Kako spasiti hren za zimu: korisne recepte

Anonim

Kako spasiti hren za zimu: korisne recepte

Hren je spaljivački začin koji se jako dugo koristi za kuhanje. Začini od njega ne samo da daje začinjene oštre jela, već ima i masivna svojstva. Preporuča se korijen ili krajem ožujka, ili početkom studenog, nakon sušenog lišća. Da bi ih mogle zapamtiti zimi, riblji se treba pravilno pripremiti. O tome kako je bolje zadržati ovaj začin za zimu kod kuće, treba razgovarati detaljnije.

Metode širine zime

Povrće je opremljeno našim organizmom s prirodnim vitaminima i mineralima. Nažalost, većina povrća s dugotrajnim skladištem gubi njihove kvalitete. Međutim, pakao s pravim pristupom može sačuvati vitamine za cijelu zimu. Eterična ulja sadržana u njemu posjeduju antiseptičke i antimikrobne svojstva. Zimi, to je osobito vrijedno, jer vam omogućuje brzo nositi se s hladnoćom i gripom. Folk medicina nudi mnoge recepte u kojima se koristi naribani korijen ove biljke. Stoga je vrlo važno zaštititi žetvu od oštećenja.

Budući da je, prije svega, je povrće, onda će svi klasični načini njihovih gredica biti prikladni. Može se pohraniti:

  • u svježem obliku;
  • zamrznuti;
  • staviti na
  • u različitim očuvanjima.

Korištenje korijena hren obično kao akutne, začinjene začine. Dodajte prilikom kuhanja bujona i druga jela. Zatim se detaljnije smatraju svakom metodom.

Važno! Antibakterijska svojstva eteričnih ulja koriste se za anginu. Utrljava se i presavijala u posudu s poklopcem u poklopcu. Nakon 15 minuta, banka se otvara i duboko udiše zrak nekoliko puta. Postupak se može ponoviti za nekoliko sati.

Kako spasiti hren za zimu: korisne recepte

Kako pripremiti ovaj korijen

Da bi zimi zimi nije izgubio prehrambene nekretnine, može se pohraniti u podrumu. Trebali biste odabrati najveće, cijele korijene, jer svaka šteta može dovesti do sparlela cijele zalihe. Korijeni se temeljito odmašuju i pijesak, izrezati bočne dodatke i oblikovati grede koje visi ispod stropa. Druga mogućnost je skladištenje u pješčaniku. Da biste to učinili, sklopite korijene u kutiju i donesite svaki sloj pijeskom. Korijeni ne bi trebali doći u kontakt. Ova metoda zadržava maksimalni broj vitamina u povrću, ali je podrum daleko od svih.

Važno! Periodično potrebne rizome u podrumu. Ako nađete pali, trebali bi biti hitno uklonjeni.

Članak o temi: Zašto vam je potrebna svlačionica?

Gotovo sva zima, žetva s konja može se pohraniti u hladnjak. Za ovaj korijen, kao što bi se trebali oprati s tekućom vodom i odrezati bočne izbojke. Onda se moraju pažljivo osušiti, polaganje na ručniku. Zatim presavijeni u polietilen pakete i hermetički zatvoreni. Provjerite koliko je čvrsto povezan paket, možete ga pritisnuti. Ako se protok zraka ne osjeća, to znači da je sve ispravno učinjeno. Čuvajte ovo povrće treba biti u donjem odvajanju hladnjaka.

Važno! Za skladištenje, svježa preferencija treba dati mladim korijenima, čija duljina ne smije prelaziti 25-30 cm.

Zamrzavanje je izvrsna metoda skladištenja. Zadržava sve minerale i vitamine u povrću. Rhizomes također savršeno provode ovu vrstu obrade. Opere se, očišćeni od kore i osušite malo ubrus kako bi uklonili višak vode. Zatim se izreže na velike komade, postavite na pakete i uklonite u zamrzivač. Kada trljanje smrznute začinjeni proizvod ne uhvati oči. Može se pohraniti na taj način tijekom godine.

