Faatumu le fola i le faletaavale

Anonim

Faatumu le fola i le faletaavale

E taua tele le afi o le fola i totonu o le faletaavale e tumau ai ma e potopoto, o ni isi itu e aʻafia.

Ia malamalama pe faʻapefea ona faʻatino le faʻatumuina i le faletaavale, e tatau foi ona e iloaina le tekonolosi o nei galuega, e taua foi le filifilia o le saʻo o mea mo le faʻatumu.

O le tauleleia e tatau ona taofia ai ni taavale mamafa ae le o le Demomory. Afai e te filifili e faʻapipiʻi saʻo se sima tuʻusaʻo i le eleele, ona lelei ai lea o se maa seni o le a manaʻomia.

Ina ia mafai ona faia se mea e mafai ona fai ai se vaega o le susu, o le manifinifi polythylene ata o le a manaʻomia pe faʻatumuina le susu. O le fofo e fausia mai i lapisi, oneone ma le sima. Afai e te filifili e fai se faʻamaeaina o le faʻauma, o le a e manaʻomia vaega mo le tele o feusuaʻiga.

Faʻafefea ona liligi le fola i le faletaavale

Afai e te manaʻo e avea ma tautua faifai pea ma toe faʻaleleia le taʻavale i le faletaavale, e tatau ona e faia se ata vaʻaia, o le ae manaʻomia foʻi le lelei gapage moli

Lenei o le a sili atu ona valaʻauina se tagata poto faʻapitoa.

Talia lea mea, e masani ona faia i le taimi e le tino ai ma le faavae o le fale maʻua, aua e mafai ona faʻaaogaina ni avega mamafa. E moni, ui ina e manaʻomia le mea e amata ona taulimaina, ae o loʻo faigofie lava i lo le eli o le tagata lava ia.

O pa o le lua e tatau ona faʻamalosi, mo lenei mea e mafai ona faʻaleagaina e piliki. O se sima o loʻo taoto i le pito i lalo o le lua, o le mea e pito i lalo e tatau ona o gatasi ma faʻatagofie. Le isi, o le aluga o loʻo tuu i luga o se aluga mai le agaʻi i le 4 cm maualuga ma toe faʻafefe. Mai luga, 10 cm o le oneone e faapupula mai, pe a uma ona toe tram.

Faatumu le fola i le faletaavale

A o lei feagai ma puipui fale, e talafeagai le faia o le fetaui lelei, aua e te manaʻomia ni mea suamalie-faʻamaonia. I luga o puipui e manaʻomia ai ni faaputuga lua e faʻapipiʻi ai le faʻamalosia o le Grid, o le laina muamua o loʻo faʻamauina e latalata i le osofaʻiga, ma le lua o le 10 cm, e tatau ona saʻo lelei.

A o le i faʻatumuina le pito i lalo o le lua, fai se vaifofo o le loloto-toolaa mai iliili, sima ma oneone. O le maualuga o le Sese e tatau ona oʻo i le 10 cm pe a maeʻa le fofo o le a sasaa i luga o le faʻavae, faʻaleagaina.

Mataupu i luga o le autu: faʻafefea ona faia se faitotoʻa o le faitotoʻa: galuega

A maeʻa le fola, e mafai ona e amata faʻatupulaia o le pepa lautele, e alagatatau le tuʻufaʻatasia o puipui. Faʻatu le mamanu i le tulaga o loʻo i le maualuga o le 'afa mita ma faʻatumuina i ai.

Ina ia mafai e le faiga o loʻo iai ni mea e manaʻomia ai ni mea o loʻo i ai. A tumu le avanoa, e manaʻomia le siʻitia o le faʻatulagaina, o le vaega pito i lalo e le aveʻesea.

E sili le aua le faia tuʻusaʻo fusi i luga o le eleele, muamua e tatau ona e manaʻomia le agavaa ma tapena le faʻavae. O galuega uma e tasi e faia i le mea e te manaʻo ai e fausia se faletaavale ma ou lava lima, o le mea moni, e matua moni lava.

