Punjenje poda u garaži

Anonim

Punjenje poda u garaži

Vrlo je važno da je pod pokrov u garaži trajan i izdržljiv, nekoliko čimbenika utječe na nju.

Da biste razumjeli kako bi se trebalo izvesti u garaži, morate znati tehnologiju ovih radova, također je važno odabrati ispravno odabrati materijal za ispunu.

Premaz mora izdržati teška vozila i ne deformirati. Ako odlučite instalirati betonski estrih izravno na tlo, tada će biti potrebna fino zdrobljena kamena ili gline.

Kako bi se napravio vodootporni sloj, bit će potreban tanki polietilen film ili punjenje hidroizolacije. Otopina je standardna od ruševina, pijeska i cementa. Ako odlučite napraviti završnu obradu, trebat će vam komponente za masovni seks.

Kako sipati pod u garaži

Ako želite biti prikladno servisirati i popravljati automobil u garaži, trebate napraviti jamu za gledanje, također će vam trebati dobru garažnu rasvjetu

Ovdje će biti bolje pozvani profesionalni stručnjak.

Pogon za to često se radi istovremeno s temeljem garaže, lako je učiniti ovdje, jer je moguće koristiti teške tehnike. Istina, vozio nakon što će se bager morati riješiti, ali je i dalje lakše od kopanja ručno.

Zidovi jame moraju ojačati, za to se mogu uzgajati od strane cigle. Betonski estrih je položen na dno jame, baza mora biti poravnana i mijenja se. Zatim se jastuk stavlja na jastuk od šljunka do 4 cm visokog i opet neovlaštenog. Od gore, 10 cm pijeska je složeno, nakon čega će sve biti tramvaj.

Punjenje poda u garaži

Prije suočavanja s garažnim zidovima, potrebno je napraviti hidroizolaciju, za to vam je potreban materijal otporan na vlagu. Na zidovima trebate dva sloja za ugradnju rešetke za pojačanje, prvi red je montiran blizu hidroizolacije, a drugi je 10 cm na udaljenosti, nakon čega, rešetka treba biti dobro fiksirana.

Prije punjenja dna jame napravite otopinu dubokog gnječenja od šljunka, cementa i pijeska. Visina estriha mora biti do 10 cm nakon što se otopina izlije na bazu, zgnječite ga.

Članak o temi: Kako napraviti vrata dovratnik: Radne značajke

Nakon što se pod zamrznuti, možete početi montirati obračun, potrebno je ulijevati zidove. Popravite dizajn oko perimetra na visini pola metra i ispunite ga s njim.

Tako da je oplata stabilna potreba odstojnici ploča. Kada je prostor unutra ispunjen, morate podići strukturu, donji dio se ne uklanja.

Bolje je ne napraviti kravatu izravno na tlu, najprije morate kvalitativno i ispravno pripremiti osnovu. Svi isti radovi se održavaju u slučaju da želite izgraditi garažu vlastitim rukama, zapravo, to je vrlo stvarno.

  • Prije punjenja poda u garaži, uklonite sloj tla na dubinu do 35 cm, oslobodit će se na temelju premaza.
  • Preostali temeljnik mora biti nagrešan i stavljen na njegovu površinu mješavinu pijeska i šljunčanog sloja na 10 cm, mora biti što gusta.
  • Od gore navedenog, potreban vam je još jedan sloj šljunka iste debljine ako je potrebna toplinska izolacija, a zatim umjesto šljunka, clamzite se uzima i izglađuje.
  • Zatim je montirana hidroizolacija, za to vam je potreban papirnati ili polietilen film.
  • Zatvara se spojiti segmente materijala, moraju se postaviti na 20 cm baklji, sloj hidroizolacije treba zarobiti i zidovi strukture su oko 20 cm.
  • Na vrhu hidroizolacije, rešetka za pojačanje je montirana, fiksirana je pomoću nosača, potrebno je staviti na razinu po razini pomoću priključaka i pocinčanih profila. Oni su fiksirani s zavarivanjem ili brzom smrznutom cementnom žbukom.

Nakon završetka ovih radova morate čekati dok se rješenje na beacons zamrzne. Dalje, sama popunjavanje ide, tako da je to jače u rješenju treba biti više šljunak. Ako odlučite napraviti garažu u podrumu, tehnologija rada ostaje ista.

Možete riješiti problem olakšati naručivanje gotovog rješenja, izlije se preko mreže, potrebno je distribuirati ga brže i poravnati s lopatom. Zatim, uz pomoć pravila, smjesa je konačno usklađena s potrebom za navigacijom svjetionicima.

Članak o temi: zaštićeni polietilen za topli kat: ugradnja cijevi

Ne možete uvijek odmah poravnati cijeli kat, onda ga treba učiniti u nekoliko faza. Ako ne postoji mogućnost naručiti spremno rješenje, onda će to morati učiniti sami uz pomoć betonske miksera.

Trebat ćemo 3 dijela pijeska i šljunka i dijela cementa. Sve komponente su smještene u betonsku mješalicu i miješaju se, voda se postupno ojača sve dok smjesa ne bude kao konzistencija poput guste kiselog vrhnja. Prije punjenja distribuirajte površinu garaže na kvadrate, ugradite oplatu i ulijte ih odvojeno.

Punjenje poda u garaži

Nakon završetka ispune, estrih od 6-10 cm debljine treba ispasti. Tijekom izravnavanja, otopina se mora izliti u lopatu kako bi se uklonila praznina, ako to ne učini, estrih će se deformirati i srušiti.

Nakon punjenja i poravnanja, morate ostaviti pod suhom, to će trajati do 10 dana, nakon čega se može primijeniti završni premaz, to može biti razne tekuće tekuće polimerne smjese.

I dalje možete napraviti ogroman rješenje, na temelju cementa, pijeska i građevinskog ljepila. Ako ste odabrali takvo rješenje, a zatim nakon što ga nanesete na obradu površine s valjkom igle nekoliko puta, tako da u estrihu nema mjehurića zraka, također će omogućiti smjesu ravnomjernije preko cijelog područja premaza. Cijeli proces napunite pod trajat će oko 35 dana.

Čitaj više