Kako spasiti hren za zimu: korisne recepte

Sušenje korijena za zimu

Ovo povrće se može osušiti. Da biste to učinili, isperite korijene i očistite kožu. Izrezati na tanke kriške i razgraditi na drvenu površinu. Ostaviti potpuno suhi. Možete osušiti ne samo korijene, već i lišće.

U ovom trenutku pojavili su se posebni električni sušilice. Oni zadržavaju više vitamina u povrću i značajno smanjuju vrijeme sušenja. Sušen na sličan način, lišće od Khren neće izgubiti svijetlu boju i dati posudu svježinu svježinu.

Sušeni korijeni mogu biti u pećnici. Da biste to učinili, oni su izrezani na pruge i ležali na limu za pečenje s tankim slojem. U električnim vjetrokotvoriteljima, temperatura je +60 stupnjeva i ostavi korijenje da se suši 2 sata. Budući da u plinskim pećnicama točna temperatura se ne ispadne, morate napraviti najmanju vatru i otvoriti vrata.

Suhe hren je prikladno pohranjen u obliku brušenja. Za brušenje možete koristiti žbuku, mlin za kavu ili miješalicu. Prah ne uzima puno prostora i vrlo je zgodno spremiti. U obliku čekića je sakupljen ne samo zimi, takav način da će se zadržati začin nekoliko godina. Za daljnju upotrebu, prašak mora biti ulijevanje toplom vodom čim se prska, možete početi kuhati.

Kako spasiti hren za zimu: korisne recepte

Kako pohraniti korijen

Verećeni hren se široko koristi u očuvanju zime. Može se koristiti i kao začine prilikom mariniranja povrća i za pripremu oštrih grickalica. Dodavanje takvog sastojka kada će bile kucurbers će spasiti transparentnu otopine soli i neće dati formiranje plijesni. Da bi se okusio tart okus u marinadama, dodaje se lišće biljke.

Članak o toj temi: Kako lijepiti pozadinu u kutovima, ako su neravni

Možete pronaći mnoge recepte, kako napraviti tako prazan za zimu. Dakle, možete spremiti usjeve i diverzificirati svoj izbornik. U nastavku su nekoliko opcija.

Važno! Khren ima oštar i kaustičan miris. Što god ne kihanje i pobrinite se, kada brušenje, plastičnu vrećicu treba staviti na mlin za meso i konsolidirati s gumenom trakom.

Maring naribana Krenta

Trebat će vam:

  • korijenje povrće;
  • 2 čaše vode;
  • 1 šalica tablice ocat;
  • 1,5 tbsp. Žlice soli i šećera.

Korijeni moraju ispirati u tekućoj vodi i zakucati na jedan dan. Sljedećeg dana očistite ih i melje na granicu ili mlin za meso. Uz pripremu marinade, sol, šećer, octu se dodaju u kipuću vodu. Rezultirajuća marinada je izlivena zgnječena proizvod. Masa je presavijena u vruće sterilizirane banke i pasterize 15 minuta na temperaturi od 100 stupnjeva. Držite snack na hladnom, tamnom mjestu. Prije uporabe možete dodati nekoliko žlica kiselog vrhnja.

Ruski sluh

Trebat će vam:

  • 1,5 kg komada;
  • 20 g soli;
  • 30 g šećera;
  • 1 limun;
  • voda.

Korijeni moraju biti isprani, čisti i preskočili mlin za meso. Zatim moraju sipati kipuću vodu i dodati sol, šećer. Trebala bi postojati dosljednost debelog kiselog vrhnja. Brzo se raspada na banke i odozgo kako bi ispustio limunov sok. Zatvorite s poklopcima i stavite u hladnjak. Takav proizvod se skladišti ne više od 2 mjeseca. Ako želite napraviti manji snack, tada se količina šećera može smanjiti.

Kako spasiti hren za zimu: korisne recepte

Lagani krastavci s hren

Trebat će vam:

  • 3,5 kg krastavaca;
  • 2 Khren korijen, vrijedi uzeti srednje veličine;
  • 1 list ove biljke;
  • 1 kišobran kopar;
  • 2 glave češnjaka;
  • 2 litre vode;
  • 6 Tablica. Sponi soli.

