O le a le rafters ma a latou faapipiiina

Anonim

Ata

O le a le taulaga? O le ata lea o le taualuga e aofia ai le taua o le 'ai o loʻo i ai i totonu o le' aina o loʻo i totonu o moli, sima ma pods. O le masani masani o le fausiaina o le fausiaina o le fausiaina o le maualuga mautu o se tafatolu. E ala i le ituaiga, o nei togafiti e vaevaeina ma i latou faamasinoina. Latou te lelei uma ma le faaletonu.

O le a le rafters ma a latou faapipiiina

O le masini o le rafter system.

Taimi nei ma tautau

Slot virters.

Masini o le faʻavae o faʻavae i luga o puipui o le fale, ma le ogatotonu o le tau i le ogatotonu o le fale ma le ogatotonu o le fale ma le ogatotonu o le fale ma le ogatotonu i le falealuga.

E faʻapea e faʻatagaina Rapters e faʻapipiʻi i o latou lava fale, le mea e le sili atu ai potu o loʻo iai i le 3.5 mita o le a mafai ai. O le mea o le ituaiga o lenei ituaiga o le faigofie o le fausiaina.

Tautau Juters.

O le a le rafters ma a latou faapipiiina

Tautau ma le lima feosofi.

Pito o Rafters e faʻavae i luga o Maoutlat - Lagolago elemene na faia i le tulaga o le tino. I lenei matafaioi, o le pito i luga o le fale na faia i le Timober po o ogalaau. E mafai ona faia i le tulaga atoa i le fale pe naʻo lalo o le rafyed. Afai o le fale e fausia o piliki, ona tatau lea ona natia le pa lagolago e Bidid Masonry. I le va o le lua o loʻo tuʻuina mai ai se vaega o le osofaʻiga, o le aso lenei o se nofoaga sili.

O le ata o le tautau tofa o fale mautotogi e tatau ona mamanuina mo fale moli, mo "Oo", Faʻamalosi Faʻamalosi I Paʻu. O le taulaga i lenei mataupu e noatia i lalo o le pito i lalo, o le lalagaina o se uʻamea poʻo se laupapa laupapa. Afai o le faʻatalasega o loʻo i luga o le faʻavae, e tatau foi ona maufaatuatuaina.

Afai e sili atu nai lo le 8 m e tatau ona fai, ona o le rac ma le piniki o loʻo faʻamauina i totonu o le mamanu. O lenei ma le latou tulaga masani o le mafai lea le faʻaaogaina o se mamao o le spans.

Mataupu oi luga o le autu: Faʻafefea ona teuteu se ata o le aso fanau: Manatu fiafia mo le aso malolo (38 ata)

Ina ia mafai ona faʻapipiʻi le pito i luga o le vaega o le faʻaaliga o le mamanuina, o le tau o le taufetuli na faia. E manaʻomia mo le masini o soʻo se taualuga, e aofia ai le filifiliga faʻapitoa.

Fuafuaina le fuafuaina o le avega mo rafters

Ina ia fetaui lelei le taumafaina ma faapipiiina o faʻapipiʻi, ona faʻapea lea o le tausiga o le taualuga, e tatau ona iloa e le au mataina le tele o mea na maua. O le taualoa lea o le a avea ma faʻamoemoe o avega faaletino ma faifai pea i le fofo faiga.

I uiga le tumau:

O le a le rafters ma a latou faapipiiina

Supa o tautau ma sputum rutters.

  • Toe faaleleia le taualuga ma tagata o le fanau;
  • taualuga, faamamaina le kiona, chimneys, ma isi.;
  • O le tau o le tau: o le faʻaaliga, seismistic lotovaivai, matagi.

O le faʻaauau pea avega e aofia ai le vaega o le fale ma le taualuga faʻavae atoa. O le Wizards po o tagata ata o se galuega masani o le fale o le a le mafai ona galo ona amanaia tulaga o le itulagi, ma faalagolago i luga o le taualuga, o le a filifilia le fausiaina o le taulaga. O loʻo iai ni ata faʻapitoa lea o le "faʻavae" o le sili ona lelei fofo o le a maua.

