Sapa le umukuka i le umukuka: kitara ma aitia

Anonim

Sapa le umukuka i le umukuka: kitara ma aitia

Faasaʻo umukuka laumeu e le gata aulelei, ae manaia tele. O le kuka e tele taimi ma e manaʻomia le toetoe lava a le masani ai o le hostess i se potu i se potu o loʻo iai le afi mumu, ma vevela vevela. Mai meaafale manuia i luga o le saogalemu i le saogalemu o le umukuka galuega ma lelei lagona o aiga, aua e leai se lilo e sili ona lelei ma le mafanafana o pai.

Tele umukuka lameu

O potu umukuka e ese lava: tele ma laititi, sikuea pe lanu foliga. E masani ona i ai ni fesoʻotaʻiga paipa i nofoaga e sili ona le talafeagai. O le pupuʻu o meaafale e tatau ona gaosia, faʻatautaia faʻamatalaga faʻapitoa o filifiliga taʻitasi, ae i soʻo se mea e tatau ona faʻapipiʻi i tulafono faʻavae o loʻo galue i totonu.

Sapa le umukuka i le umukuka: kitara ma aitia

O le tuʻufaʻatasiga o le saogalemu ma le talafeagai e faia ai le umukuka vaʻaia. E oʻo lava i le tagata sili ona taugata mafai ona tuʻu i totonu ina ia le maua le tele o le faʻaalia, ma i totonu o le tamai umukuka o le a tele naua avanoa. Ina ia aloese mai le le lava i le umukuka o laumei, e tatau ona e gauai atu i manatu nei:

  1. O le tulafono o le tafatolu na atiaʻe e oʻo lava i le amataga o le seneturi mulimuli e se aʻoga Siamani tele-tusi-greta Likhotski. E oʻo lava i le tamaʻi umukuka o le aʻai fale, o le mea taua tele (ogaumu, pusa afi ma fufulu) e tatau ona i ai i faʻamasinoga o le tafatolu o le tafatolu. O le umi o le e le sili atu nai lo le 2 M. O le talimalo, e faigofie ona alu i le isi, liliu i le isi, tafi, sona e aunoa ma faigata.
  2. Muamua, fuafua le nofoaga mo le fufuluina. E matua faʻamasia i le nofoaga o le tuʻuina mai o le vai ma le faleoloa faleoloa, o lea pe a fuafuaina se umukuka faʻataʻitaʻiga e tatau ona e amata mai i lenei mea.
  3. Ipu e fautuaina e leai se latalata i le 40 cm mai le fufuluina. O le i ai o le saʻolotoga o le laulau i le va o le fufuluina, ogaumu ma le pusaaisa e faigofie tele pe a manaʻomia ona tuu se mea pe tuu. E le manaʻomia le sapalai o kesi i le pitonuʻu i le pitonuu i le faamalama, mai le ata e mafai ona tuu ai le 'ie afifiina ma fatuina se tulaga faʻafuaseʻi.
  4. E le manaʻomia le tuʻuina atu o se maualuga pusa afi ina ia lulu ai le galue i luga (chartertp) i luga o le vaega. O le tuusaunoaga e mafai ona avea ma masini, o le maualuga lea e faʻatagaina ai ona tuʻu ae le o le kapeneta. E sili ona faigofie le kapeteni maualuga o le pusa afi e faʻapipiʻi ai i le tulimanu o le potu.
  5. Racks, faʻaopopo le tele o kapeneta ma mea tutusa o loʻo le tatau ona i totonu o le nofoaga faigaluega. Ergonomics o avanoa e mafai ona afaina ai ma le tele o meaafale, o le a faalavelave i gaioiga ma galuega.
  6. Uma le umukuka avanoa ua vaeluaina i le galue, pasi ma le 'ai o le eria. I se tamaʻi potu, e mafai ona e tuʻufaʻatasia i latou i le fesoasoani i le faʻafilemu ma le toe faʻaseʻe i luga (counterrups, nofoa).

