Kako staviti podnu ploču

Anonim

Podni podovi su dugo očekivani korak prijelaza iz države "kada će ova gradnja završiti" državi ", čini se, uskoro će se završiti." Prostor stječu više ili manje normalan oblik, lakše je procijeniti područje i volumene. Na otvorenim stazama, veranda, u hozblokovima, u ploču se ispunjava iz rubovene ploče. Ali postoje kurve koje su u ovom slučaju dopuštene. U stambenim prostorijama obično koriste posebnu cirkulacijsku ploču. Njegova instalacija ima vlastite karakteristike, o čemu ćemo razgovarati u ovom članku. Dakle, polaganje poda iz uzglavlja - detalji i tehnike.

Što je tabana majica i što je bolje

Blopped se zove, uz jednu stranu od kojih se žlijeb sjedi uz drugo - šiljak. Kada polaganje šiljaka ulazi u žlijeb, stvarajući trajnu vezu, isključujući "puhanje". A to je plus u usporedbi s oštrim ili palubom.

Kako staviti podnu ploču

Tako izgleda kao tank ploča

Drugi plus je povezan s tehnološkim procesom: zadirnuta ploča "prilagođava" geometrijom, rezanjem bočnih stijenki, mljevenje prednje strane, uzdužni žljebovi su rezani na stražnjoj strani za bolju ventilaciju. Zatim se na liječenim bočnim stijenama formiraju mljevenje i utore. Dakle, nakon toga, središnjoj ploči je spremna. S takvom obradom, razlika (osobito u niskom razredu) je definitivno, ali ne tako velika i brušenje je potrebno, ali ne i u takvom volumenu, kao kada koristite oštri grad.

Malo o tome zašto je mnogo skuplje. Postoji mnogo posla, to je zbog toga što je ovaj materijal mnogo skuplji, ali pod je jači, pouzdaniji.

Kako odabrati visokokvalitetni materijal

Polaganje podnih podova počinje odabirom materijala. Prvo razgovarajte o veličinama. Širina geepboarda je od 70 mm do 200 mm. Previše vremena - puno vremena će otići na polaganje, preširok - vjerojatnost da je ploča vrlo velika, otprilike kad se rub ploče osuši, pod će biti rebrasti. Problem je riješen mljevenjem, ali to su dodatni troškovi vremena i sredstava. Jer najčešće se centrirajuća ploča srednje širine - 130-150 cm.

Kako staviti podnu ploču

Odabir debljine podne ploče ovisi o udaljenosti između LAG-ova

Debljina ploče s napitom od 18 mm do 45 mm. Stavljanje fino nepovoljnog - tako da ne bude ugrizan kada se polagati na zaostatku, njihov (LAGS) mora biti postavljen. Stoga se za pod, koristi se drvo s debljinom od 28 mm, 36 mm, 45 mm.

Odbor spremnika prodaje se različite duljine. Standard - 3 m i 6 m, ali proizvode 4 m i 5 m. Ovdje je izbor jednostavan: duljina materijala treba biti malo veća od duljine prostorije u kojoj će biti položeno. Nije baš lijepo zaplitati u dužini, jer je to više.

Odabir vrste drva

Podna ploča čini bor i smreku, ariš, hrast ili pepeo. Pine i smreke nisu skupi, ali imaju meko drvo. Tragovi ostaju od peta, pali objekti, spojeni su namještajem. U mjestima aktivnog pokreta tijekom vremena, formiraju se "staze". Situacija može spasiti premaz s varnom otpornim na habanjem u nekoliko slojeva. Ako ste zadovoljili ovu opciju - izbor je dobar.

Kako staviti podnu ploču

Borova ili pucanja ploča ispod laka služi dugo vremena

Urezana ploča - skuplji materijal, ali i više otporan na habanje. Drvo ima izražen crtež, lijepu boju. Može se koristiti bez premaza ili obloženog s uljem na bazi ulja bez stvaranja krutog filma na površini.

Članak o temi: Dječji namještaj vlastitim rukama: Značajke (fotografija)

Hrast i pepeo su vrlo lijepe listopadne stijene s gustim drva otpornim na habanje. Ali cijena njih je potpuno nehumana. Kao iu prethodnoj izvedbi, pod ovih pasmina stabala može se koristiti bez premaza ili s više nježnih pripravaka.

