Kako izgraditi garažu za automobil sami

Anonim

Postoji mnogo načina za izgradnju garaže vlastitim rukama: od jednostavnog željeznog okvira s minimalnim sadržajima, do pune zgrada od opeke s nekoliko soba i sposobnosti života u ljetnoj sezoni. Većina muškaraca percipira garažu osobnog teritorija, gdje možete učiniti svoju omiljenu stvar - brinuti se za automobil, nadoknaditi, opustiti se s prijateljima i tako dalje.

Izgradnja garaže vlastitim rukama - gdje početi

Prvo biste trebali odgovoriti na glavno pitanje: zašto vam je potrebna garaža? Razmislite kako ćete ga koristiti, za koje je prvo potrebno. Proračun će ovisiti o tome, složenosti izgradnje, materijala i skupa dodatnih sadržaja.

Mali vozači koji su jednostavno potrebni za pohranu automobila, često biraju privatno parkiralište s baldahinom ili kupuju posebne kutije od metala.

Male kuće se transportiraju na traktoru, njihova instalacija traje nekoliko sati. Oni koji žele koristiti garažu kao skladište, radionicu ili mjesto za odmor trebaju približiti pitanje izgradnje ozbiljnih. Za većinu svrha, potrebna je čvrsta i izdržljiva zgrada s dodatnim sadržajima: struja i voda. Također razmotrite klimatske značajke vaše regije: izgradnja u sjevernim geografskim širinama koštat će više, a tehnologija je teža. Konstrukcija garaže s vlastitim rukama u toplim širinama s malom količinom oborina je lakše i jeftinije, ali pitanje može biti izbor dobrog mjesta.

Kako odabrati mjesto

Mnogi vozači radije grade na teritorijima garažnih zadruga. U tom slučaju, izbjegavate velike probleme sa sadržajima i smještaju. Najam zemljišta i izgradnja garaže koštat će jeftino. Često, vlasnici zadruge nude jedan od nekoliko planova, uzimajući u obzir dimenzije automobila, visinu zgrade, sumiranje komunikacije, zgrada. Osim toga, vaša garaža će biti zaštićena oko sat - ne možete se brinuti o tome što je vaše imovine razmaženo ili ukradeno.

Ako izgradite garažu na svojoj web-lokaciji, glavni problemi će birati mjesto i dizajn ceste. Odmah odrediti da se konstrukcija kuće s garažom ne preporučuje - velika soba s željeznim vratima će uzeti toplinu zimi, a neugodan miris benzina i ulja može biti prepreka za vaše rodbinu. Bolje je odabrati parcela od 5-10 metara od kuće, tako da su garaža i vrata dvorišta na istoj liniji. Udaljenost od garaže do njih je bolje učiniti oko deset metara - bit će moguće voziti automobil iz garaže u vrijeme popravka ili drugih djela, ali će ostati na vašem dvorištu.

Odaberite zemljište

Najbolja opcija je izgraditi na parnju zemljišta. Prije početka rada nastavite niz lopatu blizu metra - pobrinite se da ne postoji pijesak ili šupljine na dnu (posebno relevantne za područje s oštrim kapi visina ili blizu rijeka). Dobra parcela će ukinuti vaše ruke i izgraditi veliku i tešku zgradu.

Izgradnja garaže u urbanoj značajki, u blizini multi-kata zgrada, mora se koordinirati s upravom arhitekture ili sličnog tijela. Ilegalna gradnja garaže, čak i metalne kutije, prepun je ozbiljnim problemima sa zakonom. U tom slučaju, gradilište je bolje uzeti dugoročnu najam ili kupnju.

Kako izgraditi garažu za automobil sami

Veličina i dizajn

Kao što smo već rekli, sve ovisi o ciljevima. Standardna metalna kutija ima dimenzije od približno 4 × 4x2,3 metara - dovoljno za stavljanje automobila, proizvode jednostavan popravak.

Dobra garaža od opeke imat će veličinu od oko 5 × 8x3 metara s krovom s konopljom ili jednostavnim preklapanjem betona. Takve dimenzije sugeriraju ne samo mjesto za automobil. Radni radne stolovi i strojevi, ormarići i police za spremanje dijelova, goriva, kemije za unutarnju njegu, alate i još mnogo toga. U posebnim slučajevima, garaža je izgrađena s većom dubinom (do 12 metara), za mjesto za motociklom ili prikolicu (relevantno za selo).