Tusitusiga i luga o le autu: tasi moega e - oe-oe-oe-kolisi, mea totino, mea

Tuʻuina atu faʻavae faʻavae o le faʻatulagaga, e manaʻomia le faia o se fuafuaga o le lumanaʻi umukuka. O le ata o loʻo faʻaalia ai le vaʻaiga o le potu mai luga e tatau ona tusia i luga o le fua. E fautuaina le lelei o le fuaina o le potu e aloese ai mai le ita o mea sese pe a fausia le tupua. Leiloa o le nofoaga o le fufuluina, faʻamalama ma faitotoʻa, e mafai ona e filifilia ni togi lelei e faʻapipiʻi ai le ogaumu ma pusaaisa.

Tusi, Islands ma tuʻusaʻo - ituaiga o meaafale mafuaʻaga

O le filifiliga o meaafale ua afaina tuusaʻo i le umukuka. I le nofoaga o loʻo i ai i nofoaga o le atunuʻu, e faigofie ona e tuʻuina mai ma seti se seti ma isi mea, ma siʻi meaafale i le vaega 'ai. Ae o le toʻatele o tagatanuu e le maua mai o nei tulaga lelei ma ua faʻamalosia e faʻatulaga mea uma e talafeagai i se vaega o le 6 m².

Sapa le umukuka i le umukuka: kitara ma aitia

O le mea taua o le Square o le Squall utchen tutusa ma le sone i se potu tuʻu faʻatasi, o se potu laʻititi i se tamaʻi fale e manaʻomia le faʻataunuʻuina o tulafono faʻavae. O le tele o taʻitaʻi ulu o loʻo fetuunai mo manaʻoga o le tagata faʻatau ma fesoasoani e faʻatupu ai ni mea lelei ma le mafanafana. O filifiliga masani a Jomudy Laket Layout.

  • tulimanu, pe g-foliga;
  • torita (p-foliga);
  • laina, pe sao;
  • Paralel (o 2 laina sao).

O se nofoaga faʻapitoa o loʻo nofoia e se kamupani e igoa i le motu. I le nofoaga lenei o meaafale, o le aofaʻiga o le faʻaaogaina o se laina poʻo le tulimanu foliga ma se isi poloka, o loʻo faʻapipiʻi ai le ogaumu, fufulu pe tipiina sone. O nisi taimi ma le motu o loʻo tuʻufaʻatasia le pa o le pa poʻo le 'ai lea o le vaega. I soo se tulaga, ituaiga o umukuka ma vavae ese poloka o loʻo i ai i le auai i le tele o avanoa nai lo le vae vaefala.

Faʻafefea ona tuʻuina i se tamaʻi umukuka?

Pusa malosi o le umukuka (6-9 m²) mafai ona faʻavae i luga o le tulimanu poʻo le p-foliga meafale. O nei filifiliga e sili atu le afaina, faʻatagaina oe e tuu uma 3 faʻasino manatu i se mamao talafeagai. I se faʻaopopoga, e mafai ona faʻamamafa ai se vaega 'eseʻese e le ogatasi ma le matagaluega faigaluega.

Sapa le umukuka i le umukuka: kitara ma aitia

O mea faigaluega a le aiga ma le kapeneta o le kapeti ma se fuafuaga e faʻapipiʻiina i luga o le 2 poʻo le 3 tuaoi o puipui. O le ogatotonu e tumau pea le lava avanoa mo gaioiga i le umukuka. Fuafua i le nofoaga o fesoʻotaʻiga, e mafai ona e faʻapipiʻi le magoto i le tulimanu o le ala aʻe o le alavai i le tuʻuina o le pusaaisa ma le ogaumu i autafa.

