Kako pričvrstiti raftirane u mauerlat?

Anonim

Kako bi prevalencija krova bila pouzdana, prisutnost vrlo izdržljivog sustava rafter, koji je krovna potporna struktura. Pričvršćivanje spojeva pojedinih elemenata utječe na sigurnost krova i njezinih karakteristika. Preduvjet za jak krov je ispravan nosač raftirane u mauerlat. Ako napravite pogreške pri izgradnji sustava Rafter, onda u ovom slučaju sve može dovesti do ranog uništenja krova kuće. Zato je vrlo važno slijediti pravila i zahtjeve iznip, koji reguliraju raspored krovova.

Kako pričvrstiti raftirane u mauerlat?

Montažni čvorovi sustava Rafter.

Što je mauerlat

Mauerlat je tzv. Temelj za izgradnju krova. Sve zato što ne dopušta samo pouzdano popraviti grede, nego i distribuirati težinu cijele strukture duž perimetra strukture strukture. Pričvršćivanje raftera može se provesti uz pomoć različitih metoda, ali treba imati na umu da postoji iskrivljeno za montiran.

Kako pričvrstiti raftirane u mauerlat?

Vrste pričvršćivanja rogova za mauerlat.

Maurilalat je montiran izravno ispod raftirane. Ovo koristi ili drvo ili dnevniku. Dakle, rogovi na mauerlatu omogućuju ravnomjerno raspodjelu tereta na vrhu zidova kuće. Ukupno, privrženost rafted na Mauerlat obavlja 2 glavne funkcije: izdržati privremeno i konstantno opterećenje. Privremeni uključuje seizmičke pojave i konstantno - konstantni pritisak težine krovnog konstrukcije na potpori.

U cilju visokokvalitetnih rogova, potrebno je steći iznimno kvalitetne čvorove za montažu. Sva mramora treba biti vrlo jasna i čvrsto leže jedni na druge. Osim toga, nemoguće je koristiti različite podloge i obloge. Sve to razgrađuje sklop za pričvršćivanje na mauerlat. Takvi se detalji mogu deformirati i ispadati iz cjelokupnog dizajna zbog velikih opterećenja. Svi smetljivi za montažu na mauerlat provode se isključivo pomoću metalnih ploča, nosača, noktiju i vijaka. Za vijke i orašaste plodove potrebne su prisutnost perilica. Takvi elementi će omogućiti orašaste plodove koji nisu izrezani u drvo rafra i mauerlat.

Članak na temu: Što odabrati spavaću sobu vinil pozadinu

Pravila za pričvršćivanje drva

Kako pričvrstiti raftirane u mauerlat?

Montažni dijagram maurolalat na zid blokova.

Postoji samo nekoliko osnovnih, vrlo važnih pravila za pričvršćivanje rogova za mauerlat, nesukladnost s kojima može dovesti do ranog uništenja ili košenja krova. Evo glavnih njih:

  1. Svi rogovi moraju biti pričvršćeni isključivo na metalnim kutovima ili pločama. Mnogi ljudi ignoriraju ovu preporuku, dok njegov neuspjeh dovodi do činjenice da svi privici počinju prodrijeti sve dublje i dublje u strukturu stabla. Zato trebate unaprijed pripremiti tanjure.
  2. Što se tiče instalacije trake, onda je najbolje koristiti posebne rafting pričvršćivači i vijke umjesto samo-tapkanja i noktiju.
  3. Ispred izravnog pričvršćivanja rogova za mauerlat, potrebno je uliti posebna mjesta koja će i dalje pružati gusto pristajanje drvenih elemenata jedni drugima.
  4. Da bi ime isto, primijeni predloške. U slučaju da je kut nagiba različit, tada predlošci moraju biti različiti za svaku klizaljku. U prosjeku treba napraviti dubinu trebaju biti širina rafter stopala. Ako nemate predloške pri ruci, morat ćete stalno napraviti mjerenja i osigurati ispravnost kupnje.
  5. Kada instalirate, morate koristiti iznimno visokokvalitetne pričvrsne elemente. Nemoguće je uštedjeti na materijalima, jer će kasnije dovesti do činjenice da dizajn krova neće biti izdržljiva. Pucanj za rafter treba provesti vrlo pažljivo, bez žurbe, kako ne bi koristili umetke i druge dodatne elemente.
  6. Ako je konstruirana drvena kuća, koristi se klizni nosač. Ova instalacija je potrebna za vezu s mauerlatom i bočnim trupcima. Za stvaranje kliznih pričvršćivača koriste se posebne "salaze". U tom slučaju, njihova je uporaba obvezna.

Svi pričvršćivi bi trebali biti vrlo izdržljivi kako bi izdržali hrpe čak i najjači vjetar. U suprotnom, uragan će moći ripati krov.

Članak na temu: Kako to učiniti bočnice na stolici?

