Koje su vrste rasvjete

Anonim

U ovom članku analizirat ćemo koje vrste rasvjete. Zapravo, oni nisu toliko, ali vrijedi ih poznavati. Također ćete naučiti neke značajke i pravila instalacije, a vi ćete razumjeti gdje koristiti koja rasvjeta.

Vrste rasvjete

Sada se vrste rasvjete mogu podijeliti u dvije velike skupine:

- umjetno.

- prirodno.

Govoriti za umjetno - ovo je rasvjeta prirodne prirode. Njegove karakteristike ovise samo o doba dana u dvorištu, na općem stanju atmosfere, geografskog položaja i sezone.

Vrste prirodne rasvjete

Prirodna rasvjeta je za svaku osobu potrebnu i najpovoljnije. Međutim, na brojnim modernim tehnologijama jednostavno jednostavno nije u stanju pružiti osobu s normalnim životom. U antici su mu počeli tražiti alternativu, naime, umjetnu rasvjetu. Saznajte kako napraviti rasvjetu u vrtiću.

Vrste umjetne rasvjete

Ako razgovaramo s vrstama umjetne rasvjete, onda možete upoznati nekoliko sorti odjednom. Postoje 4 vrste umjetne rasvjete. Od njih se troje neprestano koriste u rasvjetu kuće, potonji je iznimno rijedak.

Sada kada se umjetna rasvjeta obično koristi:

  1. Žarulje sa žarnom niti.
  2. Fluorescentne svjetiljke.
  3. Ledene

Ovaj se popis može nastaviti, ali možda ćemo zadržati dok samo na njemu.

Opća rasvjeta

U slučaju da je takav tip uspostavljen, rasvjeta je ravnomjerno raspoređena na cijelom području. Za to, svi uređaji za rasvjetu vise na istoj udaljenosti jedni od drugih, njihovo svjetlo je dalje otopljeno.

Ako su lokacije izvora svjetlosti u sredini sobe i nema oštrih kapi - može se nazvati i uobičajenom rasvjetom. Na primjer, luster koji je instaliran u sredini bilo koje sobe.

Članak o temi: topli zidovi: voda, električna, infracrvena - što je bolje?

Lokalni

Koristi se za identifikaciju određenih objekata ili zona. Izvor svjetlosti u ovom slučaju instaliran je samo u određenom području, na primjer: poklopac u kuhinji, radnoj površini, luster preko kreveta.

Uglavnom, takve vrste rasvjete u dizajnerima unutarnjih poslova u dizajnu. Uz to, moguće je istaknuti određena područja i pokazati njihovo logično dovršenje, oni također čine takvu radnju funkcionalnijom. Bit će zanimljivo naučiti kako napraviti vanjsku rasvjetu.

Ako govorimo o vrstama rasvjete u proizvodnim prostorima, onda se ove dvije opcije ne mogu smatrati univerzalnim. Vrijedno je koristiti druge načine koji mogu dati dobru i bogatu boju.

Kombiniran

Nedostaci koji se mogu manifestirati u prethodnim verzijama mogu se mirno zamijeniti pomoću ove vrste. Uostalom, mogu se kombinirati jedni s drugima, ova se opcija smatra često koriste i koristi se svugdje. Na primjer: spavaće sobe, kuhinja, pozadinsko osvjetljenje u kupaonici.

Hitan

Takva rasvjeta je iznimno rijetka, mnogi ih jednostavno zanemaruju. Njegova suština je vrlo jednostavna - kada je svjetlo slučajno isključeno, svjetiljke koje rade na struji su svjetlo. Takve svjetiljke imaju malu veličinu i konzumiraju vrlo malo električne energije.

Takva rasvjeta se smatra potrebnim na mjestima kako ne bi dobili ozbiljne ozljede. Na primjer, stubište, ostati bez svjetla katastrofe, jer osoba može lako pasti od nje. A ako organizirati nekoliko svjetiljki na bočnim stranama - ovaj problem će potpuno nestati.

Zanimljiv članak o temi: Kako odabrati svjetiljke za spavaće sobe.

Čitaj više