Faʻafefea ona sefe le vai i luga o le faapaologa

Anonim

E maeu le manaia ma aiga o loʻo faʻatiga ma le fiafia, vaʻai i le Spalmelon i le laulau fou o le Tausaga. O lenei malulu, suamalie ma suamalie berry. A uma mea uma, e toʻatele e mautinoa e lē mafai ona faasaʻoloto le fualaau i le fale mo ni nai masina. Faʻafefea ona fai? Faʻafefea ona teu le fualaʻau e suamalie ma fou ma mea uma e aoga uma? Peitaʻi, e tusa e le faigofie, ae o se galuega e ono i ai.

Filifiliga o le Sparmelon mo le teuina

Faʻafefea ona sefe le vai i luga o le faapaologa

O le filifiliga sili o le a avea ma fua o le tuai o ituaiga e aoina ia Setema. Ma i se isi, o ia vaipuna e sili ona saogalemu. Latou te le o iai ni vailaʻau faʻaopoopo, faʻavaveina le tuputupu aʻe.

E aoga le taliaina o le mea e faʻatau ai. E le faʻatagaina le mauaina o vaivailoto o loʻo tupu ai le latalata i le ala taʻavale. I totonu o lea nofoaga, o fua ua pauu i se vaitafe na latou vave leiloa uma ai o latou aoga ma le tofoina. E le gata i lea, i le faʻaopopoina, o le a latou talafeagai faʻaleaga vai mai le tele o otaota. I le nofoaga o le faʻatau atu o le faʻatau atu o le suavai e tatau ona faʻataʻatia lava i le laina e tasi i luga o le laupapa laupapa. A o filifilia le mea muamua na maitauina i foliga vaaia. O le Berry e tatau ona malosi, e aunoa ma se mea sili ona leaga, scratches pu ma pala, talu ai o le suamalie o le a le teuina mo se taimi umi.

Faʻafefea ona sefe le vai i luga o le faapaologa

O le lanu vai e tatau ona pupula, e aunoa ma le burnout. Ia mautinoa e vaai i le siusiu. E maualuga foi a latou teteʻe i le tulaga maualuga, ae laʻititi sina gūtu ma laititi. A o le tuʻituʻi tuʻituʻi e tatau ona faʻalogoina se leo tatagi. O le taliuluga e tatau ona mafiafia ma mafiafia.

Ina ua tuʻufaʻatasia le oso i luga o le fale i le fale, e filifilia vai i le auala e tasi e pei ona taua i luga. E tatau ona totogi faʻapitoa i le seleselega. E manaʻomia le aoina o fualaʻau e le malie tele, aloese mai a latou mataua i luga o le malosi o luga.

Nofoaga mo le teuina

Faʻafefea ona sefe le vai i luga o le faapaologa

A maeʻa ona filifilia le aofaʻi o le ie o susu, e tatau ona e filifili i le mea e teu ai. Sili mo lenei faʻamoemoe e fetaui lelei ma le faʻavae. Peitaʻi, o le a le mea e fai i tagata o loʻo nonofo i le fale mautotogi? O le sili sili ona lelei filifiliga i lenei mataupu o le faapaologa.

Tusitusiga i luga o le autu: tioata faitotoʻa mo taele - lilo o le maualuga-tulaga lelei filifiliga

Teuina o vai vai i le pito i lalo

O le vevela potu vevela e tatau mai le +1 i le +4. O le vailaʻau e tatau ona iai i totonu ole 70% - 80%. Afai e mafai, taofia le teuina o isi fualaʻau fualaʻau ma le tasi potu ma vai, aemaise pateta. E aloese ai mai le foliga mai o le speft manogi.

Faʻafefea ona sefe le vai i luga o le faapaologa

Teu pusa vai i le fale e mafai ona i ni auala, o le autu lea o latou:

  • i le fola malu;
  • I totonu o le pusa;
  • i le vai;
  • i lalo o le taualuga;
  • i le tapuvae;

Malu malu

I le avea ai o se falaoa vaivai, mea e pei o moss, vao vao, pe mafai ona i ai. O le auivi uma e tatau ona muamua e puipuia e puipuia ai le manogi le fiafia ma liligi.

