Disk Saws mo Woodworking: Auala e Filifili ai?

Anonim

Mo le lipea galuega poʻo le faiga o le fauina, o se mea faigaluega e manaʻomia, o le a vave ona galulue ma galulue faʻatasi ma fafie, saunia lona lamolemole tipi. O sea mea faigaluega o se disk na vaʻaia i luga o se laʻau, galue i ai ma vave. Ae ua faigata ona manatu o sa pupuni uma e tutusa lava, ua lava le faʻatau le faʻataʻitaʻiga ma le taugofie e mafai ai ona amata galuega. O le mea moni, o mea uma e sili ona faigata, pe a filifilia se tasi, e tatau ona ou maitauina lona gafatia, faamatalaga, tulaga faigaluega ma masini.

Disk Saws mo Woodworking: Auala e Filifili ai?

Polokalama Talosaga Polokalama.

E manaʻomia tele le faʻaeteeteina i le vaʻai, aua e faʻalagolago i latou, e mafai ona faʻagaioia ai mea, o le a le ituaiga lelei o le a tipi . O mea uma na mafai ona eseʻese i mea gaosi oloa, foliga ma le tele, o le suiga o nifo, isi tapulaʻa taua lea o le tulaga o le ata e fuafua i ai O aso nei gaosi oloa ofoina se lautele filifiliga o mea taumafa gaosi meafaigaluega. A faʻatau e faʻatau, e manaʻomia le faʻalogo i le mea e fai ai faʻamatalaga mo mea ma ituaiga o fafie.

Filifiliga Filifilia le Filifiliga - Tulaga mo le maualuga-lelei tisiki iloa

Disk Saws mo Woodworking: Auala e Filifili ai?

Fale puipui o le fale.

Filifilia o se mana eletise e galue ai ma se laʻau, e manaʻomia le vaʻai atu i le filifiliga o le taʻele tapoleni. O le mai i mai, e faʻalagolago tele iai, faʻatasi ai ma mea e mafai ona galue. Ae le i filifilia se lapoa o le disk, e manaʻomia le tatau ona amanaia le rotational tele, maualuga ma mimilo saoasaoa.

Ina ia saʻo le filifilia o le mea na vaʻaia, e tatau ona e gauai atu i ia tapulaʻa:

  1. Le ituaiga galuega e fuafua e faia. Aofia ai le ituaiga galuega o le a faia.
  2. O se faʻasologa o loʻo vaʻaia le lau o loʻo amanaia ai le tele o nifo, o latou pepa, pe i ai ni mau faʻapitoa.
  3. O le mamanu o le ata vaʻai ia lava (foliga o le nifo, faʻaituau, o loʻo i ai i papatusi, o latou pepa, nofoaga, disk mafiafia).
  4. O le tagata pito i fafo o loʻo filifilia i le taimi o loʻo tupu.
  5. O le lapoa o le totoina o le totoina e mafai ona tali mai le ituaiga o mea faigaluega.
  6. Tofotofoga parameters (mafiafia, foliga, aofaiga, etc.).

O uiga o lapisi lapisi

Disk Saws mo Woodworking: Auala e Filifili ai?

O le talaaga o le fusi o le fusi ua vaai.

Ina ua vaʻaia e le disk dent ma o le palau e mafai ona filifilia, e tatau ona e filifili vave poʻo ai o le a faʻagaioia mea, pe a a le galuega e manaʻomia. O aso nei gaosi oloa e ofoina atu se lautele lautele, ae o faʻataʻitaʻiga uma ua fuafuaina mo galuega patino, ia e tatau ona faʻaalia le filifiliga i le lautele.

Mataupu i luga o le autu: tulimanu ata pepa puipui mo le lua puipui

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le saoasaoa o le suiga e ono faʻalagolago tele i mea e manaʻomia e le fw. O le filifiliga o le lautele o le paposa e faʻalagolago i le taimi. E tatau ona tatou mafaufau i faamatalaga nei:

Le faʻalagolago o le lapoa o le disk mai le saoasaoa o le liliuina o meafaigaluega:

  • Faʻavaʻa e oʻo atu i le 80 MM - Televave o le liliuga 23 800 o suiga i le minute;
  • Faʻateʻa i le 100 MM i le taimi o le 19,100 faʻafitauli i le minute;
  • lautele atu i le 120 mm i le taimi o le 15,900 suiga;
  • lautele 250 mm i le taimi o le 7,600 suiga;
  • Lapoa 300 mm i le taimi o le 6,300 suiga.

O le lapoa o le lapoa o le vaʻai ua vaʻaia, o faʻavavevave o le rotation mo le vaʻai o le a itiiti ifo. E manaʻomia lea ina ia amanaia i le taimi o le filifiliga o masini ma vaega o loʻo iai.

