Ọkụ na-eji ya eme ihe nkedo nkedo

Anonim

Ọkụ na-eji ya eme ihe nkedo nkedo

Ezubere ọkụ ọkụ ahụ iji isi na-esi isi.

Ọkụ na-eji ya eme ihe nkedo nkedo

Eserese ngalaba.

Ihe dị mkpa nke usoro a bụ na a na-eweghachi ya ọkụ site na iron, nke dị na isi iyi - ore, ngwaahịa ngwa ngwa - hydrogen, carbon oxide na carbon siri ike. Ngwa ọkụ dị ọkụ na-adịghị mma nke ukwuu. Ọ mejupụtara ọtụtụ nkọwa.

Imewe oku

A na-akpọ akụkụ dị elu nke ọkụ ọkụ na-acha ọkụ. A kwadebere ya na ndị na-azụ mmanụ na-eje ozi iji wepu ala cozher. A na-ebubata nke a site na ngwa puru iche.

N'okpuru kọfuru ahụ, enwere m nke m nwere cone, na-agbasa akwụkwọ ahụ. Mpempe a na-eme ka ọ ga - ekwe omume mee ka usoro nnata dị mfe site na pokrovnik. N'ime ụlọ m, a na-ejikere ihe mbụ sitere na ye ígwè ejikerela n'ụzọ pụrụ iche.

A na-akpọkarị akụkụ ahụ ọkụ nke ọkụ na ọwa ahụ. Oke nke flux na ore nri na-agbaze ebe a, n'ihi slag a na-enweta.

Akụkụ ọzọ nke ọkụ ahụ bụ cone na-agbasa. A na-akpọ ya mgbada. N'ime imewe a, nhazi slag na-agwụ, na-ahapụ ụfọdụ flux na mmanụ siri ike na ya.

Nchịkọta nke mmanụ a natara site n'elu bilite na ugwu ahụ. Ọ na-arụkwa ọrụ iji chịkọta ígwè na slag, nke dị na steeti mmiri.

Iji ọkụ, ikuku na-ekpo ọkụ. Ọ na-abanye na oku ikuku site na igwe ikuku na-efe efe site na afọ ole na ole na-agafe sends. Ala nke ugwu ahụ, nke bụ aha nke lush, dị na ntọala buru ibu site na ihe na-eme ka ihe sikwuo ike. A na-achịkọta slag na ígwè nkedo ebe a. Na ngwụcha nke usoro smelting, iron na slag dị na gutter pụrụ iche na-agafe ndị ọkwọ ụgbọ elu ndị ebudoro maka nke a, na bọket.

Ụkpụrụ nke ọkụ na-efe efe

Ọkụ na-eji ya eme ihe nkedo nkedo

Atụmatụ iwu.

A na-ahazi atụmatụ nke ọkụ ọkụ na ụzọ a na ngwakọta ahụ na-abanye ụta ahụ site na ngwaọrụ dara ada, mere n'ụdị obere coe dị n'elu. Na-esote, site na nnukwu efere ahụ, daba na nnukwu cone mgbe ị na-ehichapụ ya, ụgwọ na-abanye na oven. Usoro dị otú ahụ anaghị ekwe ka ọkụ si na ọkụ daba banye na gburugburu ebe obibi. Mgbe ibuchara, obere cone na ure maka ịnata ihe akụrụngwa na-ebugharị n'akụkụ, ọtụtụ afọ 60. Nke a dị mkpa ka ngwakọta ahụ kesara ekesasị.

Isiokwu dị na Isiokwu: Ndozi n'ime ụlọ ịsa ahụ jikọtara ọnụ: nkuzi foto

Ovellurgical oven na-arụ ọrụ, ngwakọta ahụ na-agbaze ma gbadata n'ihu, na-eme ka ebe ahụ maka akụkụ dị iche iche nke akụrụngwa. Abasi uru nke ngalaba ahụ ga-ejupụta kpamkpam. Oyiri ngalaba nke oge a nwere ike ịba uru olu site na 2000 ruo 50,000 m³. Heightdị elu ya nwere ike iru 35 m, nke fọrọ nke nta ka ọ bụrụ ugboro atọ n'ime dayameta ya. E mepụtara ụdị ihe a nke ọdịda: Isi okwu nke ọkụ dị ọkụ na-adabere na mmegharị nke ihe na gas na-eche onwe ha, nke na-enye ohere ịbawanye ojiji nke okpomọkụ ruo 85%.

A na-arụ mpi na Leshick nke nwere nnukwu ego nke alumina ma ọ bụ ihe mgbochi carbon. Ha dị n'ime ka ha na-aga nchara ma na-eme mgbe niile na-ajụ mmiri na mmiri na-agbanye na sistemụ mmiri abụọ site na friji nke imewe pụrụ iche. Mgbe usoro nke mbụ na-arụ ọrụ, nke abụọ nọ na ya. Ndị na-emegharị, a na-eji ụgbọ mmiri ma zaa brik.