Prilikom odabira građevinskog materijala, vrijedno je navigaciju na lokalnom tržištu. Ako se postrojenje od opeke nalazi u blizini mjesta boravka, metalna kotrljaonica ili pješčana ili kamena karijera - trošak zgrade može se smanjiti veleprodajnim kupnjama materijala.

  • Neki obrtnici podižu garažu od stabla. Jeftinoća takvog dizajna i jednostavnosti gradnje je glavna prednosti, međutim, kada nesukladnost s tehnologijom, ova garaža može postati grob za automobile. Stablo se vrlo boji vlage i vatre, njegova uporaba kao radionica također postavlja pitanja.
  • Još jedna stvar je aeriranih betonskih blokova. Oni jednostavno stavljaju čak i pridošlicu, oni su relativno jeftini i dostupni za kupnju gotovo kroz cijeli CIS. Međutim, njihov je trošak u ovom trenutku dovoljno velik.
  • Poželjna je garaža od opeke s kompetentnim zidom u 1,5-2 cigle. Ovo je skup dizajn, ali će imati više od 100 godina u skladu s tehnologijom. Može se prodati, pobijedivši cijenu izgradnje (posebno u prisutnosti komunikacija).

Članak na temu: Plastična rješenja za izolaciju vrata

Temelj za garažu to radi

Za zidove opeke ili aeriranog betona, potreban je temelj. Postat će čvrsta podrška za teški dizajn, omogućit će garažu da ne sluša ne deset godina bez ozbiljnih popravaka.

Kako izgraditi garažu za automobil sami

Standardna jama za temelj ima dubinu od 1-1,5 metara, širinu minimalne polovice. Moguće je kopirati ručno ili uz pomoć posebne opreme (ako je dostupan). Izbor temelja je zbog nekoliko parametara:

  • Opterećenje.
  • Prisutnost materijala.
  • Prisutnost vremena za ugradnju ili ispunjenje.

Vrste temelja za garažu

Tradicionalno se smatra monolitni temelj od kamena i betonske otopine (omjer: 1 dio portland cementa na 3 dijela diskrimina). Kamen je složen u rupu s glatkim slojem od 30-40 cm, prvi veliki fragmenti, zatim srednji, na kraju drobljenog kamena. Ispiranje štandova za jednu ili dvije pomoću tekuće otopine. Nakon što se otopina nagne između kamenja, ulijte 5-10 cm ispod njihove razine. Zatim položite novi stalak na istu shemu, ulijte rješenjem s većom gustom.

Instaliranje takvog temelja potražit će nekoliko dana, a ponekad i tjedan, ali će postati solidan temelj za izgradnju.

Zaklada bi trebala biti veća od razine tla za 20-30 cm. U završnoj fazi vrijedi staviti velike fragmente tako da stvaraju ravnu ravninu u cijelom perimeru (koristite dugu vodu ili klatnicu). Konačno, razina temelja će vam pomoći s debelim betonskim i vrećicama. Nakon toga, možete nastaviti s izgradnjom zidova opeke ili aeriranog betona.

Za drvenu garažu ili željeznu kutiju, temelj može biti samo betonski jastuk s prolivenim u perimeru garaže s metalnim cijevima srednjeg promjera. Možete se boriti protiv profila za drveni građevinski okvir ili sam metalni okvir.

Nedavno, zajedničke metode za instaliranje temelja su traka, monolitna i hrpa (stupčarni, nacionalni).