Ploče i njezine karakteristike

Sva drvena su podijeljena u četiri sorte:

  • Klasa "dodatni". Napraviti od vrhunskog materijala. Ne bi trebalo biti smeđe ili crne boje nehomogenosti, pukotina i drugih nedostataka.
  • Klasa A. Dopuštena pojedinačna mjesta, inače nema nedostataka.

    Kako staviti podnu ploču

    Razlika između različitih sorti ploče spremnika

  • Klasa u (ili av). Može postojati smeđa kuja, heterogenost i mrlje.
  • Klasa C. dopuštena nehomogenost, mrlje, crne i smeđe vrtloge, neke od cross-rezanja mjesta iz čvorova.

Stupanj C se koristi s uređajem za brušenje. Za završnu obradu u njemu previše nedostataka. Preostale klase su prikladne za konačnu prevlaku, ali kakva vrsta ocjena odabire ovisi o financijskim mogućnostima - razlika između razreda je pristojna.

Vlažnost

Za ugodno polaganje poda iz uzglavlja, odaberite drvo komore za sušenje. U tom slučaju, sirovine nakon piljenja su izdržati u komorama za sušenje, u kojima se dovodi do vlage od 8-14%. Takav materijal nakon polaganja vjerojatno neće umrijeti - već je gotovo nemoguće, ali trošak u usporedbi s materijalom prirodnog sušenja je oko 50% više. To je zbog troškova opreme (komore za sušenje) i sušenja goriva.

Kako staviti podnu ploču

Pakirna komora pakirana u polietilen

Vlažnost se mjeri posebnim instrumentom da profesionalci imaju, a ne svi. Još uvijek možete pokušati odrediti izgled. Najčešće, drvo komore je pakiran u polietilen - tako da ne apsorbira vlagu iz zraka. Naravno, ambalaža mora biti netaknuta i ne bi trebala biti na njemu (kondenzat iznutra). Ako kucate na suho drvo, to čini zvona za zvuk, mokri zvuk gluhih.

Što će se dogoditi ako stavite pod iz majice visoke vlažnosti? Prvi s kojim će se morati suočiti - s formiranjem mjesta dok se osuši. U šest mjeseci ili godinu dana, pod će se morati prenijeti, uklanjajući rezultirajuće praznine. Drugi - kada se sušenje često pojavljuju pukotine, drva se u različitim smjerovima. Ponekad se ta zakrivljenosti mogu kompenzirati pritiskom na ploču točnije, ponekad ne. Dakle, morate zadržati par ploča "o opskrbi": dodati kada se osuši od sušenja i zamijeniti snažno pržene fragmente.

Geometrija

Prilikom odabira, svakako obratite pozornost na geometriju. Osim toga, koja se debljina i širina ploča treba podudarati, ne postoji značajna zakrivljenost, potrebno je obratiti pozornost na ispravnost formiranja jezika i žlijeb:

  • Utor u dubini trebao bi biti malo više jezika. U tom slučaju, polaganje poda iz majice bit će jednostavno i ne mora ručno poboljšati rezanu drvo.
  • Pratite udaljenost od gornje ravnine do jezika i žlijeba. Mora se podudarati, i na svim serijskim pločama. Zatim, odmah nakon polaganja, dobiti glatki premaz koji ne zahtijeva dodatno brušenje.

    Kako staviti podnu ploču

    Dvije pribodne ploče moraju biti stidljive bez praznina

U normalnoj proizvodnji, to je sve praćeno, ali u stvarnostima postoji vrlo veliko raspršivanje - 5 mm nije granica. Jasno je da takav pod će morati mljeti. No, manji odstupanje, to će biti manje opseg posla. Stoga, pokušajte pronaći proizvođača koji ima tu razliku je minimalna.

Ugradnja podne ploče

Zbog mogućeg sušenja drva, podložno polaganje podne ploče provodi se u dvije faze. Prvi put je fiksno samo svakih 4-5 bar, nakon 6-18 mjeseci, premaz je dispergiran, eliminirajući formirane praznine. Drugi put već pričvrstite svaku ploču, svakom zaostatku.