Fuafuaina o mea mo le faʻapipiʻiina o le rafter system

O le tusa ai ma le vaega o le laupapa o le motu o le motu o le taualuga e tatau ona fetaui i lalo o vaega nei:

  • Maou mai le Bar mai le 100 * 150 mm;
  • Faaituau ma diagonal - 100 * 200 mm;
  • faamalamalamaina o betums - 50 * 150 mm;
  • Fata, Rigel - mai le 100 * 200 MM;
  • Laupapa taamilosaga - 25 mm.

O le lisi o le le atoatoa, o le tele o faʻamatalaga e mafai ona maua i tusi folau o fale gaosi ma, fuafua i luga o le taualuga o fale.

O gaioiga talafeagai na faia aʻo leʻi tuʻuina le faʻapipiʻiina o le rafter system e aofia ai mea nei:

O le a le rafters ma a latou faapipiiina

Avega i luga o le rafyed.

  1. O le ata laupapa uma o loʻo faʻatautaia e ala i le vailaʻau o le alamanuia mai le faʻavaʻa, suia, taliga ma iniseti.
  2. O ni vaega saʻo e faʻafesoʻotaʻi ma piliki ma sima poloka e tatau ona fai i mea masani poʻo ni mea e ese ai le susu.
  3. O mea faʻapipiʻi uma e tatau ona faʻagaioia e le anti-ricroon o loʻo i ai poʻo ua uma ona i ai i le tulaga faʻatau.
  4. I le taimi o le faʻapipiʻiina o rafters, pa'ū i totonu o chimney poʻo le venti (e tatau ona i ai i pito. O le nofoaga o ia fasi fasi fasi pito o le tutusa koluse.

Mau i luga o le autu: Kopi o Storodery 2019: New ma polokalame, seti ma faʻailoga, saoloto vitio ma ata, Iuni vaʻai

Manaʻomia Meafaigaluega ma Mea

E aofia ai:
  • moni se moli mo le fausiaina;
  • ulo;
  • vaai le eletise;
  • vaalele;
  • maea po o le maea;
  • taula noa;
  • staples, magumated i itu uma e lua;
  • O le faʻaaogaina o le faʻamalosiʻau poʻo fao. O le a manaʻomia naʻo le a mafai ona matou puʻeina le fusi. Mo tupe teu tupe teu tupe, latou te le talafeagai.

Faapipiiina tusi: Fautuaga

O le faʻatulagaina o le taualuga e mafai ona o ma le faʻaaogaina o le tele o tekonolosi, ae o le aano o le hafter system o se tasi - e faʻavasega itu i luga o le faʻafitauli ma faia le talafeagai.

Ina ua mavae ni puipuiga uma ma elemene laupapa, siaki le taualuga o le taualuga mo le puipuia mai le susu. Afai e tatau, o le lona lua pale o le vaega lona lua o le rubberoid po o se isi tagata leaga ua gaoia. Pe o le Mouerlatlat ua faaseseina e le fiafia ma le faʻapipiʻi i puipui e ala i puipui e ala i le fana.

O le a le rafters ma a latou faapipiiina

Faapipiiina polokalame.

O le iʻuga o le paʻu na tamoe, lea, e tusa ai ma le galuega taualuga, e tatau ona vaevae ai le fauina o le auala i le afa. Mulimuli ane, pe a sauni le taualuga o le taualuga, o le a avea o se mea o le a avea ma faʻailoga e faʻapipiʻi ai le skate.

I tua atu o lena, o le faapipiiina o taupulega mai le itu amata, o lona uiga, i pito o le itu i itu o le fale. Lenei ua faia ina ia siaki le tutusa o foliga o foliga o le pa e faaaoga ai le vaega malosi. A le tupu lenei mea, e mafai ona matou talanoa e uiga i le solia o oe tekinolosi o le fausiaina o puipui. O le aʻea o pito i luga o pito o le pa e fai ai le sologa lelei o le taimi lea o le lata ane ia Maouerlat ma le Skate Bruus na atoatoa. Ina ia faʻamalosia atili le faʻatuatuaina o le faʻapipiʻi, e mafai ona e tuʻuina atu i le fesoasoani i uʻamea papa poʻo tulimanu.

