Domain ogaumu ma lona faʻaaogaina i le gaosiga o uʻamea uʻamea

Anonim

Domain ogaumu ma lona faʻaaogaina i le gaosiga o uʻamea uʻamea

O le safu o le ogaumu ua mamanuina e manogi puked uaron.

Domain ogaumu ma lona faʻaaogaina i le gaosiga o uʻamea uʻamea

Domain action ata.

O le taua o lenei faiga, o le ogaumu ua toe faʻaleleia e le uʻamea o le tino, o loʻo i totonu o le puna o tupe - ore, suauʻu suauu o loʻo i le kapota. O le syft ituaiga o lola o loʻo i le tele o le sili ona faigata. E aofia ai ni nai auiliiliga.

Faatulagaina o le ogaumu

O le pito i luga o le paleni o le sooupu ua taua o le cosser. E faʻaaugata ma kesi meaʻai o loʻo tautua ai e aveese se manava kosek. O lenei ua utaina ma mea mata i se mea faʻapitoa paʻu.

I lalo o le faafaaoleo o loʻo i ai se maina o loʻo ia te aʻu le cone o le kone. O lenei pepa e mafai ai ona faʻafaigofie ai le faʻagasologa o le mauaina o mea mata ese mai Pokrovnik. I totonu o aʻu, o le uluaʻi fua o mea faitino mai le ore oxades ua toe faʻaleleia e le uʻamea ua saunia i se auala faʻapitoa.

O le lautele o le vaega o le sote o le sooupu e vili ai le rake. O le gaogao ituaiga o flux ma ore liusuavai iinei, ona o le mea ua maua le slag.

O le isi vaega o le ogaumu o se maualuga maualuga ua siitia. E valaauina paders. I totonu o lenei fausaga, ua faʻaiʻu ai le faʻavae o le paluga, tuu atu ni nai fevex ma mautu suauu i totonu.

Na talia mai e le tuufaatasiga o le kesi mai luga o le mauga. O loʻo tautua foi e faʻaputuputu mai le uʻamea ma le pa, o loʻo i le vai o le vai.

E susunuina suauu, e manaʻomia le ea vevela. E ulufale mai i le ogaumu mai le vevela o le ea e ala i le annir duct, pasi atu i le tant. O le pito i lalo o le mauga, o le igoa o le magala, o loʻo i ai i luga o se faʻavae tele mai le faʻamalosia sima. O le slag ma lafo uʻamea ua faʻaputuputu iinei. I le iʻuga o le faʻagasologa o le manogi, lafo uʻamea ma scg o loʻo avanoa i luga o le faʻapitoa o gatete i luga o pailate na manaʻomia mo lenei, i le paketi.

O le mataupu faavae o le pule o le tino

Domain ogaumu ma lona faʻaaogaina i le gaosiga o uʻamea uʻamea

Pule malosi o le ogaumu.

O le mamanu o le Blasts Sysleac o loʻo faʻatulaga i se auala e ulufale ai le paluga i le pesini e ala i le paʻu o le paʻu o loʻo i le pito i luga. Mai lea, mai le ipu, pa'ū i luga o se kona tele pe a leleina, ua ulufale le totogi i le ogaumu. O le faiga e le faʻatagaina ai le kesi mai le soli le ogaumu e tui ai le siʻosiʻomaga. Ina ua maeʻa utaina, o se tamai cone ma se funnen mo le mauaina o mea mata o loʻo suia i se tulimanu, tele 60 tikeri E manaʻomia lea o le mea e faʻapipiʻi ai le paluga.

Mataupu i luga o le autu: toe faaleleia i le faletaele faʻatasi ma faleuila: Photo Faʻatonuga

O lo o faʻaauau pea le galuega a le meskanicgical, o le paluʻai ma e alu ese ai ma alu ese ifo i lalo, faasaoloto le nofoaga mo vaega fou o mea mata. O le aoga aoga o le vaega e tatau ona tumu atoa. O le mea faaonaponei o loʻo iai se mea e mafai ona maua mai le 2000 i le 50,000 m³. O lona maualuga e mafai ona oʻo i le 35 m, lea e pei lava faatolu o le sili atu o lona tino. O sea faʻailoga e le mafai ona taofia: O le faʻavae o le paleni o loʻo faʻavae i luga o le gaioiga o mea ma taʻaloga na mafai ona faʻateleina ai le faʻaaogaina o le vevela ile 85%.