Pischark na akwa ígwè, oghere dị na nke jupụtara na shamoth, na dome nke ọkụ - steepụ ígwè.

Ndị ọzọ na ngalaba ọzọ

Ọkụ na-eji ya eme ihe nkedo nkedo

Nchịkwa ngwaọrụ ngalaba.

Na usoro ọrụ na-achọ ngwaọrụ eji eme ihe na usoro nke na-ebugharị ihe na-emebi ihe nkedo dị elu dị elu. Anyị dị mkpa bụ ngwaọrụ ndị dị maka ibuli ma na-ebugote mmalite akụrụngwa n'ime ọkụ ahụ.

Ọkụ na-achọ na-achọ ọrụ na-adịgide adịgide, mgbe a na-ahapụ ísì na nke slag na nkedo. Maka nke a, a na-emegharị ihe eji eme ihe. Igwe ọkụ na-agba ọkụ maka ọrụ ọkụ, okpomoku dị elu nke agbaze na obere ikuku ikuku na-enye ndị na-ekpo ọkụ ikuku. Iji maa atụ, n'onyinye na oke olu nke 2000 m, a ga-etinyerịrị ụdị ihe ndị dị otú ahụ kwa nkeji nke 3,800 m nke ikuku, ọnọdụ okpomọkụ nke dị ogo 1200. Ndị di na nwunye guzobere n'ihi ikuku na-abanye n'ime ikuku ikuku kwesịrị ịdị mmiri mmiri. A na-edozi uru nke ihe ngosi a bara uru site na iji sistemụ akpaka.

Ikuku juru eju, nke dị mkpa maka mmanụ ọkụ na-ere ọkụ, na-abanye na oven ekele maka ihe na-egbu egbu. Nrụgide ya na Coster na ọkpọ nke oge a ruru 25 MPA. Ọcha nke gas na-eme ihe na-eme ka ọ dị ọcha.

Gịnị bụ usoro ngalaba

Ọkụ na-eji ya eme ihe nkedo nkedo

Ngwaọrụ ngalaba: 1. Na-ekpo ọkụ .2. Mgbidi na agbaze (pad na-agbaze) .3. FOO FAOBEBED (SCE) .4. MGBE End Enter Fe2O3 (nke m) .5 .5 .5 .5 .5. Mpaghara mpaghara (ahịrị) .6 .6. Ibu Ibu Igwe ma ọ bụ okwute na Coke.7. Ngalaba Gaza.8. Nke nwere ihe ma ọ bụ okwute na coke.9. Essag.10. Assankpụrụ nke ihe eji eme mmiri mmiri.11. Na-anakọta ikuku gas.

Isiokwu dị na Isiokwu: Soundstone egwu na-eme ya onwe gị

Maka imecha ihe ga-aga nke ọma na-egbu egbu na-eme nke ọma na ọkụ ọkụ, a ga-ahụrịrị ìhè. Nke mbu, onodu okpomoku nile ka ovens na okpomoku kwesiri ka ihu na mmeghachi omume achọrọ na ebe kwesiri ntu na n'otu oge. Nke a na - eme n'ihi mmegharị ahụ na - eche ibe ha iyi. Gas na ngwakọta nke mmanụ a na-esite na ala elu, na ngwakọta, kpo oku nke gas, na-agbadata site na elu ruo na ala. Nke abuo, ekwesiri idozi ma oburu na mweghachi nke iron na adighi nkpa site na ore ga-akwụsị. Ọ dị mkpa iji ígwè na-eji ígwè họrọ nke ọma. Nke a dị mkpa ka ị ghara imebi ndị ahụ ma ọ bụ nke a ga-eme ka ọ gbanwee mgbanwe nke igwe nke ihe nkedo ahụ ma nwee ike ibute ya na usoro nke smelting.

Mmalite nke usoro a bụ mmanụ ọkụ. Mgbe ị na-emekọrịta oxygen, gas na creji coke coke, na-akpụzi ụdị okpomọkụ.