O le faʻalagolago o le saoasaoa tipi mai mea filifilia:

  • Mo fafie vaivai, e sili le faʻaaogaina o le saoasaoa i totonu o le 50-90 m / s;
  • mo laupapa mautu - 50-80 M / S;
  • Mo laminate panels ma se suauu - 40-60 m / s;
  • Mo fafie o fafie, o le saoasaoa o le 50-85 M / S;
  • Mo MDF Panels, o le saoasaoa o taotoga e tatau ona 30-60 m / s;
  • Mo crack masani, o le saoasaoa o le 60-80 m / s e manaomia;
  • Mo pepa tipi, e faʻaaoga foi e DSP se saoasaoa o le 60-80 M / S.

Disk Saws mo Woodworking: Auala e Filifili ai?

O le foliga o nifo i totonu o le vaai e aunoa ma nikak.

A filifilia se mea faigaluega, e tatau ona amanaia le mea moni o le nifo o nifo e eseese foliga, tulaga e mafai ona faʻaogaina i saoasaoa o galuega. O se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e mafaufau i ia uiga:

  1. I le tapulaʻa faʻapitoa na faʻailoa e le gaosi oloa i le N = 1500 suiga i le minute, u = 10 m / min, z = fit, strubboard ipu. Galue e mafai ona taliaina i luga o le labers.
  2. I le tapulaʻa faʻapitoa e faʻailoa mai e le gaosi oloa i le n = 3000 suiga i le minute, u = 5 m / min, z = z = z = z = ST = Latou talafeagai mo le tipiina o tamamininum, laulautasi faʻapipiʻi, plywood o ituaiga eseese.

E tatau ona manatua o tagata gaosi uma i luga o le mata mata o le mea e tatau ona faʻailoa ai le tulaga manaʻomia. E mafai ona faigofie ona e filifilia mea e manaʻomia e faʻatino ai galuega fuafuaina. Ae e ese mai fouvalega, mafiafia, saoasaoa ma isi faʻailoga, e manaʻomia le faamalieina o mea e eseese ituaiga, e le gata i le tusi lesona. E manaʻomia le iloa o le skate, aua o le fea mea faigaluega o se faʻapitoa vaʻaia lau lau.

Aisea e taua ai le filifilia o le disk?

Disk Saws mo Woodworking: Auala e Filifili ai?

Tekinisi faapitoa.

A fesiligia, le auala e filifili ai i ni lisi mo fafie mo fafie, e manaʻomia le vaʻavaʻaia i na tapulaʻa e pei o le tino, le tele o nifo. O aso nei gaosi oloa e ofoina atu ni faʻataʻitaʻiga o tisiketi mo oneone na fuafuaina mo le faiga o le fafie:

  1. O le kasa e faapitoa ai osofaiga e maua ai le sopoia o le sopo. Oloa e mafai ona faʻaaogaina mo fa oloa, o loʻo faʻaaoga i se manoa o laupapa fafie, mo papatusi faʻapipiʻi ma le tele o lapisi ma le malosi ma le malu ma le vaivai ma le mafiafia O le nifo e iai le ata o le disk, o le a faia ile sili ona leaga. Na vaai Carbide na i ai ni naifi i le mafiafia, latou te faʻaaogaina mo masini masini ma otometi fafaga, faʻaopopo le saoasaoa maualuga. O nifo e i ai se tulaga sao. Faʻaleleia chip devrarge e tupu ona o le faʻalauteleina o naifi, o sina tamaʻi nifo. O lenei mea uma e faʻaititia ai le faʻamafanafana o le disk na vaʻaia, teteʻe i le taimi o le tipiina.
  2. FAʻASALAGA FAʻAPITOA MA LE VIGA FAʻAFIAFI ITUMENT, tipiina o naifi faʻapitoa, faʻaititia le le mafiafia mo le proppal. O sea disk e faʻaaogaina mo na o le faʻataʻitaʻiga puʻupuʻu, e mafai ai ona e faia se manifinifi ma mama tele, o le aofaʻi o otaota e laʻititi. E le mafai ona e faʻaogaina le tapoleni e galulue ma le Poprar. Nifo foliga foliga, e i ai le tiʻetiʻe i le 10 °. O le disk o loʻo faʻaaoga mo lua-, tele masini e tele masini. O le lautele o le lautele ma le malosi o le pamu o lona suamalie o le 15%. O le le leoa suʻi mo le galue ma le malosi ma le malosi o le laupapa o loʻo iai papatusi mo le vaʻaia, o loʻo i totonu o le tino. Faʻaaogaina naʻo le faʻapipiʻi ma tele masini. O le Disk Tooth e iai se tulaga saʻo, i le taimi o faʻagaioiga, maualuga lelei tipi ua saunia.
  3. Discs ma fesuiaʻiga nifo e mafai ona faʻaoga mo Pendulum, Radinal Cutting. O le faʻataʻitaʻiga na o loʻo faʻaaogaina mo le tusi lesona mea faigaluega, ma lona fesoasoani e mafai ona tuʻuina atu i le auala faʻataʻamilomilo sili ona lelei pe tele, mago pe susu. O le foliga o le nifo e i ai le le lelei o le itu i fafo ma se malifa o le 15 °. O se tala e faʻapea o se mea e iloa ai o se tasi o sili sili ona lelei e faʻatino galuega i nuʻu o nuu, i le taimi o le fale, gazebosbos.

