Proizvodni stroj za suhozidom: Izrada elemenata okvira

Anonim

Stroj za proizvodnju profila gipsana je središnji objekt cijelog sustava za proizvodnju okvirnih dijelova za suhozijske strukture. Moderna oprema omogućuje razne profile, a time i proizvodnja pojedinosti o kalkularu za suhozidom smatraju mnogi kao vrlo obećavajući smjer u razvoju poslovanja.

U našem članku razgovarat ćemo o osobitostima proizvodnog procesa, kao i koji elementi uključuju liniju za proizvodnju metalnih proizvoda.

Proizvodni stroj za suhozidom: Izrada elemenata okvira

Oprema za proizvodnju metala

Profil za gipsanu ploču

Nomenklatura metalnih proizvoda

Osnova većine suhozidnih struktura je metalni okvir prikupljen iz posebnih elemenata profila. Veličina tih dijelova i njihova konfiguracija određuje mehanička svojstva okvira za suhozidom, i stoga su u velikoj mjeri utjecali karakteristike strukture u cjelini.

Do danas, najčešći tipovi profila za GCC su:

  • Profil stropa (CD) - Koristi se kao baza za spuštene stropove, kao i zidne strukture malih dimenzija.
  • Plačao (UD) - pričvršćena oko perimetra prostorije kao potpora za strop.
  • Stacionary (cw) - Zamjenjuje se za izgradnju vertikalnih elemenata okvira, karakteriziraju poboljšane mehaničke karakteristike.
  • Pod stresom (vrata) (UA) - Više izdržljiviji od ostalih vrsta dijelova okvira, uglavnom se koristi za okupljanje okvira otvora vrata u unutarnjim particijama iz suhozida.

Proizvodni stroj za suhozidom: Izrada elemenata okvira

Jedna od opcija za razvrstavanje elemenata okvira

Osim ovih elemenata, koji se odnose na kategoriju osnovnih, na tržištu su prikazani značajan broj dodatnih komponenti - suspenzija, nosača, konektora, ekstenzijskih jezgri itd. Svi se koriste za okupljanje okvira pod zidovima zidova i stropova s ​​gipsanom pločom.

Za proizvodnju svih tih elemenata koriste se posebni strojevi za profil za suhozidom. Do danas, proizvodnja dugih modula za montažu dizajna iz hiplineta je prilično popularno područje privatnog poslovanja.

Bilješka!

Volumeni potrošnje, i stoga, volumen proizvodnje elemenata sanduka za strukture iz GCC-a izravno ovise o volumenu konzumacije samog suhozida.

Značajke proizvodnog procesa

Različiti profili za montažu suhozida proizvedeni su od pocinčanog čelika. U njihovoj proizvodnji koriste se tehnologije hladne savijanja ili tehnologije metalne žičanja.

Članak o toj temi: Na kojoj temperaturi možete izliti betonsku kravatu

Proizvodni stroj za suhozidom: Izrada elemenata okvira

Sirovine za proizvodnju - čelična traka

Za proizvodnju tih proizvoda karakteriziraju sljedeće značajke:

  • Sirovine - tanki pocinčani čelik. Mark Steel 08-KP, izbor materijala reguliran je GOST 9045-80.
  • Optimalna debljina obratka je 0,4-0,65 mm. Svaki stroj za izradu profila za suhozidom dizajniran je za rad s gredicama određene debljine, koja se ne smije premašiti zbog rizika ranog trošenja stroja čvorova i neuspjeha.
  • Širina lillteta - od 120 do 180 mm. Neke automatske linije su sposobne raditi s većim prazninama, međutim, cijena takve opreme je dovoljno visoka.
  • Maksimalna duljina gotovog proizvoda je od 4 do 6 m. Ovaj parametar ovisi o dimenzijama tablice stroja i, ako je potrebno, može se povećati bez kardinalne rekonfiguracije cijele linije.