A manaʻo i ai, o le pusaaisa e mafai ona faia le tuaoi o le nofoaga faigaluega, ma le counterttoo o loʻo faʻaauau pea i le p-foliga o le a faʻaaogaina e pei o le pa puipui i le puipui. E matua talafeagai le faia o se isi vaalele i luga o le, lea e mafai ona faaleaogaina pe a tatau ai, o loʻo nofoia nisi o avanoa avanoa i le ogatotonu. O le faʻaʻoleʻole poʻo le solomuli laulau pepa i lenei tulaga o le atoa-faʻalavelave i luga.

Tusitusiga i luga o le autu: gaosia o le laulau i lalo o le magoto i le faletaele mai i le Chitrac Tillang

O nei ituaiga o faʻafiafiaga o le a faʻamalieina ma matagofie naʻo sikuea ciusine, ae aua le fetaui ma le vaapiapi o nofoaga. Ia lagona le mafanafana i se faʻauo ma le faʻapipiʻiina o le umukuka, e mafai ona e faʻaaogaina isi auala e fai ai meaafale.

Laina sao

E tasi le laina o le laina o le auiliiliga o le ulutala e matua faigofie lava: o vasega uma ma aiga ma fale o le fale e fausia i luga o le 1 puipui. E masani ona faʻafeagai i le faitotoʻa i se potu vaʻai. O nei meaafale nofoaga vaʻai vaʻaia matata o le umi o le umukuka ma mafai ai ona faʻaaogaina le avanoa avanoa latalata i le Faletusi, tuʻufaʻatasia le pasi ma 'ai O le nofoaga mamao o le fale faigaluega o le potu faʻatagaina le taimi nei e le faʻalavelave i le talimalo.

Sapa le umukuka i le umukuka: kitara ma aitia

O le mea manino e le aoga o sea faaputuga o le le atoatoa o le faʻavaeina o le faʻatulagaina o se malaga taʻavale. O loʻo i ai le pusaaisa ma le ogaumu i autafa o le fufuluina, ma le lapoʻa tele o le sone, o le gaioiga mai le itu e le lelei atoatoa.

I totonu o umukuka o le tele (12-15 m²) e fautuaina e tuu meaafale i 2 laina i luga o puipui puipui. I lenei tulaga, e mafai ai ona tuʻufaʻatasia le ogaumu ma fufulu i le pa lava lea, ma tuʻu le pusa ma se isi metotia i le faʻafeagai. Ae i se tamai pasi, e leai se nofoaga e faʻapipiʻi ai le laulau 'ai. Pau a le mea e mafai ona tuʻuina i le ala e aunoa ma le fausiaina o se faʻalavelave laulau ituaiga o le pa o le pa.

Faʻafefea ona faʻateleina le vaega o le umukuka?

Afai e laitiiti tele le amukuka i le umukuka (5-5.5 M ²), e faigata tele le filifilia o le mumū o soʻo se mea o loʻo luga Ae faʻatatau ile ituaiga o le potu, e fautuaina ai le faʻaogaina o le tulimanu poʻo laina faʻapipiʻi o meaafale. Mo le mauaina o isi avanoa avanoa, o auala nei e talafeagai:

  1. Faapipiiina o le gagau po o le faaeeina atu faitotoa. O lenei mamanu e sao mai ai le avanoa na faafaigaluegaina mo le faasaolotoina o le stash. Faatasi ai ma se lautele lautele o le 70-90 cm, o le saʻo nofoaga o le a matua tele lava (tusa o le 0.5 ²).
  2. Faaliliuina o le pusaaisa i fafo atu o le umukuka. O le vaega tele o le pusa 'ai e sili ona setiina i se isi nofoaga. O le eria o loʻo nofoia e latou e tusa o le 0.5-0.7 ². O le teuina o ni aofaiga o oloa, e mafai ona e faʻatauina se tamai pusa ma tuʻufaʻatasia i totonu o le umukuka o se pulupulu.
  3. O le ulu o le ulu o le faitotoa e tatau ona faʻapipiʻiina. Lenei e le gata le aloese mai manuʻa pe a feʻaveaʻi, ae faʻasaolotoina ai foʻi se laʻititi avanoa.
  4. I le taimi nei, e iai ulutala mo le umukuka umukuka. I o latou fale ana, vagana ai pusa, e i ai le solomuli o counterrdips ma nofoa. O le 'eseʻese vaega i lenei mataupu e ono le tumau ma e le manaʻomia ni isi vaega.