Ako je soba stana, drvo za godinu dana dok ne osuši, trlja i gubi atraktivan izgled. Dakle, da se to ne dogodi, prvi put je štipanje ploča fiksirana s stražnjom stranom. Kada ponovno polaganje okreće svoje lice. Imamo čist premaz.

Kako staviti podnu ploču

Polaganje poda iz središnje ploče na LAG-ima je najprihvatljivija opcija.

Prilikom kupnje materijala ne zaboravite ostaviti nekoliko letvica da biste ostavili tako da možete dodati nakon zatezanja. Ovisno o originalnoj vlažnosti i širini ploča, može se zahtijevati jedan ili dva (ili još više) dodatna opcija. Također su ostavljeni za sušenje. Preporučljivo je u istoj sobi, ali možete u potkrovlju. Na ulici je već problem, jer izgled će biti "ne".

Metoda pričvršćivanja i zatvarači

Polaganje podu narečenog odbora može se provesti pomoću čavala ili vijaka za samozadočavanje. Nokti su izrađeni od fleksibilnog čelika i stavljaju značajno opterećenje. Kada "uvijanje" ploča, saviju se, ali nemojte se slomiti. Samo postoji još jedan problem: uklonite ih bez oštećenja drva je vrlo teško, ali ponekad je nemoguće. I potrebno je ukloniti zatvarač pri zamjeni previše upletenih ploča ili kada se pod nasloni nakon sušenja drva. Stoga se još uvijek koriste nesebičnost, a ne crne, ali žute. Crna izrađena od krhke kalene čelika. U bočnim opterećenjima koja se javljaju tijekom "upletenih" ploča, kape jednostavno odletjeti. Dakle, bolje je koristiti žute vijke za točenje da položite pod iz ploče s napitom.

Postoje tri načina za pričvršćivanje odbora Geepar, od kojih su dvije broje:

  • U rampi Najpouzdaniji način, ali ne odgovara od estetske točke gledišta - zatvarači su začepljeni u prednji dio.

    Kako staviti podnu ploču

    Kada se pričvršćuje na zraku, pričvršćivači su ugrađeni na prednji dio ploče - dva, povlačeći se s ruba 5-7 mm

  • U utoru. Prilikom pričvršćivanja ploče s vrtom u utoru, vijci su pričvršćeni u donji dio utora pod kutom od 45-50 °. Šešir u isto vrijeme treba dobro ući u materijal kako ne bi se ometao sljedeći. Ova metoda je jednostavna, ali ploča je vezana samo za donji dio, koji čini nešto oko 1/3 ukupne debljine ploče. Ako će tijekom sušenja biti "twist", vjerojatnost cijepanja će biti sjajno.

    Kako staviti podnu ploču

    Montaža u utor - samo-tapkanje vijak ili nokte začepljen u žlijeb u utoru

  • U kalem. S ovom metodom, učvršćivači su instalirani u podnožju šiljaka (list). Radi oko 2/3 debljine na ploči, što je očito više. No, s ovom metodom postoje neke neugodnosti na podovima - prilikom postavljanja ploča, potrebno je osigurati da ne ošteti šiljak.

    Kako staviti podnu ploču

    Instaliranje samospregavajućeg šipi - zarobljen je velika debljina

Kada se tajni privrženik, vijak mora biti instaliran tako da ne ometa instalaciju sljedećeg odbora. Za to je rupa prethodno izbušena (bušilica na promjeru jednaka je promjeru šešira), a zatim su vijci instalirani. Dimenzije pričvršćivača ovise o debljini odbora, ali se najčešće koristi s duljinom 70-75 mm i promjerom od 4-4,5 mm. Takva velika duljina je potrebna zbog činjenice da kada tajni prilog dolazi vijak pod kutom, ispada - za ne mnogo dubine.