Postupak formiranja profila iz metalnog praznog mjesta prikazan je na videozapisu objavljenom na našem resursu.

Oprema za najam

Osnovni elementi proizvodnje profila

Unatoč činjenici da se uređaji za proizvodnju metalnih dijelova sanduka iz različitih proizvođača razlikuju u dizajnu, ukupna shema funkcioniranja takvih sustava ostaje nepromijenjena.

U pravilu, profiligilni stroj uključuje:

  • Spotchler je uređaj za hranjenje pripreme trake za obradu. U većini modela savijanja strojeva, korišteni su konzolni nesvjestice, čija uporaba osigurava automatsko hranjenje materijala na savijanje.

Proizvodni stroj za suhozidom: Izrada elemenata okvira

Kolodvor

  • Valjaonica. Glavni element linije odgovornog za profiliranje obratka. Ovisno o vrsti linije, valjani mlinovi mogu proizvesti profile kao jednu veličinu i nekoliko puta bez rekonfiguracije. Naravno, za proizvodnju širokog raspona proizvoda, druga sorta je poželjnija.
  • Uređaj za rezanje, u pravilu, pneumatske škare. Glavni zadatak ovog čvora je podrezivanje gotovih proizvoda u skladu s određenim dimenzijama. Najbolji modeli škarača opremljeni su sustavima za udaranje kao što su "rezanje šišmiša", koji omogućuje obrezivanje profila bez zaustavljanja valjanja. Točnost rezanja je +/- 5 mm od navedenih parametara.
  • Tablica primanja odgovorna je za skladištenje gotovih proizvoda.

Članak o temi: Instalacija balkona KV antene

Proizvodni stroj za suhozidom: Izrada elemenata okvira

Stroj za proizvodnju profila gipsanih ploča: Shema lokacije elemenata

Dijagram proizvodnje profila možete vidjeti na fotografiji.

Osim već spomenutih elemenata opreme za proizvodnju metalnih valjanja, obvezna komponenta je kontrolni sustav. U pravilu, takav sustav dolazi s opremom i radi pod certificiranim softverom.

Bilješka!

Korištenje automatiziranih sustava kontrole pruža poboljšanu kvalitetu gotovih proizvoda uklanjanjem utjecaja ljudskog faktora.

Značajke izbora i puštanja u rad proizvodnje

Do i veliki, glavni broj linija prikazanih na tržištu karakteriziraju vrlo vrijedna kvaliteta i izvedba.

Pa ipak, planiranje otvoriti najam profila za GLC, morate uzeti u obzir sljedeće:

Proizvodni stroj za suhozidom: Izrada elemenata okvira

Valjana proizvodnja linija u akciji

  • Bolje je steći domaćeg ili europskog stroja za proizvodnju profila za suhozidom - Kina, iako ima više demokratskih cijena, pomalo inferiorna u kvaliteti.
  • Važan čimbenik pri odabiru mora biti usluge za postavljanje linije stroja. Na primjer, mnoge tvrtke nude kupce opreme sveobuhvatne pomoći u postavljanju svih poslovnih procesa, do potpisivanja ugovora s dobavljačima maksimalno prikladnih sirovina.

  • Također, ne zaboravite postavku i umjeravanje opreme. Naravno, instrukcija se isporučuje s bilo kojim strojem s bilo kojim strojem - ali bez prisutnosti odgovarajućih vještina za postavku, ne biste trebali uzeti ruke. To je upravo slučaj kada privlačenje stručnjaka sa strane bit će u potpunosti opravdano!

Kao što možete vidjeti, odaberite odgovarajući stroj za profil gipsane ploče - to je još uvijek pola kraja. Ali ako odaberete željenu opremu, učinkovito ga konfigurirate i kompetentno organizirate tijek rada, proizvodnja dijelova za oblogu gipsanja može postati izvor solidnog dohotka!

Čitaj više