Korak-po-korak izolacija lože i balkona

Anonim

Problem nedostatka četvornih metara je vrlo relevantan za stanovnike tipičnih visokih zgrada. Jedna od opcija izvan položaja je izolacija balkona iznutra i okreće ga u dnevni boravak.

Topli balkon otvara dovoljno mogućnosti za učinkovitiji raspored unutarnjeg prostora stana. Međutim, kako biste uključili balkon u punoj sobi, trebali biste proizvesti brojne radove na njegovoj izolaciji.

Ovaj korak-po-korak instrukcija izolacije balkona osmišljen je tako da odgovori na sva pitanja koja se pojavljuju u ovom slučaju, minimiziraju troškove vremena, snage i financijskih sredstava, upozoravajući vas s ispunjavanjem sa svim mogućim "zamkama".

Mogućnost korištenja zagrijane lože

Korak-po-korak izolacija lože i balkona

Topla loža, biti dio unutarnjeg prostora stana, može se koristiti u nekoliko opcija. Mogućnosti korištenja svake od njih ovisi o značajkama unutarnjeg planiranja stana i od potreba domaćina. Ovdje su neke od njih:

  1. Kao samostalna soba. Ovdje možete smjestiti radnu knjigu, sobu za odmor, kućnu radionicu itd. U tom slučaju sačuvana je ulaznica balkona, koja je sada podijeljena između dvorane (kuhinje) i nove sobe.
  2. Kombinirati s dnevnim boravkom ili hodnikom. To omogućuje značajno povećati njihovu veličinu, dodajući dodatna područja zbog topline loggia. Priključak dviju soba nastaje zbog demontaže ostakljenja i vrata ulazne skupine. U nekim slučajevima, demontaža jednostavnosti izrađuje se ispod prozora.
  3. Kombinirajući s kuhinjom ili prijenosom ove sobe na lođu. To vam omogućuje da odete za bivšu kuhinju značajku iznimno blagovaonicu i ploče i stolove za mjesto za kuhanje na loggiji. To također ne odbija ulaznu grupu balkona koja se nalazi na dijelu kuhinje.

Kako legalizirati Uniju loggie s unutarnjim sobama

Korak-po-korak izolacija lože i balkona

Prije ponovnog pisanja dobiti sve potrebne dozvole.

Korak po korak Vodič o tome kako izolirati balkon s vlastitim rukama, to je neophodno ne samo za pravo djelovanje rada, već i kako bi se izbjeglo kršenje građevinskih i administrativnih standarda.

Često, umjesto balkonske sobe, vlasnici apartmana postavili su cilj da ga ujedini s ostatkom prostorija demontiranjem ulazne grupe i likova balkona. Treba imati na umu da su pravila za djelovanje stambenih prostora u stambenim zgradama kategorički zabranjeno da se neovlaštene promjene u rasporedu.

Neovlašteno rušenje pregrada, a još više zidova za zavojnice (ono što vanjski zidovi s pogledom na balkon) oduševljeni su ozbiljnim sukobom s organizacijom za upravljanje.

Korak-po-korak izolacija lože i balkona

Kako bi se izbjegli takve probleme prije zagrijavanja lođe s vlastitim rukama, uvijek preporučite početak rada s dobivanjem svih potrebnih dozvola. Da biste to učinili, plan projekta predstojećeg rada trebao bi biti sastavljen i dostaviti ga nadležnim nadzornim tijelima - Građevinskim odborom i Ministarstvom izvanrednih situacija.

Nakon primitka odobrenja, treba koordinirati predstojeće obnovu s stručnjacima tvrtke za upravljanje. Tek nakon što se dobije "dobro" od svih organizacija, bit će mirno prihvaćena za rad bez straha od bilo kakvih administrativnih i tužbi.

Članak o toj temi: Samostalno jačanje rogova

Faze izolacije

Korak-po-korak izolacija lože i balkona

Korak-po-korak upute za loggijske izolacije s vlastitim rukama, prije svega, pruža cijeli kompleks potrebnog rada - samo u ovom slučaju možemo razgovarati o učinkovitoj izolaciji prostorije. Zanemarivanje bilo kojeg koraka složene izolacije može na kraju smanjiti sve obavljene radove.