  • A o le i faʻatumuina le foloa i le faletaavale, aveese le eleele o loʻo i le loloto o le 35 cm, o le a maua fua i luga o le faavae o le taina.
  • O le mea o loʻo totoe e tatau ona faʻataina ma tuu i luga o lona luga o se paluga o oneone ma iliili, e tatau ona faʻaleagaina e mafai.
  • Mai luga, e te manaʻomia se isi vaega o le iliili o le mafiafia mafiafia pe a manaʻomia le vevela, ona nai lo cuove, blamzite ua ave ma teisi.
  • O le isi o loʻo faʻasusu mai le suavai, mo le mea lea e te manaʻomia ai se kapisi poʻo polythylene ata.
  • Faʻamamaina o vaega o meafaitino, e manaʻomia ona faʻapipiʻi i luga o 20 cm afi, o se vaega o le atigipalu e tatau ona puʻeina ma puipui o le fausaga e tusa ma le 20 cm.
  • I le pito i luga o le susu, o le faʻamalosia o le ata ua faʻapipiʻiina, ua faʻasaʻoina e faʻaaoga ai se puipui, e tatau ona tuʻu i luga o le tulaga i le tulaga o loʻo faʻaaogaina ai le faʻaaogaina poʻo le vave-aisa.

I le maeʻa o nei galuega, e tatau ona e faʻatali seʻia oʻo i le fofo i luga o Eleo le Kaneki. Sosoo ai, le faʻatumu lava ia e alu, ina ia sili atu le malosi i le fofo e le tatau ona sili atu iliive. Afai e te filifili e faia se faletaavale i totonu o le potu i lalo, o le tekonolosi o galuega tumau tumau tutusa.

E mafai ona foʻia le lomiga faʻafaigofie ile faʻatonuina ole tali, o le a sasaa ifo i luga o le grid, e manaʻomia le tufatufa atu iina vave ma e fesoʻotaʻi ma se suo. Ma le isi, ma le fesoasoani a le tulafono, o le paluga ua iʻu ina ua o gatasi ma le manaʻoga e folau i molipumata.

Tusitusiga i luga o le autu: malu polythylene mo se mafanafana fola: paipa faapipiiina

E le mafai lava ona e ofi i taimi uma le fola atoa, ona e tatau lea ona fai i nai tulaga. Afai e leai se avanoa e oka ai le auala o le a faia ai se fofo, ona fai lea o le faia o oe lava ma le fesoasoani a sima sima.

Matou te manaʻomia 3 vaega o le oneone ma iliili ma vaega o le sima. O mea uma o loʻo tuʻuina i le sima ma faʻafefiloi, ua atili ai ona faʻamalosia le vai seia oʻo le paluʻai e pei o se soʻotaga e pei o se mafiafia kulimi. A o le i faʻatumuina, tuʻuina atu le laualuga o le faletaavale i sikuea, faʻapipiʻi le pepa ma sasaa ia latou vavae ese.

Faatumu le fola i le faletaavale

A maeʻa ona faʻatumuina le faʻatumu, o le steed o le 6-10 cm mafiafia e tatau ona liliu i fafo. I le taimi o le tulaga, o le Fofo e tatau ona liligiina i le suo e suia ai.

Ina ua maeʻa ona faʻatumuina ma faʻatapulaaina, e tatau ona e tuua le fola e mago, o le a alu aʻe i le 10 aso, pe a mafai ona faʻatino se faʻamaufaʻailoga o vai, e mafai ona maua ai suavai vai polymmer.

E mafai lava ona e faia se sefulufa fofo, e faʻavae i luga o le simusika, oneone ma le faapapa. Afai na e filifilia se tali, ona pe a maeʻa ona fai o le faiga lea o le faʻapitoa ma se nila le tele o taimi, ina ia leai se paluga atoa i le vaega atoa. O le faagasologa atoa o le faʻatumuina o le fogafale o le a faia e tusa ma le 35 aso.

Faitau atili