  • Vrpca - konstrukcija armiranog betona s trakom napunjenosti betona u jamu. Metalni priključci daju održivost budućeg dizajna, beton stvara jastuk za buduću zgradu. Prije polaganja, vrijedi zaspati na dnu jame suhog pijeska i vode buduće temelje.
  • Kako izgraditi garažu za automobil sami

  • Uopćenje ili hrpa temelj je od betonskih pilota (2-3 metara udaljenosti između njih) i betona punjenje šupljina. Glavna prednost takvog temelja je jednostavnost instalacije, međutim, zahtijeva dostupnost posebne opreme.
  • Kako izgraditi garažu za automobil sami

  • Monolitna ploča je još jedan tip temelja remena koji podrazumijeva napunjenje ogromnog betonskog jastuka ojačanog betonom. Na dnu jame dubine od 0,5-1,5 metara (ovisno o vrsti tla - stabilan, tanji može biti jastuk) zaspati s glatkim slojem pijeska. Tada je potrebno zaštititi budući jastuk od vode i sipati okvir armature (ponekad se koristi veliki kamen) beton. Kontra takve temelje - visoke cijene i potreba za posebnom opremom (idealno beton). Ako položite temelj od kamena, beton se može miješati pomoću malog betona ili čak malog spremnika (kupka, bale) ručno.

Kako izgraditi garažu za automobil sami

Izvedivost jame u garaži

Ako ste ljubitelj strastvenog automobila ili angažirani u privatnom popravku vozila - jamu koju trebate. Možete samostalno popraviti šasiju, bez rizika da budete slomili vlastiti automobil, ako donesete priključak. Osim toga, garažna jama se često koristi kao improvizirani podrum za povrće - i to nije šala. Svi korisni garažni prostor mogu se koristiti na farmi.

Prilikom izračunavanja parametara jame, vrijedi razmotriti udaljenost između kotača automobila, njegove težine i opće dimenzije. Za teške automobile (preko 1,5 tona), vrijedno je brinuti o temeljima za jamu - to će postati dodatno jačanje dizajna. Standardna jama ima dimenzije 5x, 05 × 1 metra i kopa točno u sredini garaže. Ako prostor vam omogućuje da napravite korake od strane vrata za prikladno spuštanje na rupu (na primjer, izliti beton). Koraci također mogu igrati ulogu police alata tijekom popravka. Drveno ili željezno stubište za spuštanje na rupu se ne preporučuje - neugodno i polaznik tijekom hladne sezone.

Kako izgraditi garažu za automobil sami

Zidanje

Drvene zidove - izgradnja greda oko perimetra (približno mjerač udaljenosti između njih), povezivanje između sebe u gornjem ravnini uz pomoć poprečnih greda. Koristite željezne spajalice kako biste poboljšali dizajn. Zidovi trebaju biti izrađeni od dugih ploča, unaprijed ih pokrivaju uzmer. Za dodatnu izolaciju stavite listove pjene ili mineralne vune između vanjskih ploča i unutarnjih. Izgradnja garaže iz čvrstih trupaca (prema vrsti rezanja) također je moguće, ali će vas koštati okrugli iznos.

Kako izgraditi garažu za automobil sami

Zidovi od opeke su popularna utjelovljenje garaže od crvene ili bijele opeke. Debljina stijenke varira od 20 do 50 cm, ovisno o vrsti krova. Zidovi polaganja uvijek počinju s kutom. Za poravnanje razine koristite jednostavnu vodu ili skuplji laserski alat. Polaganje cigle je potrebno na debelu cementnu otopinu (omjer cementa i pijeska: 1 do 3). Treba obaviti opeke. Lijepa zidana, na primjer, lipettskaya ili okrenuta od opeke leži na zadnjem zaokretu i samo na snažnom temeljima. Ako garaža pruža prozore, potrebno je pobrinuti se za betonske podove koji se mogu kupiti ili proliti neovisno.

Kako izgraditi garažu za automobil sami

Ne preporučuje se izvršiti velike prozore za garažu, kao u kući. Dobra opcija će biti mala, ali široka prozora u gornjoj trećini zida. Oni će dati dovoljno svjetla, ali zadržavaju veliki broj radnih prostora.

Aerirani beton, poput opeke ili šljake, pada iz ugla gruntog. Konstrukcija zidova iz ovog materijala je lakše i brže, međutim, cijena po m3 košta više. Ako se konstrukcija ciglene garaže može koristiti (na primjer, za dodatnu sobu ili unutarnje obloge), zatim u slučaju aeriranog betona, vrijedi odabrati jedan specifičan tip blokova i kupiti ga dovoljno. U skladištima ili specijaliziranim mjestima, koristite kalkulator kako biste brojili potrebnu količinu brtvila.