Metode učvršćivanja drva

Kako pričvrstiti raftirane u mauerlat?

Shema montaže rafterije u mauerlatu.

Postoje dvije glavne metode privitka: tvrda i klizna.

Teško - takav zatvarač raftirani u mauerlat je potreban u slučajevima u kojima su pričvršćeni nagnut rogova, jer je u ovom slučaju potrebno da stopala vrlo čvrsto sjedi na temelju. Ne bi trebalo biti napora na ovu vrstu pričvršćivanja: klizanje, okretni moment, itd. Da biste postigli takav učinak, možete napraviti nešto od sljedećeg:

  • napraviti riječ na rafter stopala;
  • Pokrenite traku trake za držanje na rafterije.

Da biste izvršili riječ mauerlatu, prvo morate napraviti riječ na svakoj rafter stopalu na uzorku. Tada je svaki rafter bio potpuno poslan u maurilalatu i pričvrstio nokte. Ova se metoda primjenjuje u bilo kojoj konstrukciji i osigurava krutu vezu.

Što se tiče druge metode, njegova implementacija se izvodi pomoću brojila, koja je položena na rafter stopala. Za pričvršćivanje se koriste metalni kutovi koji sprječavaju prebacivanje u različitim smjerovima.

Klizne - takve pričvršćivači koriste se u slučajevima kada je kuća izgrađena od bara ili trupaca, drugim riječima, prilikom izgradnje kuće s drveta. Nakon toga, stablo mijenja fizička svojstva, naime počinje sjede i suha. Cijeli dizajn zgrade počinje se naseliti. Rafters također imaju sjedenje imovine, tako da je u ovom slučaju nemoguće obaviti čvrste zatvarače.

Kako bi se spriječila deformacija zgrade, montaža pričvršćivanja raftera osigurava slobodno kretanje.

Do danas proizvođači pričvršćivača proizvode posebne elemente za te svrhe, koji se nazivaju sanjke. Osim toga, mogu se koristiti metalni uglovi koji imaju duguljaste rupe za zatvarače.

Materijali i alati za pričvršćivanje

  • Metalni uglovi;
  • zagrade;
  • Žičani estrih;
  • Bar;
  • rogova;
  • vijci s orasima;
  • elektrolik;
  • odvijači;
  • bušilica;
  • ključ.

Kako stvoriti grudicu raftera s vlastitim rukama

Kako pričvrstiti raftirane u mauerlat?

Montažna shema maurolat u aropoyasa.

Članak o temi: Muška soba s vlastitim rukama

Ukupno upotrijebite tri osnovne metode:

  1. Veza. S ovom shemom, gornji dio rafter stopala je obrubljen pod istim kutom koji ima nagib nagib. Nakon toga se pojavljuje njihova veza. Za točniji kut sklonosti, preporučljivo je koristiti gotov uzorak. Dugi nokti se koriste za pričvršćivanje.
  2. Na skijalištu. Ova metoda je slična prethodnom. Odlikuje se samo činjenicom da u ovoj metodi postoji skijaška zraka. Ovaj je dizajn vrlo pouzdan, ali pod određenim okolnostima, to zahtijeva instalaciju dodatnih potpora. To vrlo značajno smanjuje funkcionalnost takve sobe kao potkrovlje. Dakle, ovaj dizajn nije prikladan za one koji planiraju iz potkrovlje kako bi napravili drugu izoliranu sobu. Glavna prednost ove metode je da za izgradnju nije potreban predložak.
  3. Grubi. S ovom metodom, gornji zglob rafter stopala je napravljen s dnom.

Kako popraviti rogove na mauerlat

U korištenju slijedeće sheme instalacije opisane u nastavku, možete izvesti pričvršćivač rafted u mauerlat. Slijed:

  1. Prije svega, morate staviti samo mauerlat. Ovo je bar, koji će poslužiti kao podrška cijele izgradnje raftera. Mauerlat treba staviti na vrh zidova na betonskom pojasu. Instaliran je u pocinčani metalni stud s nagibom od 120 cm. Promjer izlijevanja je 10 mm.
  2. Ako namjeravate napraviti grijani potkrovlje, zatim pod maurilalatom je instaliran sloj toplinske izolacije
  3. Drvo mora biti položen u blizini klinova, nakon čega je potrebno definirati prostore za bušenje rupa. Mauerlat haljine na ukosnice, a izbočina od 20-30 mm treba ostati. Uz pomoć orašastih plodova s ​​velikim prašinama, mauerlat je fiksiran.
  4. Nakon instalacije maurolalata možete započeti privitak rafted na drskošću za podršku. Popravljen je pomoću pocinčanih čeličnih nosača i nosača.
  5. Na isti način, rogovi su povezani s skate trakom.

Studovi se koriste za vezu: za ondulin - promjera 8 mm, za krov cementnog pijeska - 10-12 mm.

Čitaj više