Savez balkon s sobom: savršeno rješenje za malo apartmana

Anonim

Savez balkon s sobom: savršeno rješenje za malo apartmana

Unija balkona i sobe daje mnoge prednost balkona ili lože u stanu je uvijek bio atraktivan trenutak za stanare. A ako balkon u stanu nije sam, smatra se najudobniji. Mnoge nove zgrade, stječući apartman s balkonom, odmah početi sanjati o pristupanju ovog malog prostora u glavnom stanu. Uostalom, daje mnogo ugodnih mogućnosti.

Balkon ili loggia: dodatni prostor za apartman

Najvažnije za većinu, naravno, je povećanje područja stambenog prostora u apartmanu. Ponekad dodatni dva ili tri četvornih metara omogućuju vam da riješite mnogo kućanskih problema.

Konkretno, smještaj na priloženom balkonu radnog ureda omogućuje vam da riješite problem s nemogućnošću da se povučete na posao ili učenje. Balkon, u kombinaciji s dječjem sobu, bit će odlično mjesto za dječje igre gdje možete organizirati kutije s igračkama. Ili soba za garderobu na ložećoj sobi koja se pričvršćena na spavaću sobu rješava problem s položajem ormarića i škrinjica za razne stvari. Ovdje možete postaviti i glačanje, koja je uvijek tako teško pričvrstiti u malim apartmanima. Od balkona u blizini kuhinje možete napraviti bar zonu ili spremište za skladištenje zaliha. Najlakše i najugodnije rješenje za balkon ili loggiju bit će smještene u rekreacijskim sobama i opuštanje.

Savez balkon s sobom: savršeno rješenje za malo apartmana

Kombinirajući balkon i sobu, možete dobiti, na primjer, udobnu uredsku studiju

Udobne stolice u kombinaciji prekrasnog pogleda u velikim prozorima omogućuju se opustiti, piti šalicu čaja ili još jedno omiljeno piće u bilo koje doba godine.

U ovom interijeru, razne zatvorene biljke mogu se savršeno smjestiti, stvarajući vidljivost cvjetnog vrta izvan grada.

Međutim, ne shvaćaju svi s kakve će se poteškoće morati suočiti pri provedbi zamišljenog - Uniju balkona s prostorom.

Za početak, treba shvatiti da balkon i loža nisu točno ista stvar i odrediti što se upravo nalazi u postojećem apartmanu.

Savez balkon s sobom: savršeno rješenje za malo apartmana

Treba se razumjeti da loža i balkon nije isti

Balkon je uvijek izbočeni dio zgrade izvan vanjske strane fasadnog zida. Balkona uvijek služi preklapanju protove. Obično balkon ima samo malu ogradu.

Loggia zauzvrat predstavlja nišu unutar pročelje zgrade. Obično loggias imaju čvrstu ogradu na svim stranama.

Članak o temi: Ako je kuća nizak stropovi

Te razlike u strukturama određuju i poteškoće u pridruživanju takve prostorije u sobu u apartmanu. No, bez dozvola od nadležnih tijela ne mogu ionako to učiniti.

Nadležna rekonstrukcija: Za ono što trebate ugovor

Pričvršćivanje balkona ili lože u prostoriju, zapravo je restrukturiranje prostorije. Stoga rad takvog obnove zahtijeva odobrenje BTI ili drugih lokalnih registracijskih tijela. Prije izmjene balkona ili lože u stanu treba naučiti značajke lokalnog zakonodavstva u tom pogledu i dobiti odgovarajuće dozvole i plan restrukturiranja.

Ako mnogi mogu popraviti i završiti vlastitim rukama, ne privlače organizacije trećih strana, onda je jedinstvo balkona sa prostorom mora biti učinjeno samo ako postoji odobreni plan.