Krov kao najproblematičniji dio gradnje

Gradimo zidove garaže vlastitim rukama, s tim, dva jaka čovjeka će se nositi s ne više od mjesec dana. Međutim, ugradnja krova često donosi mnogo poteškoća. Za opciju proračuna koriste se jednostavni betonski podovi koji su instalirani pod kutom, sve do stražnjeg dijela garaže. 2-3 Standardna preklapanje je dovoljna za izgradnju jednostavnog i pouzdanog krova. Kako bi se zaštitili od kiše, takva preklapanje pokriva vrećicu i steroliza.

Kako izgraditi garažu za automobil sami

Ako ne postoji mogućnost stavljanja betonskih preklapanja, škriljevca ili profesionalni podovi bit će dobar izlaz. Okvir drva s blagim sklopom stražnjoj stijenci garaže bit će dobra osnova za škriljevca. Sloti između glatke stropa i škriljeve mogu se položiti ciglom.

Složenija varijanta je trokutasti krov s malim potkrovljem između zrakoplova. U tom slučaju, morat ćete naručiti drvene grede i instalirati ih na gotopnu razinu stropa. Stabne grede postat će kaute izdvojenog trokuta, pričvršćuje se s nosačima među sobom na vrhu trokuta. Svjetlije ploče s dugim vijcima povezani trokuti međusobno.

Slate listovi se stavljaju na dno, tako da voda ne propušta ispod plahte. Nokti za bljesak su začepljeni u gredama izravno, jer je udaljenost između njih trebala biti mala (optimalna - širina ploče ploče je minus širinu dvaju valova).

Vrata za garažu vlastitim rukama

Za početak, izračunavamo širinu vrata. Formula je jednostavna: širina vašeg automobila + 0,5-1 metar za slobodan dolazak i odlazak iz garaže. Postoji nekoliko načina za izradu praktičnih vrata:
  • Diže se. Rank Gates koji napuštaju i iznutra, ispod stropa, sada dobivaju na popularnosti, ali za njihov rad, struja je potrebna za napajanje dizala. Njihova instalacija se bavi malim privatnim tvrtkama.
  • Jednostavnija opcija je kuhati metalna vrata. Okvir bivalemskih vrata se kuha iz metalnih profila. Zrakoplov može poslužiti kao čvrsti metalni lim i drveni štit od ploče. Pazite unaprijed o mjestu dvorca.
  • Zavjese za vrata moraju uzeti najveću. Oni su zavareni na metalni okvir, koji se okuplja odvojeno i instaliran je tijekom konstrukcije zidova.
  • Vrata se moraju otvoriti. Za veliku platnu, trebali biste napraviti dva ručno manja nestašica koja će zadržati platno iza donjeg i vrha okvira. To će zadržati vrata od savijanja tijekom naleta vjetra i izobličenja koja može doći s vremenom.

Garaža unutarnjih obloga

Ako samo zadržati automobil u garaži i ne radite više tamo, to će biti dovoljno za pomicanje mjesta između opeke ili blokova s ​​rješenjem. U slučaju korištenja garaže kao radionice, trebali biste se pobrinuti za funkcionalnost prostora - napraviti ispušne plinove, raspršiti zidove, udarce na mjestima ispod kutija, ulijte metalne okvire ispod radnogbata. Slikarstvo zidova za takvu strukturu nije potrebna. Također obratite pozornost na jednostavnost čišćenja - ne bi trebalo biti zatvorenih kutova, perimetar treba biti ventiliran.

Rasvjeta je bolje staviti na cijeli perimetar - 4 neonske svjetiljke iznad radne površine s neovisnim prekidačima kako bi se uštedjela električna energija.

Kako izgraditi garažu za automobil sami

Grijanje i garaža grijanje

Ona stoji o tome ako radite u garaži ili živite u sjevernim geografskim širinama s hladnom i hladnom zimom. Izolacija garaže pjene je moguća opcija. Šesti 5cm pjene oštećuje strukturu od gubitka topline.

