Faʻapefea ona faʻamau le faʻailoga i le Maouerlat?

Anonim

Ina ia mafai ona talitonuina le matagofie o le taualuga, le i ai o se auala umi tele, o le taualuga lea o le taualuga. O le faʻavaveina o faʻavae o elemene o tagata taʻitoʻatasi e aʻafia ai le saogalemu o le taualuga ma mafuaʻaga. O se mea e manaʻomia mo le taualuga taualuga o le saʻo o le mauga o le taulaga i Maurlat. Afai e te faia ni mea sese pe a fausia se auala o le rafter, aua o le mea lea e mafai ona taitai ai mea uma i le amataga o le taualuga o le fale. O le mafuaʻaga lena e taua tele ai le mulimuli i tulafono ma manaʻoga o tui, lea e faatonutonuina ai le faʻatulagaina o taualuga.

Faʻapefea ona faʻamau le faʻailoga i le Maouerlat?

Faapipiiina o node o le rafter system.

O le a le marerlat

O Maou o se faavae na taua mo le fausiaina o le taualuga. Naʻo mea uma e le mafai ona faʻatuatuaina e le gata i le faʻamalosia o folau, ae o le tufatufa atu o le mamafa o le vaega atoa o le faʻavae o le fausaga. O le faʻapipiʻiina o le ofaga e mafai ona faʻatino i le fesoasoani a auala eseese, ae e tatau ona manatua o loʻo i ai se skew mo le masini faʻapipiʻi.

Faʻapefea ona faʻamau le faʻailoga i le Maouerlat?

Ituaiga o fusi faʻapipiʻi i le malalatlat.

O Marylalat o loʻo ulagia saʻo i lalo o le rafted. O lenei faʻaaogaina o le laupapa poʻo le fale o le fale. O lea, na faʻatagaina ai e folau ia Maautlat e tuʻuina atu lava i luga o le uta i le pito i luga o puipui o le fale. I le aofaʻi, o le faʻapipiʻi o le taʻavale i Maoutlat e faia ai le 2 galuega autu: O mea uma le tumau ma tumau i uta. O le le tumau e aofia ai seismic phhnomena, ma i le faifai pea - faifai pea le mamafa o le mamafa o le taualuga o le fausiaina i luga o le lagolago.

Ina ia mafai ona sili atu le maualuga o ituaiga, e manaʻomia le mauaina o le maualuga maualuga-tulaga maualuga o le tele o le tele o numera. O le maamotu uma e tatau ona matua manino ma faʻapipiʻi malosi i le tasi ma le isi. E le gata i lea, e le mafai ona faʻaoga eseʻese mea taua tele mea leaga. O lenei mea uma ua malepe ai i lalo le faʻapipiʻiina o le potopoto i Maoutlat. O ia auiliiliga e mafai ona suia ma pa'ū ese mai le aotelega o mamanu ona o le tele avega. Uma le Mauga uma Rafters i Mauerlalat e faʻapitoa ona faʻaogaina faʻapitoa uʻamea papatusi, puipui, fao ma pulu. Mo noataga ma nati, o le auai o tolotola e manaomia. O elemene o le a faʻatagaina nati e le tipiina i totonu o le togavao ma leolala.

Mataupu i luga o le autu: o le a le mea e te filifilia ai se potumoe vinyl phortcpaper

Tulafono mo le faapipiiina laupapa

Faʻapefea ona faʻamau le faʻailoga i le Maouerlat?

Faapipiiina o le ata o le marolalat i le pa o poloka.

E na o ni nai mea taua, taua tulafono mo faʻavavega o vaʻalele i Maoutlat, e le usitaʻia o ia e mafai ona oʻo atu i le matagofie o le taualuga poʻo le faalumaina o le taualuga. O le autu lea o i latou:

  1. Uma fale tifaga e tatau ona faʻapipiʻi na o i luga o uʻamea tulimanu poʻo papatusi. E toʻatele tagata e le amanaʻiaina lenei fautuaga, aʻo lona uiga o lona faʻatuai i le mea moni o loʻo amata faʻapipiʻi uma faʻapipiʻi i le fausaga o le laʻau. O le mea lena e manaʻomia ai ona e sauniaina papatusi ao leʻi saunia.
  2. A o le faʻapipiʻiina o se pa, ona sili lea ona faʻaaoga e faʻaaoga ai ni faʻailoga faʻapitoa ma fusi i totonu nai lo le popo ma fao.
  3. I luma o le tuʻutuʻuga faʻapipiʻi o taʻavale i Maaulat, e manaʻomia le sasaina o nofoa faʻapitoa, o le a faʻaauau pea ona maua ai se mafiafia o elefane o le tasi ma le isi.
  4. Ina ia mafai ona faʻatagaina le igoa o le mea lea, faʻataʻoto. Ole mea e tupu ai le ese o le maliliga, ona faia lea e le au tausi aglates i sātō taʻitasi. I le averesi, o le loloto e tatau ona faia e tatau ona fai mai o le lautele o le vae o rafter vae. Afai e te le omoina i le lima, o le a tatau ona e faia pea fua ma ia mautinoa o le saʻo saʻo o faʻatauga na faia.
  5. A faʻapipiʻiina, e tatau ona e faʻaogaina le sili atu le sili ona lelei-sili ona lelei faʻapipiʻi. E le mafai ona sefe mea, aua o le a toe oʻo mai lava i le mea moni e le mafai ona vaʻaia le mamanu o le taualuga. O le fana mo le nofoaga e tatau ona faia ma le faʻaeteete i luga, leai se faʻatopetope, ina ia le faʻaaogaina ai le faʻaofi ma isi vaega faaopoopo.
  6. A fausia se fale laupapa, o le sliding studing ua faaaogaina. O lenei faʻapipiʻi o tekonolosi e manaʻomia mo le fesoʻotaʻiga uma ma Masuila ma isi ogalaau. Ina ia fausia ni mea faʻapipiʻi, faʻapitoa "Sauzk" faʻaaogaina. I lea tulaga, o la latou faʻaoga e manaʻomia.

E tatau ona tumau le fusi e tatau ona tumau ina ia mafai ona tatalia avega o le matagi sili ona malosi. A leai, o le a afa o le a mafai ona tineia le taualuga.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona faia e le isi itu o le nofoa?

Metotia o faapipii laupapa

Faʻapefea ona faʻamau le faʻailoga i le Maouerlat?

O le Scipting Scheme na folau atu i Mauerlat.

E i ai le lua auala faʻapipiʻiina o faʻamatalaga: faigata ma faʻaseʻe.

Faigata - O se fusi na tufaina atu i le Mauerlat o loʻo manaʻomia i mataupu o loʻo faʻapipiʻi, talu ai i lea mataupu, e manaʻomia le vae i luga o le faavae. E le tatau ona i ai se taumafaiga i lenei ituaiga o nonoa o le nonoa: sliding, tofa sasa, etc. Ia ausia se aafiaga, e mafai ona e faia se tasi o mea nei:

  • Fai se upu i luga o le futu vae o le fola;
  • Tamoʻe le fasi o le taofiga o le pa i luga o le taʻavale.

Ina ia faia se upu ia Maoutlat, e tatau ona e muamua faia se upu i luga o le folasaga uma i luga o le mamanu. Ona o lea o le Raturter uma na masani i Maylalat ma fusi ma fao. O lenei metotia e faʻaaogaina i soʻo se fauina ma saunia se fesoʻotaʻiga malosi.

E pei ona faia i le auala lona lua, lona faʻaogaina o le faʻaaogaina o se mita, lea o loʻo faʻataʻoto i le vae o rafi. Mo faʻamalama, uʻamea tulimanu ua faʻaaogaina, e puipui ai le sipai faʻafefe i itu eseese.

Faʻaopopoina - o lapisi o loʻo faʻaaogaina i mataupu o loʻo fausia ai le fale mai se pa poʻo ogalaau, i se isi itu, pe a fau se fale mai se laau. Mulimuli ane, suia le laʻau ona au fai mea totino, e amata ona nofo i lalo ma mago. O le vaega atoa o le fale amata ona mau. O togi e iai foi le meatotino o loʻo nofo ai, faʻapena foʻi le mea e mafai ai ona fai ni mea mautu.

Ina ia mafai ona puipuia le suia o le fale, o le faʻapipiʻi Fono a le rafter o loʻo tuʻuina atu e ala i le saolotoga.

