Što je rogova i njihova instalacija

Anonim

Fotografija

Što je RAFTERS? Ovo je opseg krovni sustav koji se sastoji od nagnutih greda, vertikalnih regala i mahuna. Zajednička geometrijska figura konstrukcije koja osigurava maksimalnu stabilnost je trokut. Prema vrsti, ovi su dizajni podijeljeni na viseće i ulissions. Imaju obje prednosti i nedostatke.

Što je rogova i njihova instalacija

Uređaj sustava Rafter.

Struja i visi

Slot rogova.

Elementi raftirane temelje se na zidovima zgrade, a srednji dio - na vezanje srednje vrijednosti, koji, naravno, uključuje dizajn kuće sa srednjim zidom, ili je pogodan od stupova na tavanu.

Slični rogovi mogu se instalirati u vlastite domove, gdje su sobe u potkrovlju ne prelaze širine od 6,5 m. I omogućit će ga dodatni nosači. Plus ove vrste je jednostavnost izgradnje.

Vješanje rogova.

Što je rogova i njihova instalacija

Vješalice i rukavca.

Krajevi rogova temelje se na mauerlat - potporni element napravljen oko perimetra. U toj ulozi, gornja kruna kuće, izrađena od drveta ili trupaca. Može se izvesti tijekom cijelog perimetra kod kuće ili samo pod rafilimnim. Ako je kuća izgrađena od opeke, tada traka za podršku mora biti skrivena od zidarenja od opeke. Između dva tekstura postavljena je sloj hidroizolacije, koji je danas veliki skup.

Dizajn visećih rogova treba biti dizajniran za svjetlosne zgrade, za "noge", kompresiju, može "razbiti" zidove. Rafters u ovom slučaju podliježu veslanje odozdo, montiranje metalnog ili drvenog dugotrajnog dizajna. Ako se letak nalazi iznad baze, mora biti još pouzdaniji.

Ako bi trebalo učiniti više od 8 m, onda je stalak s ružičastom montiran u dizajnu. Ova i njihova glavna prednost je sposobnost preklapanja velike udaljenosti od kupaca.

Članak na temu: Kako ukrasiti rođendansku tablicu: svijetle ideje za odmor (38 fotografija)

Kako bi se okupili gornji krajevi dizajna rafting, napravljen je klizač. Potrebno je za uređaj bilo kojeg krova koji uključuje najkažnu opciju.

Određivanje izračuna tereta za rogove

Da biste ispravno izračunali potrošnju materijala i ugradnju instalacije, a zatim održavanje krova, majstori bi trebali saznati mnogo različitih čimbenika koji prethodi radu. Glavni će biti određivanje vremenskih i konstantnih opterećenja na solry sustavu.

Do privremenih atributa:

Što je rogova i njihova instalacija

Podvrste visećih i sputum rogova.

  • popraviti krov i izlaz ljudi;
  • Krovovi, čišćenje snijeg, dimnjaci itd.;
  • Vremenski uvjeti: oborine, seizmička nestabilnost, vjetar.

Kontinuirano opterećenje uključuje udio kuće i krovni dizajn u cjelini. Čarobnjaci ili dizajneri tipičnog projekta kuće neće zaboraviti uzeti u obzir klimatske uvjete regije i, oslanjajući se na njih, odabrati vrstu krova i, prema tome, izgradnja raftera. To ima posebne tablice za koje će se naći "formula" optimalne otopine.

Izračun materijala za montažu sustava Rafter

Približan dio za drvene elemente otoka krova treba biti ugrađen pod sljedećim dimenzijama:

  • Mauerlat - bar od 100 x 150 mm;
  • Endov i dijagonale - 100 * 200 mm;
  • Mjerni snopovi - 50 * 150 mm;
  • Stalci, rigol - od 100 x 200 mm;
  • Kružne ploče - 25 mm.

Popis nepotpunih, više pokrovnih informacija može se naći u putovnicama namjeravanih zgrada i, ovisno o dizajnu krova pojedinim projektom.

Potrebne radnje koje se provode prije instalacije sustava RAfter uključuju sljedeće:

Što je rogova i njihova instalacija

Učitati na rafiled.

  1. Sva drvna konstrukcija se obrađuje pomoću kemijske industrije iz paljenja, plijesni, gljivica i insekata.
  2. Dijelovi izravno u dodiru s zidovima od opeke ili betonskih blokova trebaju biti podvrgnuti rutini ili u različitim hidroizolacijama.
  3. Svi pričvršćivači treba obraditi antikorozijski pripravci ili već biti tako na fazi kupnje.
  4. Tijekom ugradnje rogova, pada u dimnjak ili ventilaciju, mora biti zakrivljena na krajevima. Mjesto ovih komada postavljaju potpore istog poprečnog presjeka.