O le pu, ma le leshech e faia mai le piliki o loʻo i ai le tele o le aofaʻi o le ala o le laʻau poʻo le kapeti poloka. O loʻo nonofo i totonu o le uamea uʻamea ma tumau pea i le faiga o faʻagaioiga ua malulu ma le vai e oʻo mai i ni auala se lua a le vai. Ma pe a galue le faiga muamua, o le lona lua o lenei taimi o lo o i totonu o le fuainumera. Morvers, stft ma rake o loʻo faia o piliki faʻafeusuaiga.

O le faipule e teuteuina i papatusi uamea, kavomaga totonu e tumu atoatoa i le faaitiitia, ma le Dome o lootterec - Stoed mai le uafu i totonu o le ogaumu.

Faaopoopo le domain ogaumu mea

Domain ogaumu ma lona faʻaaogaina i le gaosiga o uʻamea uʻamea

Domain Oaramu masini Sigram.

I le faʻagasologa o le galue e manaʻomia ai faʻataulaitu ma masini e maua ai le maualuga maualuga e lafoina uʻamea. O matou e manaʻomia o ni masini mo le siiina ma utaina le amataga poʻo mea e maua ai le ogaumu.

O le ofainaga o le ogaumu e manaʻomia ai le tautua tumau, aemaise lava pe a faʻatagaina le uʻamea ma le uʻamea. Mo lenei, ua ati neity, o loʻo fuafuaina i ai i ni auala laupapa e fetuʻunaʻi. O le ea ea ea o le ea mo le faletalimalo taotoga, maualuga le vevela o le liusuavai ma le laititi o le ea e maua ai le vevela o le ea. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le ogaumu aa o le 2000 m, o meafaigaluega e tatau ona tuʻuina atu ile minute ole 3,800 m³ o le vevela, o le vevela lea e 1200 tikeri. O ulugalii na faia ona o le ea tafe i le ea o le ea e tatau ona susu pea. O le taua o lenei faʻailoga o loʻo fetuunai le faʻaaogaina o se otometi polokalama.

O le ea e manaʻomia mo le susunuina o le suauu, ulufale i le ogaumu mo le agisi masini. O lona mamafa i luga o le laupepa i totonu o nei vaipatu e latalata ile 25 mpa. Faamamaina o le Conhery Gas e tupu e ala i le kesi pasa.

O le a le gaioiga a le vaega

Domain ogaumu ma lona faʻaaogaina i le gaosiga o uʻamea uʻamea

Domain Cleace masini: 1. Vevela le pauna.2. Liusuavai (paders ma pu) .3. Feo toe faaleleia sone (rake) .4. Toe faaleleia Sone H2O3 (MAM) .5. Le mautonu (laina) .6. Utaina MONI O ORE mea, maatuma ma coke.7. Domain Gaza.8. Ae o le uʻamea uʻamea o mea, papaʻe ma coke.9. Tuuina atu slag.10. Tuuina atu o le suavai lafo uʻamea.11. Aoina otaota lapisi.

Mataupu i luga o le autu: O le pito i lalo o oneone e faia oe lava

Mo le manogi lelei o uʻamea uʻamea i totonu o le lautatiaga, o loʻo tatau ona maitauina ma le mautinoa. Muamua, o le vevela i O Ovenesi ma le vevela e tatau ona mautinoa ai le faʻagaioiga o mea e manaʻomia e nofoaga ai i le nofoaga saʻo ma i se taimi faapitoa. E tupu lenei mea ona o le agai i le tasi i le isi fusumai e lua. O le kesi mai le faʻatulagaina o le suauu o loʻo tulaʻi mai i luga o le pito i luga i luga, ma le paluga, vevela vevela o kesi, aluese mai luga i lalo i lalo. Lona lua, o le SCG e tatau ona ia faia pe a na o le Toefuataiga o le ironi ma taunuuga talafeagai mai le oare o le a muta. E taua le filifilia lelei o le toe faʻafouina o le palu ma uʻamea. E manaʻomia lenei mea ina ia vave lava ona faʻataʻitaʻia e le amo le Ore, lea o le a toe agaʻi atu i se suiga i le faʻasologa o le faʻafilemu o le uʻamea.

O le amataga o lenei faiga o le mu. A fegalegaleai ma le okesene, nenera kasa ma carbon coken taua, fausia se taua tele o le tatalaina.