E oʻo mai i aso taʻitasi, o lisi lisi o faʻamau maua ni elemene faʻapitoa mo nei faʻamoemoe, ua taua e faʻagaioia. I se faʻaopopoga, uʻamea tulimanu o loʻo i ai pu o loʻo i ai pu e mafai ona faʻaaogaina.

Mea ma Meafaigaluega mo Faasologa

  • Vaega o uʻamea.
  • puipui;
  • Uaea le tagi;
  • Aao;
  • Nofoa;
  • noataga ma nati;
  • Aurocromivik;
  • sikue;
  • vili;
  • apalai.

Faʻapefea ona faia se paluga o se taʻavale o le rafter ma o latou lava lima

Faʻapefea ona faʻamau le faʻailoga i le Maouerlat?

Faapipiiina polokalame maurolat i Aropoyasa.

Mataupu i luga o le autu: potu o alii ma o latou lava lima

Aofai faʻaaogaina tolu metotia masani:

  1. Galuega sootaga. I le polokalame lea, o le pito i luga o le fola vae o loʻo teuteu i lalo o le itu e tasi e iai le paʻu. A uma, e tupu ai la latou fesoʻotaʻiga. Mo se sili atu le tutusa o le tulimanu, e fautuaina le faʻaaogaina o se faʻaaliga sauniuni fou. Ua faʻaaogaina le uʻuʻai o ni fao mo le faʻalelei.
  2. Luga o le faasee. O lenei metotia e tutusa ma le muamua. E iloga ona na o le pau lea o le mea moni o lenei metotia o loo i ai se faasee utupoto. O lenei fuafuaga e faʻamoemoeina tele, ae o loʻo i ai i lalo o ni tulaga faʻapitoa, e manaʻomia le faʻapipiʻiina o faʻaopoopo lagolago. O lenei mea sili ona faʻaititia le aoga o se potu o sea potu o se lotoa. O lea la, o lenei mamanu e le talafeagai mo i latou o loʻo fuafua mai le falefatu e faia ai se isi potu faʻasauā. O le tuʻufaʻatasiga o lenei metotia, e leai se faʻaosooso e manaʻomia mo le fausiaina.
  3. Fpver. Faatasi ai ma lenei metotia, o le pito i luga soofaatusa o le rafter vae e faia ma le pito i lalo.

Faʻapefea ona faʻasaʻoina Rafters i Maurlat

Faʻaaogaina le faasologa faʻapipiʻi o loʻo faʻamatalaina o loʻo faʻamatala atu i lalo, e mafai ona e faia le saoasaoa o le malaga i Maoutlat. Faasologa:

  1. Muamua lava, e tatau ona e tuʻu le Maouer ia te ia. O se pa lea, lea o le a tautua ai ma lagolago o le atoa fausia o le malaga. Maeraerot e tatau ona tuu i luga o puipui i luga o le fusipau sima. E faʻapipiʻiina i totonu o se uʻamea uʻamea uʻamea ma se leo o le 120 cm. O le lapoa o le sosolo o le 10 mm.
  2. Afai e te fuafua e fai se fale vevela, o loʻo faʻapipiʻi ai le vaega o Maylalat o se vaega o le vevela vevela
  3. O le laupapa e tatau ona tuʻu latalata i vae, pe a manaʻomia le faʻamatala o avanoa mo le faʻailogaina o pu. Mauera ofu i luga o lauulu, ma le alaga o le 20-30 mm e tatau ona tumau. Faatasi ai ma le fesoasoani a nati ma lapoʻa-lapoʻa paʻu, o Maouerlatlat e faʻamautu.
  4. Ina ua maeʻa faʻapipiʻiina o Maurolat, e mafai ona e amataina le faʻapipiʻi o le taulaga i luga o le lagolago laupapa. Ua faʻasaʻo le faʻaaogaina o galvansized steel puipui ma puipui.
  5. I le tutusa auala, e fesootai ai taʻavale ma le skate pa.

O le Studs e faʻaaogaina mo le fesoʻotaʻiga: Mo ondullin - ma le lapoa o le 8 mm, mo le counces-oneone taualuga - 10-12 mm.

Faitau atili