Isperite krastavce temeljito nekoliko puta, odrezati savjete. Namočite ih u hladnu vodu 5-6 sati. Čisti češnjak od ljuske i izrezati na komade. Khren korijena trljanje na velikom grateru. U bankarskim slojevima postavljaju krastavce, češnjak, korijenje i zelenilo. Dodajte sol i kuhajte u vodu. Vruća slana otopina sipaju krastavce, pokrijte automobilom s tanjurom i ostavite 3 dana. Krastavci pripremljeni na ovaj način treba pohraniti u hladnjak.

Članak na temu: Pukotine u estrih: Što učiniti i kako eliminirati, savjeti

Hrenoder

Hrenge, prijete - imena ovog predjelo veliki set, poput recepata za kuhanje.

Za klasičnu opciju trebate:

  • 5 komada. pikantni korijeni povrća;
  • 5 kg rajčice;
  • 1 češnjaka srednja glava;
  • Žlica soli.

Alternativa, s šljivima. Trebat će vam:

  • 150 g Khren;
  • 150 g Der;
  • 1 kg rajčica;
  • 1 češnjaka srednja glava;
  • Kol i šećer na okus.

Od skupa proizvoda, recept za pripremu se ne mijenja. Korijeni hren i češnjaka čisti, rajčice se peru. Svi sastojci iskrivljeni na meso brusilicu, dodaju sol, šećer i odvijaju banke. Čuvajte banke u hladnjaku.

Adzhika "iskre"

Trebat će vam:

  • 1 kg rajčica;
  • 0,5 kg bugarske paprike;
  • 0,5 kg kiselih jabuka;
  • 0,5 kg mrkve;
  • 200 g češnjaka;
  • 1 oštra paprika;
  • 1.5 čaša biljnog ulja;
  • 2 žlice 9% octa;
  • čajna žličica soli;
  • stol. žlicu šećera.

Svi sastojci opere, čistite i uključite mlin za meso. U dobivenu masu doda se ulje, sol, šećer, octu i kuhajte 3 sata na polaganoj vatri. Dezinficirati adzhik na steriliziranim bankama i završiti za sporo hlađenje.

Važno! Kao i svi začini, pakao ne morate koristiti ljude s problemima trakta ili bubrega. Može uzrokovati povećanje tlaka, tako da hipertenzivi bi također trebao koristiti ovaj proizvod u umjerenim količinama.

Kako spasiti hren za zimu: korisne recepte

Koristan savjet

  1. Da bi se sezoni iz Krena trebala pohraniti na tamno hladno mjesto. Temperatura ne smije prelaziti +20 stupnjeva.
  2. Banke za gredice su bolje sterilizirane. To nije izazovan postupak za zaustavljanje grickalica iz bakterija.
  3. Optimalna temperatura za dugotrajno skladištenje u podrumu ili podrumu treba biti 0 ... + 4 stupnja. Ako temperatura padne ispod, povrće se može zamrznuti.
  4. Pijesak u kojem su pohranjeni korijeni se raspršuju vodom, dok se vrlo brzo suše.
  5. Pouzdano spasiti korijen, ukopan u proljeće, treba biti suspendiran s vapnom. Ljeti u pijesku, on može klijati.
  6. Krzno za dugoročno skladištenje treba pažljivo odabrati. Oštećena bi trebala biti pobunjena, inače se mogu pokrenuti i razmaziti cijelu dionicu.
  7. Nakon prikupljanja ostataka lišća, treba ga obrezati, a mjesto za rezanje biti tretirano s jodom.
  8. Prašak od suhe sranja mora se čuvati u staklenoj posudi, s čvrstom poklopcem. Tako da ne apsorbira vlagu i zadržat će se duže.

Kako spasiti hren za zimu: korisne recepte

Hren je vrlo koristan i vrijedi trošiti vrijeme kako bi se očuvao njezin usjev. Video prikazuje recept korak po korak za kuhanje kampusa prazno kod kuće.

Čitaj više