Faatasi ai ma lenei metotia, e sili le faʻaauau o le fua o le vao i luga o fata, poʻo potu aʻoga. E tatau foi ona mago, e aunoa ma pefu ma palapala. I le pito i lalo o le nofoaga filifilia, o mea e aofia i le mafiafia o le 10 cm. Ona faaputuputu lea o le suavai. E i ai le tulafono e tasi, o fua e tatau ona taloina ina ia le mafai ona paʻi le tasi i le isi. Lenei ua faia e aloese ai mai le lafoina. I le tulaga o se mea leaga o le tasi berry, o isi mea na teuina. Ina ua uma ona taoto, o nei mataupu o loʻo moe i luga o le vaega tutusa o le moss, palu poʻo le matatata.

A faʻaputuputu, e manaʻomia ona siaki le gaioiga i aso uma 10 aso uma.

I le tulaga o mea leaga, e le mafaamatalaina fua '' alo ese. Faatasi ai ma le manuia faʻalapotopotoga o le faʻagasologa, o le fata o le fata ma lenei metotia e oʻo atu i le 3-4 masina.

Teuina i totonu o le pusa

Faʻafefea ona sefe le vai i luga o le faapaologa

I le taimi o le teuina o mea suamalie i totonu o le pusa, e faia mea uma i le auala lava e tasi e pei o le parakalafa muamua. Na o le galuega a le lapisi na faia oneone. E mafai e le pusa ona teu tele teuina suamalie. Peitaʻi, o lenei auala e leʻo faʻaaogaina lautele, ona o le mafaufau pe a suʻesuʻeina le gaioiga. E taua le matauina ae le o le oneone, e mafai foi ona e faʻaogaina le lefulesa lea mai le ogaumu.

Mataupu i luga o le autu: Faaipoipoga o le palasitika faamalama

Teuina i le Vai

Ole teuina ole vai e tupu i totonu o se laina tumu i se vai malulu. Mo le faʻasao i le taimi o le faʻasaoina o le vaivai, e fautuaina e sui le vai faʻatasi i le vaiaso. O le mea lea e manaʻomia ai le aloese mai le faʻaleagaina o oloa. E oʻo i tulaga o le aofaʻi, o filifiliga sili ona lelei o le a iai le koneteina i lalo o le tasi fualaʻau 'aina i totonu.

Lalo o le taualuga

Ina ia mafai ona teuina ni fusi i lalo o le taualuga, e tatau ona e afifi i totonu o se ie mamaʻe poʻo se lavalava vaivai, ma tautau ile taualuga. O lenei filifiliga e lelei mo le leai o se potu i lalo, i totonu o se fale tau tamaoaiga ma le tau talafeagai.

I totonu o le paʻu

O le Clay, Wax po o Alabaster e talafeagai lelei o se fusi. O le faia o lenei mea, o le fua e manaʻomia e faʻasese ai ma se vailaau faʻamama o mea i se vaega mulimuli. O fua saunia e mafai ona faʻamalolo i luga o le taualuga, poʻo le faʻaaoga lemu i luga o fata. Sefe Spalmelon ao le i faia le Tausaga Fou, TIP O loʻo taʻu atu i lenei vitio o le a fesoasoani ia te oe:

Teuina o le suavai i luga o le faapaologa

E toʻatele tagata e fia faasaoina ni fua i luga o le faapaopolo, ma e mafai ona i ai i se mataupu. Ioe, e mafai, peitaʻi, o le fesili foʻi 'eseʻese, o le a le mea e mafai e le sua o le vai o loʻo teu i luga o le faka? I lea tulaga lava, e fuafua uma lava ile tau. E manino pe o loʻo iai le vevela o le ea + 3C --.00. + 4c, a faʻapea lava i lea tulaga, o le a teu mo le 3-4 masina. Ae ui i lea, o le taumalulu e mafai ona mafanafana ma aisa. O lea, i le a le vevela e teu ai suavai i luga o le faapaologa, e le mafai ona fai tonu. Na te suia pea mea. O auala sili ona aoga e teu ai vai i luga o le faapaologa e talafeagai: i totonu o le pusa, i le vaueli ma i lalo ole taualuga. O le teuina o vai vai mo se taimi umi - e le o se faʻafitauli, vaʻai lenei vitio:

Afai e lelei mea uma ma fetaui lelei mo le teuina o le teuina e filifilia lelei, suamalie suamalie i luga o le laulau fou o le tausaga ua saunia.

Mataupu oi luga o le autu: Mafuaaga o le ulu vaivai o le vai vevela mai le kesi kesi ma le mea e fai?

Faitau atili