Fased izolacija lože osigurava sljedeći rad:

  • Stajalište balkona;
  • brtvljenje zglobova konstrukcije;
  • uređaj za hidroizolaciju;
  • Ugradnja izolacije;
  • Dekorativni uređenje interijera.

Glaziranje balkona

Korak-po-korak izolacija lože i balkona

Ostakljenjem balkona je jedan od glavnih djela, bez kojih je nemoguće stvoriti unutarnju toplinu u sobi. U tom smislu, potrebno je prići ostakljenju s punom odgovornošću. Balkonski ostakljenje obavlja niz važnih funkcija:

  • toplinska izolacija;
  • izolacija vlage;
  • izolacija buke;
  • Osiguravanje pristupa suncu unutar sobe.

Korak-po-korak izolacija lože i balkona

Moderna opcija stakla - s aluminijom ili PVC ramamima

S ostakljenjem lože, možete koristiti i klasičnu opciju dizajna s drvenim okvirima i modernijim prozorima aluminijskog ili plastičnog profila s višestrukim staklenim prozorima.

Da biste stvorili i održavali unutar udobne temperature, preporučuje se odabrati prozore s višestrukim prozorima. Ovisno o klimatskim uvjetima regije, broj kamera može varirati od dva do šest.

Prozorske grupe pomoću dvostrukih glaziranih prozora mogu imati prilično veliku težinu, tako da morate biti sigurni da parapeta lože može izdržati svoju težinu.

Korak-po-korak izolacija lože i balkona

Rastegnite dizajn balkona, ako ne i sigurni u njezinu tvrđavu

U slučaju najmanja sumnje u sposobnost ograde da izdrži teret, bit će bolje napredovati i dodatno ga ojačati. Možete koristiti za ovaj dizajn metalnih kutova ili komora.

Ne bi trebalo biti previše pretjerano u količini i debljini metala - prekomjernom opterećenju na ploči balkona nije uopće predviđeno građevinskim projektom zgrade.

Korak-po-korak izolacija lože i balkona

Vjerujte stručnjacima za ostaljke

Poželjno pri odabiru prozora je bolje od dizajna koje su se pokazale na ovom tržištu. Instalacija prozora također treba povjeriti profesionalcima. Činjenica je da je malo vjerojatno da će biti u mogućnosti instalirati prozoru s kvalitativno kvalitativno. Štoviše, u slučaju neovisne instalacije, možete izgubiti jamstvenu uslugu proizvođača.

Kako bi se izbjegli klasteri na balkonu prekomjerne vlage i formiranja kondenzata, najbolje je instalirati plastične prozore s ugrađenim ventilima za izmjenu zraka.

Preliminarne površine skidanja i kita

Korak-po-korak izolacija lože i balkona

Poravnajte zidove i uklonite sve mjehuriće, hrapavost i glasnu boju

Upute za izolaciju balkona posebnu pažnju plaća preliminarnu pripremu unutarnjih površina. Ako ćete montirati toplinske izolacijske materijale pomoću bilo kojeg ljepljivog pripravaka ili na cementnoj (polimernoj) osnovi, temeljito se očisti sve unutarnje površine od stare završne obrade.

Istodobno, posebnu pozornost treba posvetiti ljuštenju, mjehurićima ili miješanju fragmenata, boja ili žbuke.

Površine obojene sjajnom bojom također treba očistiti s velikim brusnim papirom ili brusnim strojem kako bi se poboljšala adhezija (hitch) s adhezivnim pripravkom.

Korak-po-korak izolacija lože i balkona

Sve pukotine i pukotine na zglobovima balkonskih struktura treba pažljivo prekriti. Velike praznine, na primjer, između zida (parapet, strop) i ostakljenje, mogu se vidjeti montažnom pjenom.

Ako ostavite čak i najneobičnije utore nepoznate, hladan zrak i vlažnost neizbježno će prodrijeti u unutarnji prostor na njima, što će dovesti do stvaranja kondenzata i vlage.