Članak na temu: Cross Vez 2019: Novi i sheme, setovi i simboli, besplatni videozapisi i slike, lipanj sat i preuzimanje

Potrebni alati i materijali

To uključuje:
  • zapravo drvo za gradnju;
  • sjekira;
  • vidio električni;
  • avion;
  • kabel ili uže;
  • sidreni vijci;
  • spajalice, naoštreni na obje strane;
  • Vijci ili čavli. Bit ćemo potrebni samo kako bismo zgrabili letak. Za kapitalne pričvršćuje, oni nisu prikladni.

Ugradnja pomicanje: preporuke

Raspored krova može ići uz korištenje mnogih tehnologija, ali suština sustava RAfter je jedan - organizirati krajeve na perimeru i napraviti odgovarajuće ljepljenje.

Nakon svih mjera opreza s drvenim elementima, provjerite krovnu bazu za zaštitu od vlage. Ako je potrebno, druga kruna drugog sloja gužve ili drugog izolatora su konj. Bilo mauerlat je prevaren od bitumenskog mastiksa i pričvršćuje se na zidove kroz čelične sidra.

Što je rogova i njihova instalacija

Shema pričvršćivanja shema.

Kraj trčanja Skunk, koji, u skladu s krovnim projektom, treba podijeliti izgradnju sustava Rafter na pola. Nakon toga, kada će pokrivenost krova biti spremna, vožnja će biti određena oznaka za instalaciju skate.

Nakon toga počinje instalacija rogova iz rubova, to jest na suprotnim krajevima kuće. To se radi kako bi se provjerila paralelizam lica šipke pomoću rastezljivog kabela. Ako se to ne dogodi, možemo govoriti o kršenju tehnologije izgradnje zidina. Uspon na krajevima bara čini strogo dijagonalno tako da je susjedno mauerlat i klizalj je savršen. Da bi se dodatno ojačalo pouzdanost vezanosti, možete pribjeći pomoći metalnih ploča ili uglova.

Zatim, pazeći da ekstremne noge zadovoljavaju zahtjev, prosječni rogovi su pričvršćeni, a također se provjerava na prisutnost odstupanja.

U mauerlatu, Rafter sustav privlači okretanjem od žice s poprečnim presjekom od 6 mm.

Što je rogova i njihova instalacija

Tablica Odaberite odjeljak za rafting noge.

To je učinjeno vrlo strogo, jer nije dopuštena odstupanja s mauerlatom. Stezaljka se provodi kutovima ili pločama.

Članak o toj temi: Dizajn toaleta koji je zalijepio pozadinu

Korak instalacije od raftera određuje se duljinom drvenih elemenata - debljih i duži bar, to je veći korak. Na primjer, za lom od 100 x 250 mm, bit će potrebna udaljenost od 2150 mm od susjednog.

Zavoji i kompresija u dizajnu su neizbježni, pa pored krutog pričvršćivanja morate napraviti leckanje. Provodi se istim materijalima, ispod ili na klizaljku. Što je više pouzdano, manje su šanse za raspad. Posebno će biti neugodno kada je kuća već postala stambena. Usput, snažno vezanje, napravljeno od vijaka, od vijaka, može poslužiti kao dodatno preklapanje za raspored potkrovlje.

Što je rogova i njihova instalacija

Vrste sustava Rafter.

Također, tehnologija instalacije sustava Rafter uključuje horizontalnu borbu - šivanje bar strogo paralelno s mauerlatom. Ovaj element radi u pojavljivanju opterećenja na krovu - snijeg, kao i s neenificiranim čimbenicima za slanje temelja, tj. Hitne verzije.

Proces montaže sustava Rafter može se ubrzati ako se farme treba unaprijed obaviti na krovu. Ali samo majstori koji se bave izgradnjom krovova nisu prvi put mogu priuštiti takvu tehnologiju.

REZERVI: sumiranje

Ne vrijedi se žuriti da bi sustav rogovao s mojim vlastitim rukama - sve trebalo pažljivo okrenuti, jer je krov najvažniji element kuće. Trebamo puno posla na izračunu i formulama u odnosu na materijal za rogove. Ako je potrebno za ovaj izazov, ne biste trebali čekati trajnost iz vlastitog doma.

I od izmjena u slučaju neuspješne instalacije krova i mogu uopće ići. Iu doslovnom iu figurativnom smislu. Stoga, ako je majstor sposoban napraviti jednostavan sjenicu, to ne znači da će izgradnja rafter sustava biti na ramenu, ali ne bogovi lonaca gori - vrijedi pokušati.

Što je rogova i njihova instalacija

Što je rogova i njihova instalacija

Što je rogova i njihova instalacija

Što je rogova i njihova instalacija

Što je rogova i njihova instalacija

Što je rogova i njihova instalacija

Što je rogova i njihova instalacija

Čitaj više