Faʻafefea ona tuʻu se laupapa laupapa

Anonim

Fola fola o le umi lea o le faʻaogaina o le suiga mai le setete "a faʻaiʻu ai lenei fauga" i le setete "e foliga mai, e vave lava." Nofoaga maua ai se sili atu pe faʻaititia foliga masani, e faigofie ai ona iloiloina vaega ma voluma. O auala tatala, verandas, i Hozblocks, ua tumu le fola mai le laupapa. Ae e i ai ma sulufaiga, i le tulaga lea, e tatau ona faʻatagaina. I nofoaga gataaga, e masani ona latou faʻaaogaina se faʻasalalauga faʻapitoa laupapa. O lona lilo, o lona uiga, o le a matou talanoa iai i totonu o lenei tusitusiga. O lea, tuʻu le fola mai le laupapa - faʻamatalaga ma metotia.

O le a le ata o le mitiafu ma le mea e sili atu

O le laupapa na taʻua ua taua, i le isi itu o le fale o loʻo tipiina le isi - spike. A o le faʻapipiʻiina se spike ulufale i totonu o le groove, faia se sili atu le tumau sootaga, e le aofia ai "agi". Ma o lenei o le faʻaopoopoga faʻatusa faʻatusa i le pito i luga poʻo le pamu.

Faʻafefea ona tuʻu se laupapa laupapa

O lea e foliga mai o le tane laupapa

O le isi faʻaopoopoga o loʻo fesoʻotaʻi ma le faiga tekonolosi faiga: o le komiti laupapa "e ala i le masani ai, o loʻo tipiina le itu i le pito i tua, o loʻo tipi i le pito i tua o le tino. Ona, i autafa o rusiswalls, o le militeli ma falefaafaitau ua fausia. Ma o lea lava, ua sauni le Komiti Faatino o Tutotonu a le Komiti Faatino. Faatasi ai ma sea gaioiga, o le eseesega (aemaise lava i le maualalo-oloa oloa) e mautinoa lava, ae le o le tele ma olo e manaʻomia, ae le o le faʻaaogaina o le laʻau.

Laititi pe aisea e sili atu ai taugata tele. E tele galuega, ae mo le mafuaʻaga lea e tele mea e taugata, ae e sili atu le faʻaolaina o le fofale, ma faʻatuatuaina.

Auala e Filifili ai Tulaga Maualuga Maualuga

O le ogatasi o fola fola e amata i se filifiliga o mea. Muamua talanoa e uiga i ituaiga. O le lautele o le laufanua e mai le 70 mm i le 200 mm. E tele ni mea e tupu ai - O le tele o le taimi o le a alu i le taotoga, lautele tele - o le ono mafai o le laupapa e matua tele, e tusa lava pe o le afu o le laupapa. O loʻo sofiʻi le faʻafitauli i le taʻele, ae o isi mea ia o taimi ma lona uiga. Aua e tele taimi e masani ai ona ave le ogatotonu o le komiti lautele - 130-150 cm.

Faʻafefea ona tuʻu se laupapa laupapa

O le filifilia o le mafiafia o le fola laupapa e faalagolago i le mamao i le va o peni

O le mafiafia o le laupapa laupapa mai le 18 mm i le 45 mm. Faʻatulaga lelei le le manuia - o lea e le o le asi pe a taʻoto i luga o le lags, o latou (congs) e tatau ona seti. O le mea lea, mo le fola, o le fola ma le mafiafia o le 28 mm, 36 mm, 45 mm ua faaaogaina.

O le Bank laupapa o loʻo faʻatau atu ai le umi. Masani - 3 m ma 6 m, ae fua mai 4 m ma 5 m. Lenei o le filifiliga e faigofie: o le umi o le mea o le a faataatia ai. E le o se mea manaia tele le ulu i le umi, aua e pei o lena.

Filifiliga o fafie afi

Fuga o le fola e fai ai pine ma Sporce, Larch, ok po o lefulefu. Pine ma Spurce e le taugata, ae ua i ai le malu fafie. O loʻo tumau pea le mataʻupu mai Helels, paʻu mea, e tuʻufaʻatasia ma meaafale. I nofoaga o le sili atu le alualu i luma i le aluga o taimi, "auala" ua fausia. O le tulaga e mafai ona sefe ai le taina o le ofuvae ma le vagaia vale i le tele o vaega. Afai na e faamalieina lenei filifiliga - o le filifiliga e lelei.