Mataupu i luga o le autu: faʻapipiʻi pupuni i luga o matau: o le vaega autu o galuega

O le a le disk disk e fetaui lelei mo le galue ma le 'ese o papa?

Disk Saws mo Woodworking: Auala e Filifili ai?

Disk foliga mo na o le lapotopoto.

Mo le tusipasi vali na vaaia, e fautuaina ai le faʻaaogaina o se lau lau mai se nifo, lea e sili mo le tele o galuega fausiaina. O sea meafaigaluega e mafai ona togafitia ma se laʻau i se auala auala ma le pou o le laupapa, ma le malosi ma le malosi laupapa, ma tipi laulau, faʻaputuga uamea ma isi mafiafia mafiafia e mafai. O ia na o le au na o manatu o le sili ona lelei, talu ai o le aotelega o le talosaga e tele, ma tapenapena galuega (mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻateʻaina o fao) atonu e le manaʻomia. O le tau o tisiketi ua i ai e le maualuga tele, e masani ona i lalo ifo 2 taimi maualalo nai lo mo faapitoa.

Mo tusi lesona, tulia ma suiga i nifo o loʻo faʻaogaina, ma e mafai ona faʻagaioia potu faʻamalosi, Papatusi, vaega, mapuʻelu. O le tipi e mafai i le auala tele ma le umi o le itu, o le nifo lava ia i luma o le itu i luma e 15 °. O sea disk e masani ona faʻaaoga e le gata i se lima mea faigaluega, ae o loʻo i ai foʻi ma tisiketi lapisi.

Ina ia mautinoa se manifinifi tipi, pe a fai o le laʻau o loʻo faʻaaogaina tele, faigata ona faʻaaoga ni faʻailoga faʻapitoa ma le fesuiaiga o nifo. E i ai la latou mea lelei lelei ma le foliga o le 'ava malosi. E maua le galuega e faigofie ma vave, e mafai ona e faia ni mea e maua ai ni tuʻituʻi i lalo-pito i lalo, e masani ona mafua ai le tele o faʻafitauli e tusa lava pe faʻaaogaina ni faʻailoga taugata.

I nisi tulaga, i le sauniaina o le faʻamaeʻaina o mea mai meafai toa, faʻatau laupapa mo le gaosiga o kanemes, e manaʻomia ni matata faʻapitoa e mafai ona feagai ai ma sea galuega agavaa. Mo lenei, e iai le pasa faʻapitoa ma se fesuiaʻi nifo o loʻo i ai le malifa o le 15 °. O le CRAP e tuʻuina atu i le Transverse Street, e mafai ona faʻatagaina i latou mo le faʻatulagaina o le-tipiina, masani ai o le lapotopoto. E mafai e faʻatino ai ni mea faʻapitoa e pei o le malu, malosi maualuga-lelei ma le mamafa fafie, ua uma o le mafiafia mdf panels ma le mafiafia o le 30 mm, chlandboard ma le mafiafia o le 50 mm.

Afai e te fuafua e te galue i se tusi tusi na vaʻaia ma papa o laʻau, ona mafai ai lea ona e faʻaaogaina se disc ma le osofaʻiga i uta.

I le tulaga lea, o le a mafai ona vali ai mea i luga o faufalaga, aʻo le 'avea ai le' disk e le gata i papa e faʻapupula ai, ae susu nifo.

Mataupu i luga o le autu: faletaele Blighbanin tu

Pe a fai se fuafuaga mo galuega, e tatau ona totogia faʻapitoa i vaega loloto o mea faʻatino, ae i uiga o togi na maimoa. O le mai mai le mafuaʻaga e faʻalagolago ai i le a le ituaiga laʻau o le a mafai ona tuʻufaʻatasia, o ai tuutuuga o galuega e mafai. Mo se faʻataʻitaʻiga, e i ai foi tisiketi e avea ma 'alo i ni ituaiga mea mata, ae le mafai ona taʻua lautele, pei ona latou le fetaui ai ma ituaiga o meaola.

Faitau atili