C + o2 = Co2 + q; Ch4 + 2O2 = Co2 + 2h2o + q

Mmekọrịta nke ngwaahịa ngwakọta na Coke na mmeghachi omume na-eme:

CO2 + C = 2CO - Q; H2O + C = CO + H2 - Ajụjụ

Na ngwakọta a, carbon monoxide bụ isi ígwè na-ebelata ọnụnọ ígwè. Ikwupụta arụmọrụ ọkụ, ikuku na-abanye na ọkụ ahụ na-eme ka ọ dị modoned, n'ihi nke belata ibelata ihe na-abawanye. Mgbe ị na-ebuli ala, ọnọdụ okpomọkụ nke dị elu, kpoo ngwakọta. Ha onwe ha na-ajụ oyi n'ihe dị ka ogo 300-400. Na ngwakọta na-agbada izute gas. Mgbe ọnọdụ okpomọkụ ruru ihe dị ka 570 Celsius C, a na-eweghachi ọla. Usoro a nwere ọtụtụ steepụ dị iche iche dị ka atụmatụ: Feve3 -> Fe3O4 -> feo -> fe.

Ihe mmeghachi omume kemịkalụ ndị a na-ekpebi ọnọdụ okpomọkụ. Mweghachi nke Oxide Oxide pụtara na carbon siri ike (mbelata ya), hydrogen na carbon oxide (na-egbochi mgbake). N'okwu nke mbụ, a na-eme usoro ahụ na mpaghara ọkọchị ma ọ bụrụ na enwere okpomọkụ dị elu na mmeghachi omume: feo + C = fechaa - Q.

N'okwu nke abụọ, mmeghachi omume na-eme na ala okpomọkụ dị na elu nke ọkụ ahụ: 3Fe2o3 + co = 2Fe3O4 + CO2 + Fe3O4 + Co = 3FE O + Co2 - Q; Fe o = fe = fey + co2 + Q.

Edemede nke Isiokwu: Otu esi ebipu ụlọ log na paw?

Shing Shing

N'ọnọdụ achọrọ nke ígwè, ebe a na-ebelata site na Ore, na mmeghachi omume ụfọdụ na-agbasa carbon. N'ihi nke a, enwere mbelata nke na-egbu egbu, na ígwè na-agbaze na okpomọkụ nke 1300 Celsius C. Ihe na-esite na alloy, na kọntaktị Coke, jupụtara na ụdị ihe ndị dị ka silicon, phosphorus, carnage, cargande na-agbake site na ore. Samuzar sulfur na-eme na okpomọkụ nke ogo 1200 si coke. Na ala nke ọkụ mgbe a na-egbukekpọ ọkụ na ash na-egbu egbu na mkpụkọ a na-egbu egbu nwere slag nwere na ihe mejupụtara nke otu ihe dị ka alloy. Ekpebiri ihe mejupụtara ya, yana ígwè nkedo, na-ekpebi site na ngwakọta nke mbụ ngwakọta. N'ihi eziokwu ahụ bụ na slag nwere ntakịrị nju oyi, ọ dị n'elu ala nkedo ahụ.

A na-emepụta ígwè dị njikere site na ọkụ ahụ site na ọkụ ọ bụla 3-4 awa. A na - emepụtakwa slag site na ọkwọ ụgbọ elu nke ọzọ mgbe awa 1-2. Ndị uwe ojii meghere ya site na ngwaọrụ pụrụ iche, ma mgbe ahụ, ha na-emechi ya na ime ka mgbanwe mgbapụta. Iron iron na slag na bọket pụrụ iche na nnukwu efere. Ọzọ, a na-eziga ígwè nkedo ahụ - Martenovsky ma ọ bụ ihe ntụgharị oxygen, - ebe nhazi ya gara.

Ngwaahịa sitere na usoro ngalaba

Ngwaahịa kachasị mkpa na-esite na ịsụ ude, nke bụ ụdị dị iche iche - ahọpụtara - nhọrọ na ihe omume. Ha nwere ọdịnaya dị iche iche nke ihe ndị ahụ, dabere na iji ha na-eme njem.

Tinyere isi ngwaahịa mgbe ị na-akpa, a na-enweta ngwaahịa ndị ọzọ - slag, gas gas na uzuzu coszherniki. A na-eji slag mee ihe eji eme ihe. Dịka ọmụmaatụ, ọ bụrụ na ọ na-awụsa n'ime mmiri, ihe nwere nnukwu ihe ọka grained. Ọ bụ nke a na-ejikarị emepụta brick, ciment na ihe ndị ọzọ.

Palctic gas guzobere mgbe a na-asachasị mmanụ mmanụ site na usoro pụrụ iche site na ájá na ore ihe. A na-eji ya dị ka mmanụ na nri na nri na-arụ ọrụ na mmiri ma ọ bụ di na nwunye. Ọ bụrụ na ị gwakọta gas na-ekewa nwere ihe okike, mgbe ahụ enwere ike iji ya na ọwa mmiri.

Ọzọ ngwaahịa nke ngalaba na-a smelting bụ ájá na-arịa ọrịa. O nwere ihe mejupụtara ya site na 40 ruo 50 nke ígwè ma na-ejikarị ya na agglomeration.

GỤKWUO