtlar će rezultirati ovom popisom mnogo važnih informacija , Mala težina (6-30 kg) - označava, krhku ženu ili starijeg čovjeka može se s ovim mehanizmom može nositi s ovim mehanizmom. Svaki elektrokultivator može se lako transportirati u vikendicu u osobnom automobilu.

    Definiranje za sebe Što odabrati kultivator benzin ili električni, ne zaboravite na faktor ekološke prijateljske. Nepostojanje ispušnih plinova je osnovni uvjet za rad u zatvorenom stakleniku i zdravstvenim pogodnostima. Mala buka električnog motora vrlo će cijeniti one ljude koji su satima slušali urla i pucanja kultivatora u sljedećoj zemlji.

    Jednostavno održavanje je faktor koji je vrlo važan za bilo kojeg korisnika. Da biste prekršili glavu na slabu kompresiju motora, zamijenite prstenove ili potražite nedostajuće svjetske lekcije nisu za sve daches.

    Nedostaci elektrokultivatora istjeraju iz svog dizajna:

    • Slaba moć;
    • Loša mobilnost.

    Odaberite električni kultivator za davanje: vrste i recenzije

    Ovisnost struje - Značajan nedostatak kultivatora s električnim pogonom. Stoga se stječe za malu zemlju, gdje se upotreba zone liječenja može poboljšati do 70 metara. Optimalni objekt za ovaj uređaj je staklenik. Ovdje je duljina kreveta mala, zemlja je lagana i provedena je električna energija.

    Niska snaga Kao što je već govorio, pokazatelj je relativan. Za električno kultivator, dizajniran za oranje gornjeg sloja svjetlosne zemlje, 0,7-1,8 kW je sasvim dovoljno.

    Tehnički podaci

    Proizvođači definiraju takve karakteristike električnih kultivatora:

    • Težina;
    • Vlast;
    • Broj rezača;
    • Rezač ili dubina prerade promjera;
    • Širinu obrade.

    Odaberite električni kultivator za davanje: vrste i recenzije

    Da biste stvorili redove i poboljšali krevete, neki uređaji su opremljeni dodatnim vijkom.

    Glavni pokazatelj elektrokultivatora - motorna snaga , Nalazi se u rasponu od 0,5-2,5 kW. Iz nje izravno ovise o širini i dubini obrade Zemlje.

    Na primjer, uređaj s kapacitetom od 500 W slobodan tlo nije dublje od 12 cm s najvišom širinom pokrivenosti - 28 cm. Kada je kapacitet motora od 2500 W, kultivator ulazi u tlo za 40 cm, i pokrivenost Širina se povećava na 70 cm.

    Bilo koji uređaj ima sposobnost kontrole dubine otpuštanja. Stoga ne mogu samo obraditi zemlju "na pin" lopate, ali se također riješiti površinskih korova bez rizika da razbije korijene drveća.

    Najviše Optimalna veličina teritorija je obrađena Za električne kultivatore 2-4 hektara. Na ovom području, ne smije se umoriti da povučete žicu i ne pregrijava. Za veću obranu poželjno je odabrati kultivator motora. Treba napomenuti da je kvaliteta obrade tla s elektro-kultivatorom mnogo veća ručno izrađena. Tlo nakon korištenja je obogaćen zrakom i postaje vrlo labav.

    Članak o temi: Kompaktan WC: Instalacija, Mogući problemi i rješenja

    Recenzije kupaca

    Odaberite električni kultivator za davanje: vrste i recenzije

    Summing, možete samo reći Za pravi izbor kultivatora Za početak, potrebno je odlučiti koji je iznos posla dužan izvršiti. Ako razmotrimo različite kultivatore za kolibu, tada su pregledi mnogih dahsezona skloniji izboru električnih jedinica. Budući da električni uređaji imaju mnoge prednosti, jedan od značajnih je jednostavnost kontrole.

    U isto vrijeme, mnogi vrtlari i tokoci slave u recenzijama Ekologija kultivator Budući da je vikendica za većinu ljudi mjesto u kojem se želite sakriti od onečišćenja metropole. Ali postoje i neke negativne povratne informacije. Vlasnici prilično velikih parcela, na primjer, ne s rukom kroz cijeli teritorij kako bi povukli nošenje.

    Još jedan dobar savjet, koji se također spominje u recenzijama, je prisutnost u obrnutom jedinici. Često, ako naiđete na prepreku da je nemoguće voziti okolo, jedini izlaz iz situacije će biti obrnut.

    Također Nema potrebe da se potjera iza najskuplje I posljednji, dok imamo povrtnjak s više od 7-9 hektara, iako, sudeći po recenzije, također ne vrijedi spasiti ovdje. Budući da se kultivator kupuje već nekoliko godina, a to je iz kompetentnog izbora koji je značajno ovisi o vremenu njegove službe.

    Stjecanje je zadovoljno. Pročitao sam recenzije i odmah potopila rezače, napravio je kauč i bacio kotače - apsolutno nije potrebno. Kultivator je svjetlo - za ručku se prenosi u zemlju bez poteškoća. S kompajriranim mlinovama, rukovati glinom nakon patke up krumpira. Polako, ali se ispostavilo. Brzina je izašla, malo brže od lopate, ali mnogo bolje i apsolutno ne umorno. I polako zato što žuri u rezače, smatram da je nepotrebno! Potpuno sam izbrisala u krilima, jer ne znam pod cvijećem, već pod krumpirom.

    Antona

    Najvjerojatnije, najjednostavniji od svih kultivatora, to je Hyundai, ali smo kupili ovaj kultivator zbog kompaktnosti i lakoće. Recenzije, trgovina je usporedila benzin i električni modeli i došli do zaključka da su vibracije i buka manji od elektroultivatora. Imamo veliku Dacha, ali malo pod sletanjem mjesta malo. Glavni zadatak kultivatora je otpuštanje Zemlje, pa čak i prikladan za liječenje zemljišta između redaka. Male korove s lakoćom. Zemlja Imamo pješčane i rezače se ne slažete i nemojte se savijati, ali ne znam koliko teško tlo ne zna kako se ponašati. Kultivator se koristi za obradu vrta, a bez njega nigdje u budućnosti želimo steći više višenamjernijih modela.

    Vlad.

    Izvrstan stroj. Kupili smo oca da radi na radu u stakleniku. Prije toga, sve je bilo ručno liječeno - razlika u kolosalnom, s kultivatorom sila i vremena i troši, naravno, mnogo manje. Uzgajamo povrće za prodaju, potrebno je puno toga, pa je kultivator u ovom planu uvelike obrnuto.

    Pobjednik

    Čitaj više