Savez balkon s sobom: savršeno rješenje za malo apartmana

Unija sobe i balkon zahtijeva obveznu kompilaciju plana i naknadnu koordinaciju

Činjenica je da su konstruktivni balkoni i loggia usko povezani sa svim nacrtima zgrade i njihovo postavljanje se uzima u obzir složene proračune inženjerstva. Svaka promjena mora se izračunati uzimajući u obzir skup uvjeta. To je vrsta zgrade, njegov servisni vijek trajanja, prethodno savršenu obnovu u drugim stanovima, pa čak i temperaturni režim prostorija. Takav plan može biti samo inženjeri u organizaciji koji se bave operacijom kuće. Treba uzeti u obzir sve faze promjena, sustava napajanja i grijanja. Neispravno sastavljen plan ili nesukladnost s barem dijelom uvjeta predviđenih tehničkim planom može dovesti do uništenja ne samo u dizajnu balkona, nego i cijele zgrade u cjelini.

Stoga se neovisni privrženost balkona ili lože u sobu ne odnosi samo na administraciju, zbog neovlaštenog obnove prostora. No, kaznena odgovornost u slučaju uništenja pročelje zgrade i oštećenja drugih stanovnika.

Kako legalizirati redevelopment - odvjetnik dijalog (video)

Kao balkon za povezivanje s prostorom: glavne faze

Balkon ostakljenje je bolje povjeriti profesionalce. Samo oni mogu izračunati težinu budućeg dizajna i odabrati odgovarajući materijal. Bolje je dati preferencije svjetlosnim aluminijskim profilima.

Unija balkona s stambenom prostorom uključuje puštanje u rad nekoliko stupnjeva:

  1. Glaziranje vanjskog dijela balkona.
  2. Demontaža zida za razdvajanje između balkona i sobe.
  3. Zagrijavanje nastalog prostora.
  4. Završna obrada cijele sobe.

Članak o toj temi: Sve o stvaranju cjepiva Sektor s vlastitim rukama

Svi ovi koraci, možda, osim potonjeg, moraju biti opisani u procesu redevelopcije. U skladu s ovim planom za završetak prostora balkona, koriste se samo svjetlosni materijali i građevinske strukture. Oni ne gube rezultirajuću sobu i neće stvoriti dodatno opterećenje na podršci cijele zgrade.

Savez balkon s sobom: savršeno rješenje za malo apartmana

U pravilu, zid između balkona i sobe je nositelj i rušenje, zabranjeno je.

Ako je tehnički plan dopušteno da demontira zid između balkona i sobe, tada će to omogućiti korištenje dobivene prostorije u maksimalnom volumenu. Međutim, vrijedi jačanje nosača zraka ili stupaca. Najčešće je zabranjeno uništiti takav zid, tako da je pridruživanje ograničeno na demontažu vrata balkona i prozora.

Preostali dio zida, odnosno prozorske prozorske, može biti opremljen kao traka, stalak za knjige ili boje ili stalak za akvarij.

Izolacija dobivenog prostora je vrlo važan detalj. Uostalom, nemoguće je nositi elemente sustava centralnog grijanja na balkon. Stoga bi zidovi i pod trebali temeljito izolirati, a ako je potrebno, stavljajući dodatne sustave grijanja na njih, oni se također nazivaju toplim katom. Ali savršeno je montirano na zidove.

Nadalje, ostaje samo za trim balkona. Sada je dio stana, a dizajn je bolji napraviti slično raspoloženje prostorije na koju je bio pričvršćen. U tom slučaju, činjenica udruge će biti manjina.

Čvrsti balkon s sobom: faze

Kombiniranje soba i loggia: značajke za popravak

Proces restrukturiranja lože kada je spojen na stambenu sobu mnogo se razlikuje od spajanja balkona. Također se javlja u skladu s izmjenama koje je razvio inženjerski plan. Razlika leži samo da su sami loggia obično veće u području i imaju utvrdu ogradu barem s dvije strane. Jeftiniji građevinski materijali mogu se koristiti za restrukturiranje takvih prostora. Složeni prozorski sustavi prikladni su za ostakljenje, s kliznim elementima.

Savez balkon s sobom: savršeno rješenje za malo apartmana

U pravilu, Unija lože i sobe zahtijeva manje troškove zbog činjenice da su bočne zidove lože - kapitala

Jednostavno da središnje baterije grijanja na loggiji također nisu dopuštene. Međutim, oni, za razliku od balkona, manje su ugrađeni u hladnoj sezoni zbog svoje lokacije unutar fasade.