Grijanje garaže bolje je organizirati uz pomoć prijenosnih toplinskih superspunjivača. Male električno strukture i obožavatelji postavljeni oko perimetra će biti dobar način da se zagrije u sobi.

Kako izgraditi garažu za automobil sami

Moguće je instalacija autonomnog grijanja, baterije vode (u slučaju proširenja garaže do kuće) u teoriji, ali u praksi se praktično ne primjenjuje.

Crteži i sheme za izgradnju garaže to čine sami

Te su informacije na internetu u velikoj količini. Međutim, planirati garažu za određenu zemlju, automobil i ciljeve, bolje je skrenuti iskusnom arhitektu. Provedite nekoliko tisuća rubalja za konzultacije s stručnjakom koji će pomoći pri izradi kompetentnog crteža buduće strukture. Iz tog izravno ne ovisi ne samo vitalnosti dizajna, već i vašoj sigurnosti.

Kako izgraditi garažu za automobil sami

Kako izgraditi garažu za automobil sami

U narodnim knjižnicama još uvijek možete pronaći stare sovjetske knjige na temu "Kako izgraditi garažu vlastitim rukama." Unatoč činjenici da se novi materijali i konstrukcijske tehnike pojavljuju na tržištu svaki dan, klasične garažne građevinske sheme mogu biti korisne za vas. Barem, za izračunavanje ukupnih dimenzija, mogu se koristiti.

Približna procjena izgradnje

Izračunajte približnu vrijednost garaže nije teška. Ali za to košta točno znati kakvu garažu gradite.

Približna cijena garaže može se izračunati dodavanjem:

  • Zemljište (ili zakup)
  • Radni arhitekt
  • Cijena građevinskog materijala
  • Najam posebnih strojeva
  • Zaključavanje komunikacija.

Zgrada garaže u ruralnim područjima koštat će vas oko 100.000 str.

Za grad, ova cijena može biti skuplja (zbog skupe isporuke materijala i karakteristika zakonodavstva).

Popularna pitanja i odgovori

  • Kako provesti struju u garaži?

Ako je izgrađen na području garažne zadruge nije problem. Obratite se svojoj upravi i označite kabel. Morat ćete kupiti samo brojač i zaključiti ugovor. Za garažu u blizini privatne kuće, kabel se može izvesti pod zemljom od kuće ili iznad zemlje (visina od najmanje 3 metra). U urbanoj značajki, svjetlo je složenije. Da biste to učinili, obratite se arhitekturi i napajanju.

  • Kako najbolje postaviti radni stol i alatne strojeve za garažnu radionicu?

Bolje ih je staviti na stražnji zid garaže. Bolje je postaviti nekoliko utičnica, mjesto za kompresor, staviti ormare za potrošnu materijal.

  • Kako pokupiti dvorac za garažu?

Ako je garaža u blizini kuće - dovoljno veliki dvorac ispod dugog ključa. Ako je garaža daleko od kuće - postavite 2-3 brave izvrsnih vrsta (šarkama, unutarnji pod različitim ključevima).

Ponekad su vlasnici postavili alarm iz razbojnika. Rešetke na prozorima - ne neuobičajeno.

  • Kako osigurati garažu od vatre?

Suočavanje s vatrostalnim cigle, izgradnja aeriranih betonskih blokova ili drugog vatrostalnog materijala bit će dobra zaštita. Također je vrijedno brinuti o uzemljivanju električne mreže.

Izolacija pjene smanjuje zaštitu od požara - za neke vrste pjene plastike, temperatura goruće cigarete je dovoljna da svijetli. Ako se izolacija instalira tijekom perimetra garaže, lako će se razbiti čak i iz male vatre. Razmotrite ovo.

  • Trebam li napraviti nekoliko soba u garaži?

Ako ćete napraviti popravak i proizvodnju - da. Malo pobunjenika može se morati zaštititi automobil od prašine i prljavštine. Osim toga, ponekad je garaža vezana za ljetnu kuhinju, šupu i druge poslovne zgrade. Ovo je dobra mogućnost spašavanja teritorija uz održavanje radnog prostora.

Članak o temi: uzorci unakrsne vezenja i sheme ukrasa: geometrijski slobodni, keltski narodni ukrasi, crno-bijeli

Čitaj više