Faʻafefea ona tuʻu se laupapa laupapa

Pine poʻo le faʻi o le laupapa laupapa i lalo o varnish tautua umi

O se laupapa pito i luga o Larch - sili atu taugata mea taugata, ae sili atu ona ofu-tetee. O loo i ai le ata tusi a le fafie, manaia lanu. E mafai ona faʻaoga e aunoa ma le faʻamalieina pe faʻapipiʻi i le suauʻu-faʻavae faʻavae e aunoa ma le faia o se ata mautu i luga.

Tusitusiga i luga o le autu: o meafale a tamaiti ma o latou lava lima: foliga (ata)

Oak ma le Ash e matua matagofie le lanu o papa ma le mafiafia o laei o le fusi. Peitai o le tau o latou ua matua i totonu o le tagata i totonu. E pei o le matua o le matua o loʻo iai, o le foloa o nei laʻau e mafai ona faʻaaoga e aunoa ma le faʻamalieina poʻo le sili atu ma le tele o soʻotaga.

Fasioti laupapa ma lona uiga

E vaevaeina uma laumei i le fa ituaiga:

  • Vasega "faaopoopo". Faia mai le pito i luga tulaga lelei. E le tatau i le leai se enaena poʻo le uliuli o tagata maimoa, paʻu ma isi leaga.
  • Le vasega a le vasega Tausaga Tausaga, a leai se mea leaga.

    Faʻafefea ona tuʻu se laupapa laupapa

    O le eseesega i le va o ituaiga eseese o le tane laupapa

  • Vasega i (poo le av). Atonu e i ai ni enaena enaena, afterogenity ma sisia.
  • Vasega C. Adecouble Sadianely, Pese, Uliuli uliuli ma Brow Sworls, o nisi o tagata koluse.

Vasega C e faʻaaogaina ma se masini faʻafetaui. Mo le maeʻa i totonu o le tele o ni faʻaletonu. O vasega o totoe e talafeagai mo le komunisi Mulimuli, ae o le a le ituaiga vasega mulimuli, filifili pe o le a le ituaiga vasega o loʻo faʻalagolago i mea tau tupe - o le eseesega i le va o vasega e lelei.

Susu

Mo le le lelei o le fola o le fola mai le laupapa, filifili le laupapa mumū mago laupapa. O le mea lea, o mea e fiafia ai mata o le mamao lea na teʻa atu i totonu o potu faamamaina o potu, lea na aumai ai i le le tagi a 8-14%%. Mea mea e mafai ona le mautonu o le a le mafai ona oti - Ua toeitiiti lava a le mafai, ae o le tau pe a faʻatusatusa i mea o le mago mago o le 50% maualuga. O lenei ua mafua mai i le tau o meafaigaluega (faʻamago potu tapala) ma mago suauu.

Faʻafefea ona tuʻu se laupapa laupapa

Taapapa potu laupapa faʻapipiʻi i Polythylene

O le faʻanoanoaga o loʻo fuaina e se meafaigaluega faʻapitoa o le polofesa, ae le o tagata uma. E mafai lava ona e taumafai e fuafua i foliga vaaia. Tele taimi, o le laupapa o le Chamber o loʻo faʻamamaina o loʻo afifiina i Polythylene - o lea e le mitiia le susu mai le ea. O se mea masani, o le afifiina o afifi e tatau ona i ai ma e le tatau ona i ai se susuga i luga (ua esosia i totonu). Afai e te tuʻituʻi i luga o laʻau mamago, e mafua ai le manaia o leo manaia, susu sipela soft.

O le a le mea o le a tupu pe a fai e te tuuina le fola mai le T-Shied Board of High Chodad O le muamua o le a ia feagai ai - ma le faʻavaeina o slots pei o oe mago. I le ono masina poʻo le tausaga, e tatau i le foega o le fola, ma le aveeseina o vaʻaia vave. Lona lua - ina ua faʻamamaina, taufetuli masani foliga mai i fafo atu, o matagi mai fafo i itu eseese. O nisi taimi o nei mea e mafai ona tauia ai nei auala i le faʻatulagaina o le Komiti Faʻatonu, o nisi taimi e leai ai. O lea e tatau ona e taofia se pea laupapa "e uiga i le sapalai": E faʻaopopo pe a mago o ia mai le faʻamago ma sui malosi falai fasi.