Ma, ia mautinoa o vae sili e faʻamalieina le manaʻoga, o le averesi o laʻau tetele ua faʻapipiʻiina, ma siaki foʻi mo le i ai o feeseeseaiga.

I Maouerlat, o le Rafter System e tosina mai e se mimilo mai se uaea ma se koluse vaega o 6 mm.

O le a le rafters ma a latou faapipiiina

Lisi Filifili vaega mo vae o le vae.

E faia tele, aua e leai se inteppery ma Manulat e le faatagaina. O le alala o loʻo faia e le 'olo poʻo papatusi.

Tusitusiga i luga o le autu: O le mamanu o le faleuila na faʻapipiʻi e le pepa puipui

O le faapipiiina o le sitepu o le taʻavale o loʻo fuafuaina e le umi o le laupapa laupapa - o le mafiafia ma le sili ona lelei le pa, e sili atu le laasaga. Faʻataʻitaʻiga, mo le malepe o le 100 * 250 mm, o se mamao o le 2150 mm mai le isi itu o le a manaʻomia.

O le le mautonu ma le faʻamalosi i le mamanu e le maalofia, o lea, faʻaopopo atu i le mea e tatau ona e faia ai se fusi. E faʻatautaia i mea tutusa, i lalo poʻo le unaʻi tamoe. O le sili atu le faʻatuatuaina o loʻo i ai se fusi, o le tele o avanoa e paʻu ese ai. E sili lava le manaia pe a avea le fale ma se nofoleia. I le alavai, o le malosi o loʻo ufiufi, faia i saito, faia i fusi, e mafai ona avea ma faʻaopoopoga faʻaopoopo mo le faʻatulagaina o se potu tele.

O le a le rafters ma a latou faapipiiina

Ituaiga o rafter faiga.

Faʻapea foi, o le tekonolosi o le faʻapipiʻiina o le rafter system e aofia ai se taua taua - o le faʻapipiʻiina o le pa malosi e tutusa. O lenei elemene e galue i le faia o uta i luga o le taualuga - kiona, faʻapea foi ma mea le mafaufau mo le lafoina o le faʻavae, i.e. O le faʻalavelave faʻafuaseʻi.

O le faiga o le nana o se faʻataʻitaʻiga o le rafter mafai ona faʻavasegaina pe a fai o faʻatoʻaga e tatau ona faia muamua i luga o le taualuga. Ae naʻo le feʻaveaʻi o le matai i le fausiaina o taualuga o tauaiga e le o le taimi muamua e mafai ona ola ai i nei tekonolosi.

Rafters: O le asitalaina

E le aoga le faanatinati e faia le kova o avefeau ma ou lava lima - e tatau ona toe liliu uma mea uma, aua o le taualuga e sili ona taua o le fale. Matou te manaʻomia le tele o galuega i le fuafuaina ma fesuiaʻiga faʻatatau i le mea o loʻo i ai i taʻavale. Afai o iai i lenei luitau, e le tatau ona faʻatali mo le tumau o lou fale.

Ma mai le suiga i le tulaga o le le manuia le faʻapipiʻiina o le taualuga ma mafai ona o uma. Ma le mea moni lava, ma le uiga o le a loto. O le mea lea, afai e mafai e le Matai se ataata faigofie, e le faʻapea o le fausiaina o le rafter metotia, ae le o atua o pou mumu - ua aoga le taumafai.

O le a le rafters ma a latou faapipiiina

O le a le rafters ma a latou faapipiiina

O le a le rafters ma a latou faapipiiina

O le a le rafters ma a latou faapipiiina

O le a le rafters ma a latou faapipiiina

O le a le rafters ma a latou faapipiiina

O le a le rafters ma a latou faapipiiina

Faitau atili