Funkcionalna uporaba takvih prostora može biti slična uporabi priloženog balkona, ali se loža može postaviti teški namještaj bez straha od oštećenja dizajna zgrade. I posljedično, loža je prilično velika čak i može biti dodatna soba u apartmanu.

Članak o toj temi: Kako napraviti ogradu na balkonu

Razlike promjene u kućištu panela

Konstrukcija panelnih kuća postala je pronalaženje u izgradnji višestruke jedinice u jednom trenutku. Ova tehnologija omogućuje vam da koštate zgradu tako brzo i jednostavno. Međutim, takva jednostavnost izgradnje je prepuna poteškoća u dekoraciji, restrukturiranju, pa čak i rad ovih kuća u budućnosti.

Ako govorimo o ulasku na balkon ili loggiju u sobe u panel kuće, onda je vrijedno spomenuti jednu važnu okolnost - rušenje ili demontiranje zida koji odvaja balkon, a prostor jednostavno nije moguće. Ne bi se trebalo smatrati da će odbijanje izdavanja dopuštenja za ponovnu razmjenu u ovom slučaju biti samo birokratska mapanka. U panelu House Wall je jedan holistički štednjak, koji drži balkon s vlastitom težinom i podržava preklapanje gornjeg kata.

Savez balkon s sobom: savršeno rješenje za malo apartmana

Ako je kuća panela, morat ćete ograničiti demontažu prozora i vrata balkona - nemoguće je srušiti zid

Uništavanje čak i dijelovi ove vertikalne ploče mogu dovesti do ozbiljnih posljedica, do uništenja dijela fasade.

Stoga, razmišljanje o kombiniranju balkona s prostorom u kućištu panela morate biti spremni za činjenicu da će biti ograničeno na lijevo nakon raščlanjivanja prozora i vrata balkona prozorskog praga. Ali može postati prekrasan dio unutrašnjosti, ako ga kompetentno pobijedi.

Je li vrijedno: sve "za" i "protiv"

Uz sve izvrsne značajke dobivene kombiniranjem balkona i sobe, mnogi stručnjaci u izgradnji i ponovnom razvoju prostora preporučuju dobro razmišljati prije nego što nastavite s aktivnim akcijama u tom smjeru. Trebali biste razmotriti sve nadolazeće poteškoće i troškove i usporediti ih s dobivenim rezultatom. Hoće li biti profitabilno? Je li tako potrebno pričvrstiti otvoreni prostor balkona s stanom? Uostalom, to je izvorno balkon i loggias zamišljen upravo kao otvoreni prostor.

Savez balkon s sobom: savršeno rješenje za malo apartmana

Prije donošenja odluke o kombiniranju sobe i balkona, trebali biste razmišljati o tome koliko je potrebno

Osim čisto praktične funkcije, važna u požaru, kada su ljudi lakše evakuirati s balkona, ima estetsko značenje. Otvoreni balkon, lijepo uređen i prikladnije je za rekreaciju i kontemplaciju okolnog krajolika.

Savez balkon s sobom: savršeno rješenje za malo apartmana (video)

Primjeri balkona koji kombiniraju s sobom (fotografija)

Savez balkon s sobom: savršeno rješenje za malo apartmana

Savez balkon s sobom: savršeno rješenje za malo apartmana

Savez balkon s sobom: savršeno rješenje za malo apartmana

Savez balkon s sobom: savršeno rješenje za malo apartmana

Savez balkon s sobom: savršeno rješenje za malo apartmana

Savez balkon s sobom: savršeno rješenje za malo apartmana

Savez balkon s sobom: savršeno rješenje za malo apartmana

Savez balkon s sobom: savršeno rješenje za malo apartmana

Savez balkon s sobom: savršeno rješenje za malo apartmana

Savez balkon s sobom: savršeno rješenje za malo apartmana

Savez balkon s sobom: savršeno rješenje za malo apartmana

Savez balkon s sobom: savršeno rješenje za malo apartmana

Savez balkon s sobom: savršeno rješenje za malo apartmana

Savez balkon s sobom: savršeno rješenje za malo apartmana

Savez balkon s sobom: savršeno rješenje za malo apartmana

Čitaj više