Geometry

Pe a filifilia, ia mautinoa e le mafai ona e mataala e le geometry. E le gata i lea, o le mafiafia ma lautele o le laupapa e tatau ona faʻamalamalamaina, e leai se taua taua, e manaʻomia le faʻalogo i le saʻo o le fausia o le gagana ma le groove:

  • O le Groave i le loloto e tatau ona avea ma se isi laulaufaiva. I lenei tulaga, o le gasologa o le fola mai le ie mitia mai ia ofutino o le a faigofie ma e le tatau ona faʻaleleia atili ai le ato ato.
  • Vaʻai le mamao mai le pito i luga o le taʻaloga i le laulaufaiva ma le groove. E tatau ona faʻatapulaʻaina, ma i luga o laupapa faʻapipiʻi uma. Ma, i le taimi lava na taʻoto ai, maua ai le faʻamamaina o le sili atu e le manaʻomia ai se isi.

    Faʻafefea ona tuʻu se laupapa laupapa

    Lua pine laupapa e tatau ona matamuli e aunoa ma avanoa

I le masani ai gaosiga, o le mea uma na te sailia, ae e tele naua le tele o le salalau atu i mea moni - 5 MM e le o le tapulaa. E manino o le fola lea o le a olopalaina. Ae, o le laititi le tuʻufua, o le a le o le aofaʻi o galuega o le a iai. O le mea lea, taumafai e saili le tagata o loʻo iai le suiga o lenei suiga.

Faapipiiina o le foloa

Ona o le mafai ona faʻamamaina o fafie, o le foloa o le fola o le fola o loʻo faia i le lua tulaga. O le taimi muamua e naʻo le 4-5 mea pa, pe a uma 6-18 masina, ua tuʻusaunoaina le ofufaʻatasi, faʻaitiitia le vaʻa. O le taimi lona lua na amata ona faapipii i laupapa taʻitasi, i lamee taitasi.

Afai o le potu o loʻo nofo i le potu, laʻau mo le tausaga seʻia e mago, lapisi ma leiloa se foliga manaia. O lea e le tupu lea, o le taimi muamua o le komiti laupapa e toe teuteuina ma le itu pito i tua. A toe taʻoto faʻataʻamilomilo le pito i luga. O loo ia i matou le mama mama.

Faʻafefea ona tuʻu se laupapa laupapa

O le taʻoto o le fola mai le ogatotonu i luga o le laumua o le sili ona taliaina filifiliga.

A faʻatau e le mea, aua e te le galo le tuua o ni pu e alu ese ina ia mafai ona e faʻaopopo pe a uma ona taofia. Fuafua i luga o le uluaʻi susu ma le lautele o laupapa, tasi pe lua (pe sili atu foi) o le isi filifiliga e ono manaʻomia. Ua tuua foi mo le faamago. E fautuaina i le potu e tasi, ae e te mafaia i le falealuga. O luga o le auala ua leva ona iai se faafitauli, talu ai o foliga foliga o le "leai lena."

Faapipiiina metotia ma fusi

O le lalagaina o le fola o le laupapa pito i luga e mafai ona toe faʻaaogaina ai fao poʻo le faʻaaogaina o le tagata lava ia. O fao e faia e fetuu lelei uamea ma tuu tele avega. Pe a "mimilo" le Komiti Faatino, latou te punou, ae aua le solia. E naʻo le isi faʻafitauli: aveese latou mea e aunoa ma le faʻalavelave i fafie e faigata tele, ae o nisi taimi e le mafai ai. Ma e manaʻomia le aveese o le saoasaoa pe a suia foʻi laupapa faʻalililo poʻo le taimi o le foloa o le faʻamago pe a uma ona faʻamama laupapa. O le mea lea, oi latou te faʻaogaina le le lava le manatu faʻapito, ma leʻo le uliuli, ae samasama. Uliuli na faia o Cragile Kalena Steel. I le itu o avega e tupu i le taimi o "mimilo" laupapa, o pulou na felelei ese. O lea, e sili le faʻaaogaina o le samasama popo fao e tuʻu ai le fola mai le laupapa tiʻetiʻe.

