Drveni uređaj s vlastitim rukama

Anonim

Drvene etaže organiziraju ne samo u drvenim kućama, već iu zgradama od opeke. Takav pod izgleda sjajno i pomaže u stvaranju dobre mikroklime u zatvorenom prostoru. Styling Drveni pod je jednostavan za izvođenje vlastitih ruku, čak i ako postoje minimalne stolarijske vještine. No, u isto vrijeme, bit će potrebno pripremiti u teorijskom planu i razmotriti najvažnije trenutke nadolazećeg rada.

Drveni uređaj s vlastitim rukama

Krug drva.

Postoje mnoge mogućnosti za drvene podove. Odaberite ih, ovisno o određenim uvjetima gradnje, gdje se mora obaviti pod. Najčešće se zaustavlja u takvim verzijama:

  1. Pod s instalacijom grubih i izolacijskih slojeva, koji se nalazi na tlu ili grede preklapanja.
  2. Drveni pod na betonskoj osnovi s slojem za zagrijavanje.

Drveni uređaj s vlastitim rukama

Mogućnosti modela za izgradnju podova s ​​LAGS-om.

Broj jedan opcija obično koristi vlasnici vlastitih domova. Na taj način možete dogovoriti pod kao temelj temelji na podrumu ili na prvom katu i na drugim katovima u obliku preklapanja na gredama.

Opcija Druga uključuje proizvodnju betonskog estriha kao osnove za pod. Također može poslužiti kao ploče preklapanja od armiranog betona. Dizajn poda može se značajno promijeniti i poboljšati da ne samo olakšati instalaciju, već i jeftinije.

Opći uvjeti aranžmana drvenog poda

Rad na izgradnji seksa bolje je bolje vježbati kada se sezona grijanja završi. U tom razdoblju manje je vjerojatno da se drveni materijali apsorbiraju vlagom, što će kasnije biti štetno utjecati na njihovu kvalitetu. Ako je rad odlučio provesti u ljeto, potrebno je pokušati čekati trenutak kada je tijekom posljednjih tenfig dana dobar, suhi i sunčano vrijeme.

Članak na temu: Izvorne ideje za cvjetne krevete

Kao i još jedno drvo, namijenjeno za uporabu u građevinarstvu, drva treba liječiti antisepticima, antipirenima.

Drveni uređaj s vlastitim rukama

Dijagram crnog poda.

Materijali za drvene podove:

  • Odbor lijepljenog drveta;
  • Lim materijal - na primjer, šperploča, iverice;
  • neobrezana ploča;
  • Presavijena ploča.

Od neobrezanih ploča i materijala lima čine podove za grubo. Kasnije će biti postavljeni podovi. Presavijena ploča i lijepljeni drveni materijal koriste se za formiranje čistog sloja, koji će morati biti obojani ili lakirani.

Priprema temelja

Ako se drveni pod planira postaviti na tlo, treba osigurati pouzdano jačanje zaostajanja.

Postoji uređaj za hidroizolacijski prostor ispod poda, potrebno je voditi brigu o izolaciji.

Osnova je pripremljena - za to, tlo se uklanja na cijeli perimetar prostorije, tako da se debljina može umetnuti u 20 cm ispod razine tla. Sloj ruševina i sloj riječnog pijeska izli se na pripremljeni temelj, vlažna voda i tramvaj.

Drveni uređaj s vlastitim rukama

Zaostaje za drveni pod.

Na temelju toga instalirano je nekoliko opeka stupaca, koji će poslužiti kao podrška za LAG-ove. Širina ovog stupca trebala bi biti dvije cigle, visina je 20-40 cm. Cigle se pričvršćuju uz pomoć konvencionalne otopine cementa, izgrađene su na vrhu na jednoj razini. Potrebno je uzeti u obzir da svaki od LAG-ova treba imati manje dva stupa, koji će se nalaziti na rubovima.

Za duge zaostaje dodaju stupove u sredini. Udaljenost između njih izračunava se ovisno o veličini ploča za LAG-ove i planirano opterećenje namire. Da biste prikupili izračune, bolje je obratiti se profesionalnim dizajnerima.

Prilikom polaganja građevinskih materijala na gredama koje se nalaze između podova, neće biti potrebno pripremiti. Na temelju toga, možete odmah početi distribuirati LAG-ove.

Članak na temu: zidni ukras s dekorativnim kamen s vlastitim rukama (fotografija) dekor zidove kamen

Preko greda ili stupova stavljaju valjani hidroizolacijski materijal. Nakon toga, stavljaju se na posebne šume od drva pripremljenih od strane LAG-ova i sidra ih pričvršćuju na stupce. Gornje lice zaostataka uz pomoć ravnine dobiveno je u jednoj ravnini. Ekstremni zaostaci su izgrađeni uz pomoć razine, između njih protežu se ribolovnu liniju, nakon čega su ostali složeni.

Pojedinosti za izgradnju natnog poda pričvršćene su na dno zaostataka. Za bazu u obliku tla i zaostataka na mahunama, šipke su fiksirane preko, duž cijele duljine prostorije. Kada pošaljete na grede, nožite šipke na bočne stijenke zaostataka na obje strane. Za izolaciju uzmite materijale propusne pare - na primjer, MINVATU, ploče od bazalta. Ubacuju se u praznine između LAG-ova tako da nema praznina.

Prije polaganja drvenog poda ležao je membranu od pare-hidro izolacije. Mora biti slaganje s Allen 20 cm, zglobovi materijala su dobro očišćeni s viski. Pričvršćivanje će ovisiti o tome što je odabrano završna premaz. Na primjer, pod odborima napravljenim posebno za pod, s prisutnošću ventilacijskog žlijeba, tračnice za zatvarače nisu potrebne.

Betonska podna baza

Mnogo je lakše instalirati drvene podove na temelju betona. LAGS može se instalirati s većom frekvencijom, što će smanjiti opterećenje savijanja. Poravnajte takve kašnjenje su mnogo prikladnije. Dopušteni korak za LAGS s debljinom od 20 mm prilikom instaliranja na betonsku bazu se smatra 30 cm. Za ploče s debljinom od 25 mm. Korak treba biti u skladu s 40 cm. Da biste ih mogli odrediti promjer od 8-10 cm. Rupe za njih su izbušene u šipkama.

Nakon što su zaostaci poravnati i osigurani, počeli su ploče za polaganje. Za popravak bolje je koristiti nesebičnost.

Na kraju posla kada su sve ploče objavljene na podu, završni završetak. Može se brusiti, cikloying, boje i laki.

Članak o temi: Formwork za zakladu: Kako napraviti i instalirati + načine za spremanje

Čitaj više