Što učiniti ako je tava počela gorjeti

Anonim

Čišćenje u kuhinji je proces koji mnogi dnevno traje više od jednog sata. A ako je spaljena tava, mora potrošiti mnogo truda i vremena na čišćenju. Zašto toleriramo te neugodnosti i što da to učinimo da tava ne gori?

Oni koji se često pripremaju i sa zadovoljstvom znaju mnogo tajni i načina uštede vremena prilikom kuhanja i čišćenja u kuhinji. Postoje takve tajne u pitanju korištenja proizvoda.

Tava je posuđe na koje se hrana može lako držati. Ako pržite hranu na ulje, onda postoje višak masti u tavi. Masti i ostaci su teško ukloniti pri ispiranju posuđa.

Što učiniti ako je tava počela gorjeti

A ponekad hrana potpuno gori u tavu. Najvjerojatnije, mnogi su naišli na takvu situaciju: vrijeme je potrošeno na kuhanje jela, ali na najodgovorniji trenutak nešto ometa nešto i to je sve sadržaj tave, a miris Gary šire preko kuhinje.

Što učiniti, tako da tava ne gori? Možete izbjeći probleme, znajući neke nijanse korištenja ovog jela.

Zašto hrana gori

Čim se na prodaju pojavilo tavi s prevlakom koji se ne pojavljuje, činilo se da je pronađeno rješenje. Sada možete pržiti hranu bez primjene ulja i ne brinite da će hrana ostati u tavi, stvarajući poteškoće pri pranje.

Postoje neophodne takva jela za one koji promatraju prehranu i isključuju masnu hranu iz prehrane. Osim toga, prikladno je pripremiti palačinke bez uporabe ulja i dobivaju se ne-velikim i manje kalorija.

Članak o toj temi: Shema tkanja s ogrlicama s perlicama "zeleni"

No, prije ili kasnije, čak i na tavu s ne-stick premazom, ostaci hrane počinju se držati, i ne može biti govora da prže palačinke. Zašto se ovo događa? Postoji nekoliko razloga:

  • Niska kvaliteta jela (branded posuđa s agigarima je prikladan za uporabu 2-3 godine, a ako to nije originalno kupiti, onda je vjerojatnost da će nakon mjesec dana posude biti beskorisna u gospodarstvu);
  • Mehanička oštećenja površine (tijekom rada iu slučaju nepravilnog rukovanja posuđem na keramiku, teflonu ili drugo premazivanje postupno pojavljuju ogrebotine i mikročitovi);
  • Istekao je "rok trajanja" tave (ako posuđe iz lijevanog željeza može poslužiti desetljećima, onda drugi materijali nisu toliko izdržljivi).

S tim manama, teflonom i keramičkim jelima gubi svoja svojstva, a hrana počinje gorjeti na njegovu površinu.

Dakle, ako je keramička tava prestala biti ne-stick, potrebno je odmah riješiti ga. Hrana pripremljena na razmaženim jelima može donijeti štetu zdravlju.

Što učiniti ako je tava počela gorjeti

Ogrebotine se mogu pojaviti u tavi od aluminija, nehrđajućeg čelika i drugih materijala. Potrebno je napraviti zamjenu jela ako je izgubio integritet vanjskog sloja.

Nova jela trebaju posebnu obradu prije rada, pomoći će proširiti svoj životni vijek i spriječiti spaljivanje.

Hrana gori u tavu, zašto se to događa? Između metala posuda i hrane nalazi se kemijska reakcija. Ako su proizvodi zasićeni proteinima, paljenje se pojavljuje posebno aktivno. Usporiti protok ove kemijske reakcije, možete koristiti učinkovite i dugo poznate metode za tave iz različitih metala.

Ako je tava od lijevanog željeza gori

Kao što znate, najukusnije palačinke dobivaju upravo na tavi iz lijevanog željeza. Ali to je moguće samo ako se tekući tijesto ne drži na dno. Takva tava može biti zaštićena od spaljivanja kako slijedi:
  • Nova jela treba oprati s toplom vodom i trljati ručnik do suhog.
  • Uvala na dnu tave s slojem soli centimetra i držite u pećnici ili na peći 1 sat. Sol treba povremeno intermitovati.
  • Nakon toga se sol uklanja iz posuda i podmaži unutarnji dio dna s biljnim uljem.

Članak o toj temi: Kako brzo šivati ​​bluzu bez uzorka: glavna klasa na šivanje

Fat i ulje osigurava takvu tavu. Zbog jedinstvene raspodjele topline na površini pilona lijevanog željeza, ispada vrlo ukusnu hranu. Pripremite palačinke u takvim jelima samo zadovoljstvo.

Što učiniti ako je jela iz aluminija počela gorjeti

Aluminijska tava na koju gori hrana može biti renimirana. Da biste to učinili, morate koristiti ovaj način:

  • Prevrnite čistu tavu na srednjoj toplini.
  • Izrežite malu kocke kruha i ravnomjerno pokrivaju dno posuđa.
  • Pržite krekere 5 minuta na sporim vatrom.

Korištenje ove metode smanjit će spaljivanje aluminijskog premaza.

Burns "Brazier" od nehrđajućeg čelika

Nehrđajući čelik tava ne spaljivati ​​ako se prže hrana na ulju. Na bilo kojem metalu, uključujući i nehrđajućeg čelika, pojavljuju se udubljenja i ogrebotine. Predgrijano ulje ispunjava ove nedostatke i omogućuje vam da pržite hranu, ne dopuštajući da se držite površine tave od nehrđajućeg čelika.

Ako je emajlirana tava počela gorjeti

Takva jela zahtijeva delikatnu žalbu, ne može se izračunati, konačno će pokvariti premaz. Ali ako ste primijetili da se palačinke ili druga hrana počela pridržavati dna, ne žurite da bacite takav tava. Iskoristite sljedeću metodu:

  • Pažljivo očistite dno posuđa pomoću deterdženta.
  • Zvučite površinu, uklanjajući vlagu s kuhinjskim ručnikom.
  • Obilan satail tava s bilo kojom masnoćom ili komadom sala.

Preporučljivo je provesti ovaj postupak svaki put prije početka kuhanja na ovom jelu. U isto vrijeme, potrebno je pržiti, dodajući veliku količinu ulja.

Što se može učiniti kako bi se uklonila spaljivanje hrane u tavu?

Što učiniti ako je tava počela gorjeti

Što je potrebno, tako da je tava koja je duže održava svoj ne-stick svojstva, a ne morate stalno oprati s dna spaljene hrane? Iskoristite mlade trikove koji će olakšati život hostesa.

Članak o temi: tkanina za prekrivače: Jacquard, lanac, svila, Velor

Prilikom rada jela iz bilo kojeg materijala, morate slijediti sljedeća pravila:

Tava je neophodna osoba u kuhinji. Teško je zamisliti pripremu raznih jela. Bilo koji domaćica je lijepo kuhati kada se pribor zabor zadovolji vlastitim vrstama i kvalitetom. Plaćanje duže pozornosti na tavu, i poštivanje jednostavnih pravila rada, možete produžiti vijek trajanja i održavati izgled posuđe za dugo vremena.

Čitaj više