Članak o toj temi: Kako i od onoga što napraviti policu za kuću vlastitim rukama: 6 različitih ideja +16 fotografija

Hidroizolacija

Korak-po-korak izolacija lože i balkona

Paul Balkon može biti prekriven valjanim izolacijskim materijalom

Da biste to učinili, možete koristiti bilo koji materijal prikladan za to. Na suvremenom tržištu za završne materijale postoji veliki izbor različitih mastiks i brtvila na polimeru i bitumenskoj osnovi, kao i valjani hidroizolacija materijala.

Da biste maksimizirali učinkovitost, koristite mastiks slijedi prema uputama za uporabu.

Korak-po-korak izolacija lože i balkona

Kompozicije za tekući vlažnost trebali bi obraditi sve spojeve balkonskih struktura. Kako bi se spriječilo stvaranje kondenzata i vlage, sve unutarnje površine lože mogu biti prekrivene mastik.

Valjani materijal (vrećica, Izospan, itd) prekriveni su zidovima, spol i strop loggia. Listovi su ispunjeni površinskom veličinom lože uz pomoć građevinskog ljepila, mastiksa ili pritisnuta u žurbi okvira.

Za veću učinkovitost, zglobovi listova moraju se umetnuti i pušiti s brtvilom ili škotskim.

Odabir izolacije

Korak-po-korak izolacija lože i balkona

Toplinska izolacija mora sigurno štititi balkon od hladnoće

Nakon što su unutarnje površine pokrivene i vodootporne, možete nastaviti izravno na izolaciju balkona. Izbor materijala ovisi o mnogim čimbenicima: od mjesta njegove instalacije, minimalne zimske temperature u vašoj regiji, trošak itd.

Toplinska izolacija mora, prije svega, kvalitativno obavljati svoju glavnu svrhu - kako bi se zaštitio unutarnji prostor od vanjske hladnoće. Kako bi ispravno odabrali materijal za izolaciju topline, treba pažljivo upoznati s njegovim značajkama rada, pluses i minusi.

Penoplex.

Korak-po-korak izolacija lože i balkona

Penoplex ili ekstrudirani ekspandirani polistiren je moderan materijal za izoliranje topline. Izolacija balkona je penplex s vlastitim rukama ima nekoliko prednosti. Odlikuje se izvrsnim performansama - dobro održava toplo, ne boji se vlage, ima malu masu, ali dovoljno je lepršati.

Korak-po-korak izolacija lože i balkona

Penoplex lako se pobunjuje na listovima željene veličine s konvencionalnim nožem i može se koristiti za izoliranje bilo kakvih površina.

Izolacija podova lođe penplex ne zahtijeva ugradnju dodatnog okvira. Zbog visoke gustoće, može izdržati mnogo težine, a ne deformirati i ne razbiti.

Stiropor

Korak-po-korak izolacija lože i balkona

Izolacija pjene ima iste prednosti kao prethodna verzija - to je pluća i ima dobre svojstva toplinske izolacije. Ali za razliku od pričvršćivača, manje je gusta.

Stoga je moguće koristiti za izolaciju poplavnih podova samo kao okvir agregatora. Ne preporučuje se odrediti podove izravno pod završnim slojem: pod težinom ljudi i namještaja, može brzo brzo pogledati okolo i doći u zapuštenost. O tome kako brzo slijepite pjenu, pogledajte u ovom videozapisu:

Mineralna vuna

Korak-po-korak izolacija lože i balkona

Ova izolacija je izrađena od različitih minerala (stakla, kamena, šljake) talištem i pjenjenjem sa komprimiranim zrakom u centrifugi. Kao rezultat toga, vlakna se dobivaju iz koje se ispisuju izolacija. Ima malu gustoću i proizvodi se u obliku valjaka ili pločica.

Minvata ima dobru toplinsku izolaciju, ekonomičan, ali ima i niz ozbiljnih minusa.

