Faʻafefea ona faʻataʻitaʻia le tausiga o le gaoia o faiga?

Anonim

Faʻafefea ona faʻataʻitaʻia le tausiga o le gaoia o faiga?

Ina ia iloa ai le tikeri o le tapenaina o mea lelei o le fale faigaluega, e manaʻomia le faia o galuega faʻapitoa suʻega. Mo lenei faʻamoemoe, o le uunaiga e faʻaosofia i paipa, pe a maeʻa le faʻamalosia o faʻamau uma o loʻo faia mo le leai o le tafe.

Faʻafefea ona faʻataʻitaʻia le tausiga o le gaoia o faiga?

E tele ituaiga o faʻamafanafanaga faʻatautaia o faʻataʻitaʻiga: O suʻega o togafitiga, suʻega a le pentiatic, mamafa o faʻataʻitaʻiga.

Mafaufau pe faʻapefea ona faʻatino i fafo le suʻega o le ala alofa, o a nofoaga i le taimi e tasi o loʻo tausisia.

Tydraulic suega

Faʻafefea ona faʻataʻitaʻia le tausiga o le gaoia o faiga?

Laulau o le mamafa o le faʻalauteleina o tane o loʻo faʻamafanafana ai.

O suʻega o Hyderalic mo le paʻu o paipa o se auala e nafa ma masini aʻoaʻoga masini i le vaitau o le susu. I le taimi lava e tasi, e tumu pai i vai mai luga, o lona uiga, i le ua viliina o le laina laina. Suavai feololo ma le ea i le tasi itu, o le ea uma mai le vevela o faiga ua aveese atoatoa. O le suʻega e amata na o le taimi e alu ai le ea uma e mafai ai ona maua faʻamatalaga mai le omiga o le umiga. Afai e te le faʻatali, pe a o le ea o le ea e tuʻua le paipa, o le a liliu ese le suʻega.

Siaki ina ia oʻo mai faiga tatala, talu ai pe afai o loʻo iai ni isi mea e tapunia (i le puipui), e mafai ona maua e le vaega tupe teu. Mo le faia o le faʻamaoniga galuega, e tatau ona e saunia mea faapena:

  • Pamu Faʻamau mo le tui i le tui i le faʻamataega o le faʻavasegaina o le vaega o le aoga o le faʻaogaina;
  • galulue faʻamalologa o le Boilite Bowor;
  • Manaʻomia, o loʻo faʻaalia ai pe o loʻo iai le faʻaopoopoga poʻo le faʻaititia o le mamafa i le polokalama lautele. O ia faʻamatalaga o le a faʻailoa ai le faʻalauteleina o paipa, o loʻo i ai o isi isi.

Peneumatic Suʻega

Faʻafefea ona faʻataʻitaʻia le tausiga o le gaoia o faiga?

Pneumatic suega polokalama.

O le pneumatic metotia e faʻataʻitaʻi pe a pa'ū le vevela o le vevela i lalo ole 5 ° C. I lea tulaga, o le omiga i paipa e le tatau ona faʻaitiitia i lalo o le 10 kpa. O lenei metotia e atoatoa mo se faiga o polemer paipa, pe a fesoʻotaʻi le palasitika vaega o mea e tupu.

Mataupu i luga o le autu: moega o le clamthell faia ia te oe lava: Oloa mamanu

O tuutuuga mo le umiaina o se fomaʻi faʻataʻitaʻi o le vevela o le:

  • I le leai o se vai i le manaʻomia o le mea;
  • i luga o le vevela o le vevela i lalo ma le lima tikeri (o nisi tagata atamamai ua faailoa mai - lalo ifo leai);
  • Afai mo mafuaʻaga faʻapitoa e le mafai ona e faʻaaogaina le vai faigaluega.

E seasea faaaogaina. E mafua mai i le mea moni o le mauaina o le mauaina o nipoks ma le mankage ma le le mautonu e sili atu le faigata nai lo hydralic suega.

Tofotofoga suega

Faʻafefea ona faʻataʻitaʻia le tausiga o le gaoia o faiga?

Polokalame Suʻega o le Faʻafitauli.

O le a le suʻega o le mamafa o le unaʻiga? O lenei o le asiasiga, o le aʻiaʻi, o le leai lea o le leai o ni chats o le vevela tetee i le vaitau o le susu. Mo aʻoaʻoga eseese, o se gaioiga e ono eseese faʻailoga i taufaʻafefe, ae o le lautele o le polokalame mo le siakiina o tumau.

O le suʻega o loʻo faia pe a tuʻuina atu le faʻamalosiʻau muamua, o le faʻailoga o le tusa o le 1.5 taimi maualuga atu nai lo le tulaga o le galue. Faʻataʻitaʻiga, pe a fai o le galuega o le 1 ATM., O lona uiga, 0.1 MPA, o le tulaga mo le siakiina e tatau ona 1.5 ATM. Mo isi faʻatauaina, omiga i luga o le suʻega taimi faapea, o le galuega galue e tatau ona faʻateleina e 1.5 taimi.

Faʻamalamalama e faʻapitoa o le faiga lautele ma tagata lautele i paipa e mafai ona taofia atili ai, Mo le tele o le mamafa o le mamafa, mo le tele o fatufatuga e mafai ona faʻaleleia foi masini.

O na galuega e mafai ona ui ane pe afai uma elemene uma o le vevela o le utupoto, e tutusa lava le malosi o le utu mo se tatala o faiga aoao o le fale.