E tolu ni auala e faʻamaopoopo le kapeta laupapa, lua o loʻo faitauina:

  • I le ramp O le mea sili ona talitonuina auala, ae e le fetaui mai le manatu lelei o le vaʻai - o faʻapipiʻi o faʻapipiʻi i le pito i luma.

    Faʻafefea ona tuʻu se laupapa laupapa

    A faʻapipiʻi i le ray, o le nonoaina o loʻo faʻapipiʻi i luma o le laupapa - lua, solomuli mai le pito o le 5-7 mm

  • I le Groove. A faʻapipiʻiina se laupapa pito i totonu o le Groove, o fao o loʻo faʻaseʻe i le pito i lalo o le Groove i le itu o le 45-50 °. O le pulou i le taimi e tasi e tatau ona alu i mea lelei ina ia aua neʻi faʻalavelave i le isi. O lenei metotia e faigofie, ae o le laupapa e faʻapipiʻi naʻo le pito i lalo, e aofia ai se mea e uiga i le 1/3 o le atoa mafiafia o le laupapa. Afai i le taimi o le mago o le a "mimilo", o le ono mafai ona vaeluaina o le a sili.

    Faʻafefea ona tuʻu se laupapa laupapa

    Mauga i totonu o le Grove - Tauia o le tagata e faʻasusu pe fao ua pupuni i totonu o le Groove Groove

  • I le fagu. Faatasi ai ma lenei metotia, o fusi e faʻapipiʻi i le pito i lalo o le spike (pepa). E tamoʻe pe a ma le 2/3 o le laupapa laupapa i le mafiafia, lea e sili atu. Ae o lenei metotia e iai ni faʻalavelave i le fola - pe a matiina o laupapa, e manaʻomia le mautinoa o le faʻaleagaina o le spike.

    Faʻafefea ona tuʻu se laupapa laupapa

    Faapipiiina oe lava-fetaomi spike - O se mafiafia mafiafia ua pueina

A o se mea lilo, e tatau ona faʻapipiʻiina le fasi fasi fafie ina ia e le faʻalavelave i le faʻapipiʻiina o le isi laupapa. Mo lenei, o le pu o loʻo saeia muamua (o le taʻavale i luga o le lapoa e tutusa ma le lapoa o le pulou), ona faʻapipiʻi lea o le fao. O le saoasaoa o itu e faʻalagolago i le mapusaga o le laupapa, ae masani ona faʻaaogaina i le umi o le 70-75 mm ma le lapoa o le 4-4.5 mm. O le umi o le umi e manaʻomia ona o le mea moni pe a fai o se mea lilo e sau se fao i se tulimanu, e liliu ese - mo le matua loloto.

A faʻapea e filifili pea e faia se mutia faʻatuatuaina i totonu o le ray, e mafai ona faia e le maitauina. O lenei ua ausia le malemo o le ulu i totonu o le laupapa (e mafai ona e faia muamua le pu). O le faʻaiuga o le malologa ua faʻamaufaʻailogaina ma se pulupulu i luga o se laʻau ma olo. O le filifiliga lona lua o le tipiina o le ipu, faʻapipiʻi i le folauga ma nifo foi. Ae e manaʻomia uma le tele o le taimi ma tomai, ona o le faʻapipiʻiina o se mitiafu, e fiafia e faʻaogaina metotia faʻapipiʻi.

Lautele Lautele Lau Afioga

O le laina muamua ua tuuina i se va o le 5-7 mm mai le puipui ma faamau ai, solomuli mai le faatausiusiuga o e uiga i le 1 cm, i le laualuga luma - i le ave. O lenei nofoaga o le a tapunia i le upu i le afiafi, o le mea lea e te mafaia. Afai ua filifilia le auala faʻapipiʻi "i le vao le pogisa", o le faleʻoloa liliu i le puipui, ma le faʻailoga.

Faʻafefea ona tuʻu se laupapa laupapa

Fola o le laupapa laupapa ma ona lava lima: Ou te manaʻomia se samala, o se sikulukalaita, toso

O le Komiti Faʻafoe mulimuli o loʻo faʻataʻatiaina foi ina ia tumau ai nisi avanoa i le puipui. E mafai ona tuʻuina atu i fesoʻotaʻiga ma tina ma utini ua pupuni i le va o le puipui ma le tusi laupapa mulimuli ane. E faʻapipiʻi foʻi i le "I le RAPP", solomuli i le 1 cm mai le pito.