Kada radite s njom, čestice kamena ili staklene prašine uzdižu se u zrak i smještaju u respiratorni trakt, na koži, sluznicama, uzrokujući svrab i iritaciju. Još jedan minus materijal je hidrofobnost. Boji se vlage i kada vlaženje gubi svoj toplinski izolacijski svojstva. O tome kako zagrijati balkon, pogledajte ovaj videozapis:

Članak o temi: Kako zatvoriti pukotine na balkonu

Rad s mineralnom vunom treba biti strogo u zaštitnim odijelima, rukavicama i naočalama.

Materizirani materijali

Korak-po-korak izolacija lože i balkona

Penophol

Relativno je nedavno, na našem tržištu pojavila se nova generacija izolacije, čija je površina prekrivena finom metaliziranom folijom. Najčešći među njima je pjenasto-pjenasto polimer, koji se nalazi s jedne ili dvije strane folijom.

Glavna značajka je u izvrsnim značajkama toplinske izolacije. S debljinom, samo 3 - 5 mm, ekvivalentno je mineralnoj ploči debljine od 100 mm. To se postiže zbog posebne strukture pjenaste polietilena, koji se sastoji od velikog broja zatvorenih pora s mjehurićima zraka.

Površina površine folije ima imovinu kako bi se odrazila na 95% toplinskog zračenja. To čini pjenu i druge folijske materijale neobično učinkovite. O tome kako izolirati balkon penofolom, pogledajte ovaj videozapis:

Kada instalirate, pjena treba dodati u foliju unutar prostorije. Također se ne može komprimirati materijal, jer se u isto vrijeme njegova svojstva toplinske izolacije značajno pogoršavaju.

Instalacija izolacije

Korak-po-korak izolacija lože i balkona

Prije nastavka na izolaciju balkona iznutra s vlastitim rukama, na zidovima, strop i pod trebaju biti postavljeni okvir. Moguće je napraviti od drvenih šipki ili metalnog profila.

Bit će nam to potrebno za pričvršćivanje dekorativne trimwall, PVC ili LSSP panela, itd. Nakon instalacije okvira nastavimo s popunjavanjem stanice izolacije.

Korak-po-korak izolacija lože i balkona

Izolacijske ploče mogu se popraviti s posebnim ljepilom

Značajke instaliranja izolacije izravno ovise o pogledu na materijal koji ste odabrali. Možete koristiti za njegov prilog, možete ili posebne ljepljive kompozicije ili zatvarači.

Pripravci ljepila pričvršćene su s dovoljno gustim materijalima, kao što je penplex ili pjena. Uz pomoć pričvršćivača manje gusta izolacija - Ministarstvo tijela, Penophol. Ali uz pomoć tipova može se montirati i pjeniti s Penplex.

Najbolje je za montažu za korištenje plastičnih kolica-gljivica sa širokim šeširima promjera 50 mm. Da biste instalirali ovu metodu, izrežite listove izolacije željene veličine i umetnite ih u okvirnu ćeliju. Na nekoliko mjesta, uz pomoć vježbi perforatora kroz izolaciju rupe u betonskoj ploči ili zidu, u kojem umetnite "gljivice" i popravite, bodovanje plastičnih noktiju u njima (dolaze u kompletu). Za kvalitete izolacije ECOWATI, pogledajte ovaj videozapis:

Naknadna završna obrada

Korak-po-korak izolacija lože i balkona

Obloge - jedan od najučinkovitijih materijala za doradu

Nakon instaliranja svih listova (ploča) izolacije u okviru okvira, sve praznine između njih i profila okvira pažljivo su zapečaćeni brtvilom, shtakulavkom ili montažnom pjenom.

Nakon toga, možete nastaviti s okvirom okvira s završnim završnim materijalima - listovima GLC, LSSP, MDF, PVC panela, podne obložene itd. Na katovima na vrhu guste izolacije tipa polipex možete napraviti cement-pijesak kravatu ili punjenje podova, od kojih stavite pločicu.

Kao što možete vidjeti, koristeći upute o izolaciji balkona da biste proizveli sav posao s vlastitim rukama neće biti mnogo rada. Da biste to učinili, potrebno je jasno slijediti preporuke proizvođača materijala i poštivati ​​zahtjeve građevinskih standarda u radu rada.

Čitaj više