O le mamafa o le omiga i le paipa e faʻaaoga ai se pamu faʻapitoa e masani ona tusi lesona. O le ea e ogaleatu atoa mai paipa, talu ai lona laʻititi ifo o lona auai e mafai ona tautua ai se faʻailoga o le faʻanoanoa o le paipa. Toe fai, o le uta faʻapipiʻi e tatau ona faʻatumuina atoa i le vai, e le faʻatagaina taga o le ea.

Tusitusiga i luga o le autu: Asiga i totonu o le sima i totonu o le fale mautotogi

Mo le aoina o le aoina, faʻapipiʻi le ea i luga o vasa. I luga o lena vaega o paipa i le mamafa e i ai le maualuga maualuga, e manaʻomia le faʻapipiʻiina o se faʻapitoa faʻapitoa fua. E masani lava o le pito sili ona maualalo le tulaga mo le atoa o le vevela faapipiiina. Le isi, o le faʻagasologa ua vaevaeina i ni 2 faʻailoga, mafaufau ia i latou i se isi mea auiliili.

O le a le mea e tatau ona avea ma suʻega o le faʻamafanafana: sitepu o suʻega

O le suʻega o le vevela o le tausiga o loʻo aofia ai le 2 vaega e faʻatagaina le maualuga e siaki le tulaga o mea faigaluega, o lona sauni e galue. O le muamua tulaga o le faʻamaoniga o le faia lea o le sili ona taʻua o le tau malulu. O le uta o le faʻapipiʻi ua tumu i le vai, pe a maeʻa le 30 minute (i taimi o le 10-15 minute), e manaʻomia le faʻateleina le mamafa i le amataga tulaga taua.

Ina ua maeʻa uma 30 minute, o le mamafa e le tatau ona le paʻu maualalo ifo i le 0.06 MPA. Ina ua maeʻa 120 minute o suʻega, e le tatau ona le toe teʻena sili atu nai lo 0.02 mpa. A maeʻa le siaki, e tatau ona e asiasia ma le totoʻa le tulaga o fesoʻotaʻiga uma e mautinoa ai le le toesea o aisa.

O le vaega lona lua o le uunaiga o le faʻamalosia o loʻo faia i totonu o le sili ona taʻua o le vevela. I le tulaga muamua, na malulu le vai, o lenei o le vevela, e tatau lava ona latalata i le tagata faigaluega. E amata le suʻega i le mea moni e faapea e fesootai ai le boair e faamama ai, o lona uiga, o le vevela o mea. E mafai ona avea ma ni meafaigaluega o loʻo faʻaaogaina o se auala malulu. A maeʻa, i le tino, o tapulaʻa uma ua i ai le maualuga o le faigaluega, ae e manaʻomia e mataala lelei le faʻamalosi e le sili atu ile faʻamalosi.

A o le i amataina galuega i le faʻamaonia, e tatau ona faʻatino le fale mo le 3 aso - O se tasi lea o le faʻatonutonuina o faʻataʻitaʻiga. Afai i le taimi o le faʻatumuina o vave ona maitauina o vai vai e le maitauina, ona mafai lea ona tatou manatu o loʻo pasia lelei le suʻega o le fola.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona eeina se fusiua mo pupuni

Pupuni auiliiliga siakiina

A suʻesuʻe, e manaʻomia le mafaufau pe i ai ni vaega palasitika. Lenei ua faamatala mai i le mea moni o le le atoatoa o le salalau o le palasitika e maualuga lona taua, o lona uiga o le vai vevela i le system ma le vevela vevela e tatau ona tumau. Faatasi ai ma suiga i le vevela faʻailoga ma e le usitaʻia ma le malosi, o le o lo o faʻateleina ai le faʻamalosi i le pea vaʻaia o le a faʻateleina pea.

Pe a tofotofoina meafaigaluega, o faʻamalosi e tatau ona siʻitia i se tau taua e sili atu i le galuega e tusa ai ma le 1.5 taimi na tusia mo le 30 minute. Afai oi ai se faʻaopoopoga i paipa, e manaʻomia ona faʻateʻese lemu le tulaga mamafa, pe a maeʻa ona faʻatautaia le siakiina, matauina tau masani. A maeʻa le 30 minute, e mafai ona faʻaititia le faʻatatauina o le taua i le maualuga o le afa o le tagata faigaluega, ia uu i lenei auala mo le 90 minute.

Afai ua matauina se faʻaopoopoga, E le fai maia se faʻaopoopoga i paipa, ae e uiga i le maupupuni o le faʻatulagaina atoa. E toʻatele tagata poto faatonuina e fautuaina pe a faʻatautaia siaki siaki ma faʻateleina ai le maualuga o le faʻamalosi ina ia mafai ai ona maua ni utaina.

O le siakiina o le faʻamatuʻuina atu o faʻapipiʻi e faia e ala i ni metotia eseese, e aofia ai le siʻitia / faʻaititia o le mamafa i le omiga i le paipa. A faʻatino ia galuega, e manaʻomia le mulimulitaʻi i faʻatonuga i le saʻo ina ia leai ni nofoaga e leai ni malologa, fusi tagata. I le taimi lava e tasi, o nisi itu e tatau ona amanaʻia ai e malosi lona aafiaga i le tafe o le faʻamaonia faiga, mo se faʻataʻitaʻiga, o le mea na maua ai mea. Ia mautinoa o loʻo lelei mea uma i le faʻasologa atoatoa, e mafai ona e amata ai le faʻaaogaina e aunoa ma le popole i le faʻalavelave faʻafuaseʻi.

Faitau atili