C + o2 = C2 + Q; Ch4 + 2o2 = CO2 + 2h2O + Q

O le faʻaaogaina o oloa faʻatau atu i le Coke e tusa ma tali o loʻo tupu:

CO2 + C = 2C - Q; H2O + C = CO + H2 - Q

I totonu o lenei paluga, carbon monoxide o le iron sili atu le faʻaititia o le uʻamea o le uʻamea o le uʻamea o povi. Ina ia faʻateleina le ogaumu o le faʻaaogaina, o le ea e ulufale atu i le ogaumu, ua mafua ai o le aofaʻi o le faʻaititia o le aoga. Pe a siʻitia le mugala, o le vevela o loʻo sili ona maualuga, faʻamafanafana le paluga. O i latou uma ua agamalu i le tusa o le 300-400 tikeri. O le fefiloi agai i lalo e feiloai ma le kesi. Pe a oʻo le vevela pe tusa o le 570 ° C, o le uʻamea uʻamea ua toe faʻaleleia. O lenei faiga e aofia ai le tele o vaega faʻatulagaina e tusa ai ma le polokalame: fel2O3 -> Fe3o4 -> feo -> u.

O nei vailaʻau o loʻo faʻailoa ai le vevela. O le toe faʻafouina o le uʻamea oxide e tupu ma le malosi o kasa (faʻaititia tuʻusaʻo), hydrogen ma carbon oxide). I le tulaga muamua, o le faʻagasologa o loʻo faia i le tufatufaina sone pe o ai le vevela maualuga e tusa ai ma le tali atu: feo + c - f.

I le tulaga lona lua, ma le faʻaititia o le faʻaititia, o le tali e tupu i le pito i lalo o le ogavae o le ogaumu: 3FE2O3 + Co2 + Q; Fem3o4 + Co = 3fe o + CO2 - Q; Fe 'Co + Co = Fe + C2 + Q.

Mataupu i luga o le autu: Faʻafefea ona tipiina se fale pepa i totonu o le paʻu?

Shag fua faatatau

I le mea e manaʻomia ai le vevela o uʻamea, faʻaititia o oa, ma nisi tali e faʻateʻa ai le kapopo. Ona o lenei, e i ai le faʻaititia o le liusuavai mea, ma o le uʻamea ua liusuavai i se vevela o le 1300 ° C. O le iʻuga o lenki e fesoʻotaʻi ma le taga, e ogatusa ma elemene e pei o Selcon, Bhosphoruss, kapeneta, toe foʻi mai mai ore. SLLFUR SALRATION e tupu i le vevela o le 1200 tikeri mai le uke. I le pito i lalo o le ogaumu pe a sologaina le flus spexes, o le gaogao papa ma lefulefu ua fausia ai se slag o loʻo iai i le vaega o loʻo tutusa o le omea. O le faʻavaeina o le pa, faʻapea foi foʻi ma le uʻamea, ua fuafuaina e le faʻavae o le muamua palu. Ona o le mea moni o le slag ei ​​ai se vaega laiti, o loʻo i ai i luga o le uʻamea uʻamea.

Ua sauniaina e le uʻamea uʻamea e ala i le ogaumu e ala i le pepa i luga o 3-4 itula. O le slag e gaosia foi e ala i le isi pailate pe a uma 1-2 itula. O pailate e matala e ala i le tulaga o se masini faʻapitoa, ona tapunia lea ma le faʻatafunaina. Lafo uʻamea ma le pulupulu i totonu o pakete faʻapitoa ma ipu. Le isi, o le uʻamea uʻamea e lafo atu i le faleoloa - Maretematevsky poʻo le okesene liliu, - o le mea e tupu ai le faʻagaioiga.

Oloa e mafua mai i se vaega

O le mea sili ona taua o oloa e mafua mai i le manogi o le uʻamea, o ituaiga eseese - faʻavaeina ma suiesea. E ese a latou mea o gata ai, e faʻalagolago i ai le latou faʻaopoopoga.

Faʻatasi ai ma le oloa autu pe a o le lalagaina, faʻaopopo oloa e maua - slag, Cozery Gas ma Coszerniki Power. Pag e faʻaaoga e fai ai mea e fai ai mea. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e sasaa i totonu o le vai, o le mea e iai le tino lelei ua maua. E faʻaaogaina mulimuli ai mo le gaosiga o pilio ma meaʻai.

Palcetic kasa na faia pe a faʻamamaina le tuʻufaʻatasia o le suauu o se metotia faʻapitoa mai le pefu ma ore fasimea. O loʻo faʻaaogaina e pei o le suauu i le domain o faleʻaiga ma tagata faiʻai e faigaluega i le vai poʻo se ulugaliʻi. Afai e te fefiloi se kesi kasa ma natura, ona mafai lea ona faʻaaoga i le punn ogaumu.

O le isi oloa o le dumen snalting o se pefu efuefu. O loʻo iai i lona faʻavae mai le 40 i le 50% o le uʻamea ma ua soona faʻaaoga i le maʻi.

Faitau atili