Ako je ipak odlučio napraviti pouzdanu mount u zraku, to se može učiniti manje vidljivim. To se postiže utapanje glave u drvo (možete unaprijed izbušiti rupu). Rezultirajuća udubljenja je zapečaćena s kitom na stablu i mljevenje. Druga mogućnost je rezati šalicu, instalirati ga u iskop i poljski. Ali sve to zahtijeva značajnu količinu vremena i vještina, jer prilikom instaliranja majice, preferira se koristiti skrivene metode pričvršćivanja.

Opća pravila

Prvi red je postavljen s jazom od 5-7 mm od zida i pričvrstite ga, povlačeći se s ruba oko 1 cm, na prednjoj površini - u zraku. Ovo mjesto će biti zatvoreno, stoga možete. Ako je metoda instalacije odabrana "U trnovima", utor se okreće na zid i obrnuto.

Kako staviti podnu ploču

Podovi drveni kat vlastitim rukama: trebam čekić, odvijač, bušilicu

Posljednja ploča je također slagala tako da ostane neki jaz na zid. Može se dobiti s obloge i klinovima koji su začepljeni između zida i posljednje ploče. Također je vezan za "u rampi", povlačeći oko 1 cm od ruba.

Kako povući podne ploče

Ako uzmete klasu prekidača AV ili B, bit će puno zakrivljenih ploča. Što je duže odbor, to će više očito biti zakrivljenost. Prvih nekoliko komada iz zida pokušavaju odabrati najviše. Oni su postavljeni, osigurani. To će biti osnova za koju možete navigirati. Zatim, daske pokušavaju odabrati tako da se zamotavajuća mjesta alternativa. Oni su pritisnuti ili kažu još uvijek "zategnuti", pokušavajući to učiniti tako da pukotine nisu.

Kako staviti podnu ploču

Pravi tradicionalni način estriha krivulja genitalnih ploča

Odvojeni uređaji koriste se za leteće ploče. Na primjer, potporna daska je prikovan na nekoj udaljenosti i nekoliko klinova. Ova metoda je dobro svima, osim toga, koje morate svaki put završiti podršku. Uz grubi stil, kada je fiksna samo 4-5 ploča, još je dobro - možete povući nekoliko puta nekoliko komada. Ali ako trebate priložiti svaki, potrebno je mnogo vremena. Stoga se koriste stezaljke, posebni nosači, drugi uređaji. Stezaljke su jednostavno pričvršćene na zaostajanje, zagrade su začepljene u njih, nakon čega se koriste obične drvene klinovi, koji su podijelili premaz, eliminirajući praznine. I druga opcija uzima manje vremena.

Kako staviti podnu ploču

Stezaljke i posebni zagrade su brže instalirani

Postoje tvorničke opcije (na fotografiji ispod). Glavna stvar ovdje je lukav mehanizam za pričvršćivanje za zaostajanje na stezaljci. Također je zanimljivo za zadržavanje ploča u željenom položaju.

Kako staviti podnu ploču

Tvornička verzija uređaja za gnjavažu

Kada radite, pobrinite se da pod polaganjem iz uzglavlja ne "otići". To se može vidjeti ako pogledate podne strane sa strane: podovi se mogu saviti duž rubova na jednoj strani. Da biste to spriječili, povremeno izmjerite udaljenost od postavljene ploče na zidove na nekoliko mjesta, podesite njegov položaj na prihvatljive indikatore.

U videu se detaljnije prikazuje kako raditi sa sličnim uređajima. Prvi je tradicionalni način s tvrdoglavom odborom i klinovima.

Drugi je neobična domaća stezaljka i kut za stropne zračne grede. Zanimljiva opcija - možete podesiti duljinu uspona, to jest, možete ga preurediti.

Vrlo zanimljiv način brzog uređivanja. No, u ovom slučaju, podložno polaganje podnožje se proizvodi zajedno: jedan preši, drugi setovi zatvarači. Moramo samo pre-usitniti rupe ispod željene širine drveta.

Može li se pod polaganjem od ploče za T-Off-off učiniti bez ove faze? Možda, ako kupite dodatni materijal klase ili za podizanje metara (ili hladnijih) komada. Na mjernom segmentu jaza ako postoji, oni su mali i lako se prilagođavaju bez čvora.

Članak o toj temi: Kako očistiti tapetu za prljavštinu

Čitaj više