Mataupu i luga o le autu: homemade strets ma masini mo le malulu o le faamagaloina

Sapa le umukuka i le umukuka: kitara ma aitia

O le lanu o ata o se tamai umukuka e sili lona taua. E le manaʻomia le lanu uliuli e faʻaititia ai le vaʻai i le potu. Ae aua le masani ai i le paepae. O le tali lelei o le a avea ma umukuka i le fiafia, malamalama lanu ma le pupula o luga. O le taʻaloga o lanu ma moli o le a faia ai le taufaasese o le lautele, o le potu faʻasao o le ea.

Lapoa umukuka mamanu

E foliga mai o loʻo iai i totonu o le lapoʻa ma le umukuka, e mafai ona e faʻapipiʻiina se mea ma faʻatulaga le meaafale pei ona e manaʻo ai. Ae o le faaputuga o le lapopoa lapopoa e aofia ai tulafono tutusa i le aupito itiiti. Mo tele avanoa, e le o le mafaufau, pe tutusa le umukuka e talafeagai: O se tasi o mea faigaluega o le a aveeseina tele tele.

Sapa le umukuka i le umukuka: kitara ma aitia

Nofoaga e sili atu lona 16 o le 16 o, e tatau ona faia, e tatau ona faia ina ia mafai ona puipuia le fale faigaluega i le ituaiga o le TRAGE. Mo lenei faamoemoe, e i ai ni poloka ese - o motu ma peninsup. O lenei auiliiliga o le totonuga o totonu e mafai ona vaʻaia o le aʻoga ma le 'aʻai,' avea o se nofoaga talafeagai mo meaʻai vave pe o se laulau mo le potu malolo.

E masani lava i le motu '' poloka ona maua le manu felelei. O le kuka i luga o le kuka, ogaumu, Microwave mafai ona tuʻufaʻatasia i se vaega eseese o le umukuka. Mo le faigofie i le motu, o se tamaʻi galuega e masani ona faʻaopopo i le 'aiga o le aoauli. O lenei, e mafai ai ona e nofo i lalo 2-3 tagata o le aiga mo ti inu aunoa ma le ufiufi o se laulau lautele.

O le peninsula o se fesuisuiai o le umukuka o le p-skiple fetuunai i le tele o avanoa. O le soʻofaʻatasi ma se vaega faigaluega o se tamai laulau e ono foliga mai o se pa pa, faia ana galuega, ma le laulau masani. E pei o le motu, na te iloa lelei le avanoa.

Faʻatasi ai ma ituaiga motu e faʻaaoga ai seisi auala fuafuaina. E taua fua, o se tasi o manatu na faʻaaogaina ia ituaiga umulasia, o le vaega o le umukuka e mafai ona gaoioi i soo se nofoaga. Na o le fufuluina ma le kapeneta conpet e tumau le tumau. O le talimalo e le tau savali mai le laupapa tipi i le ogaumu ma le pusaaisa: O le laulau o le a faʻavasega i uili ma e faigofie ona faʻapipiʻi i autafa. Ina ua maeʻa le faʻaiuga o le galuega, o le seti o le umukuka e mafai foi ona tuʻu i luga o puipui, ma luga o le tuaoi o le 'aʻai o le tino.

O le a lava le umukuka, ma faamafanafana a le taʻitaʻi o le 'oa o meaafale ma faʻamuamua ma faʻamafanafana o le fafine talimalo ma tagata o le aiga. E oʻo lava i se tamaʻi ma le tauagafau, ae e mafai ona e faia ni tulaga taua o galuega mo galuega ma meaʻai.

Faitau atili