Faʻafefea ona toso le foloa laupapa

Afai e te aveina se matagaluega le motusia o le vasega o le av po o le b, o le a tele le laupapa laupapa. O le umi o le laupapa, o le sili ona manino o le a alualu i luma. O ni nai fasi laititi mai le puipui taumafai e filifili sili ona lelei. Ua latou mautu, malupuipuia. Lenei o le a avea ma faavae o le mea e mafai ai ona e folau. Le isi, o loʻo taumafai laupapa e filifili ina ia mafai ai ona faʻavasega nofoaga. O loo latou fetaomi atu pe latou fai mai o loʻo "faʻamaufaʻailoga", taumafai e fai ina ia aua nei tagata.

Faʻafefea ona tuʻu se laupapa laupapa

Taumatau masani auala o le lalagaina o curves o ituaiga masani

Vavaeese masini e faʻaaoga mo le lele laupapa. Faʻataʻitaʻiga, o le Fuafuaga Faʻaaogutu lagolago o loʻo pupuu i seisi mea mamao ma ni nai tina. O lenei metotia e lelei mo tagata uma, i le faʻaopopo, e tatau ona eʻea le lagolago i taimi uma. Ma le talatala o sitaili, pe a naʻo le 4-5 Komiti Faʻafoe, e lelei lava - E mafai ona e toso ni nai taimi. Ae afai e te manaʻo e faʻapipiʻi taʻitasi, e tele se taimi. O lona uiga, o claps e faʻaaoga, faʻapitoa puipui, isi masini. E masani ona faʻatumauina le auvae i le gatete, e faʻaputu ai puipui i totonu, pe a uma ona faʻaaoga e isu fai laupapa masani, aveese avanoa. Ma le isi filifiliga ave le itiiti ifo.

Faʻafefea ona tuʻu se laupapa laupapa

Clamps ma Bricate Faʻapipiiina o loʻo faʻapipiʻi vave

E i ai filifiliga gaosi (i le ata i lalo). O le mea autu o le mea lea o se togafiti poto mo fusi e faapipiiina i luga o le laupapa. E manaia foi mo le taofia o laupapa i le tulaga manaomia.

Faʻafefea ona tuʻu se laupapa laupapa

Fale gaosi lomiga o le masini mo le hasle

A galue, ia mautinoa o le fola o loʻo taʻele mai le ulu e le "alu ese". Lenei e mafai ona vaʻaia pe a e vaʻai i le fola o le fola mai le itu: O le fola e mafai ona punou i luga o pito i se tasi o itu. Ina ia taofia lenei, fuaina i lea taimi ma lea taimi mai le laupapa o le laupapa i puipui i ni nofoaga, fetuunai lona tulaga i le taliaina o faailoga.

I le vitio, e faʻaalia i se auiliiliga auiliili pe faʻafefea ona galue ma ni mea faʻapitoa. O le muamua o se auala masani ma le malosi o le laupapa ma tina.

O le lona lua o se mea e le masani ai o le fale o loʻo aʻafia ai o sipili ma le tulimanu mo le faʻailogaina o utupoto. O se filifiliga manaia - e mafai ona e fetuʻunaʻi le umi o le aʻe, o lona uiga, e mafai ona e toe faʻavasega.

Manaia tele auala e vave teuteu. Ae i le mea lea, o le fola o le fola o le foloa lea ua ave faatasi: tasi e sili atu ma le lua, o le vaega pito i luma. E tatau ona tatou muamua i ai i lalo o pu i lalo o le sili ona manaʻomia le lautele.

Mafai le foloa o le fola mai le t-tapuni-ese le laupapa faia e aunoa ma lenei tulaga? Atonu, afai e te faʻatau se isi vasega i le vasega poʻo le siʻitia o le mita (poʻo le malu) fasi. I luga o le mita "o le va o le avanoa pe a iai, o latou laiti ma faigofie ona faʻafetaia e aunoa ma le faʻaaogaina.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona fufulu le palapala pepa pepa puipui

Faitau atili