Kako pohraniti sir u hladnjaku

Anonim

Kako pohraniti sir u hladnjaku

Od proizvoda mliječne proizvodnje teško je odbiti. Sigurno, svaka osoba pripada ovisnosti o nekoj vrsti sira, na pikantniji ili mjed. Zato je, na dolasku u trgovinu tako teško odlučiti, jer želim probati nešto novo, a od raznih proizvođača možete dobiti zbunjeni, pogotovo ako ne znate, u kojim uvjetima je pohranjen sir.

Kako pohraniti sir u hladnjaku tako da ne plijesni?

Svi znaju da se ovaj proizvod proizvodi od mlijeka, ali ne nužno od krave. Ovce, koza. Zato se prema metodi proizvođača, takve vrste proizvodnje sira razlikuju:

1. Čvrsta. Odlikuje se svojom gustom strukturom i moraju biti pod normom do šest mjeseci. Obično ne nalaze velike rupe u njima, osim malog i praktično neprimjetnog. To uključuje "edam" i "parmezan".

2. polukrutina. Oni su mekani na dosljednosti, iako guste strukture. Imaju zračne rupe različitih veličina. Najpoznatiji polukruti- "Maasdam".

3. Soft. Uz njihovu proizvodnju, dodatna obrada nije potrebna, tako da možete upoznati one koji nisu prekriveni ljuskom. Prema karakteristikama okusa, vrlo različita. Tu su i blagi kremasti i gljive. "Mascarpone" je jedan od onih koji trebaju posebne uvjete skladištenja.

4. Slanje, koja nužno trebaju otopinu iz kuhara soli. To uključuje mnogo poznati suluguni.

5. rastopljeni. Ne postoji samo vikend sir i maslac, već i krem, kondenzirano mlijeko i druge sastojke. U završetku njihove obrade dodaju se tablice.

6. sirevi s kalupom. Oni su napravljeni posebnim metodom, tako da je formirana hrana plijesan je jestiv i bezopasan. Može biti zelena, i plava, pa čak i crvena.

Budući da sve vrste sira imaju vlastiti karakteristični datum isteka, onda bi se pitanje treba proučavati kako ih pohraniti tako da ne kalupi. U početku, trebali biste razmišljati o tome gdje u sobi najviše cool mjesto s visokom vlagom. Naravno, samo hladnjak pada na pamet. Samo da sir ne povrijedi i ne propada, treba biti umotan u pergament ili hranu.

Članak na temu: Kako napraviti svjetiljke iz šalica to učiniti sami

Savršena temperatura za čvrsti i mekani sir je 10 stupnjeva, tako da ga ne bi smjelo staviti odmah ispod zamrzivača. Bolje je pronaći mjesto na vratima hladnjaka, daleko od hladno hladnoće.

Kako pohraniti sir u hladnjaku

Kako zadržati čvrsti sir u hladnoći?

Čvrste razreda duže nego svi ostali zadržavaju besprijekoran izgled i karakteristike za poboljšanje okusa tijekom skladištenja u hladnoći. Ipak, bolje ih ne može pohraniti dugo vremena. Maksimalna će trajati na hladnom mjestu za 10 dana, osim toga, također je potrebno redovito provjeriti njegovu kori za prisutnost ploča kalupa.

Važno! Idealni uvjeti za sve vrste sireva - ventilirana soba s temperaturom zraka 3-10 stupnjeva s vlagom 90%.

Dakle, da nisu prekriveni neugodnim kalupom, možete ih staviti na polietilensku ambalažu šećerne kocke.

Čvrste vrste se ne preporučuju da se pakiraju u redovnom papiru, budući da se proizvod može prekriti suhom kora, bolje je koristiti pergament za te svrhe. Ne bi trebalo ga premjestiti s jedne police na drugu, jer temperaturne razlike nisu korisne za mliječni proizvod.

Prije posluživanja do stola, to je vrijedno izvući iz pakiranja sat vremena prije obroka, tako da su svi neugodni mirisi koje je apsorbirao iz komore rashladne jedinice isparila do tog vremena. Sjeckani sir ne bi trebalo biti stavljen u hladnjak, bolje je pokušati jesti, nego izbaciti nekoliko dana, prekrivenih suhom kora.

Kako pohraniti sir u hladnjaku

Kako zadržati sireve s plijesni u hladnjaku?

Ti sirevi koji su pod uvjetima proizvodnje namjerno su napravljeni s plijesni, bolje je držati kod kuće u kupljenom paketu i pokušati ga više ili manje hermetički uz njega. Činjenica je da se plijesni hrane može proširiti na druge proizvode, nakon čega će se razmaziti ne samo apetit, već i miris u hladnjaku.

Moderne rashladne jedinice opremljene su posebnim sustavom za puhanje zrakom. Dakle, hostese koji ne znaju kako zadržati sir u njima, možete savjetovati vas da kupite staklenu ili plastičnu posudu, stavite ovaj proizvod mliječne proizvodnje i stavite hladno. Takve mjere pridonose njegovoj očuvanju svježeg, a ne istrošene prije uporabe.

Članak o temi: Vrste alata za moždani udar

Naravno, možete učiniti bez hrane, razbijanje zraka pristupa. Ovaj proizvod s plijesni smatra se korisnim, tako da je važno održavati ga nepromijenjeno, a ne odgoditi uporabu za dugo vremena.

Kako pohraniti sir u hladnjaku

Pravila za održavanje svježine sorti soli

Sorte soli su tako pozvani da se moraju čuvati u slaboj slanoj vodovi tako da se ne pogoršavaju što je duže moguće. Može se staviti u staklenu posudu ili emajlirani lonac i uliti u pričvršćivanje kuhane slane otopine. Ako se ispostavi previše slano, a zatim prije nanošenja na stol, trebali biste upiti u mlijeku ili hladnoj, ali kuhanoj vodi. Mnogi se pogrešno shvaćaju kada prelijevaju hladne slane sireve s toplom vodom prije uporabe, jer će početi dohvatiti. Osim toga, bit će uništeni korisni elementi traga od kipuće vode.

Vikendica sir se također odnosi na vrste slanih voda. Samo ga držite potrebne u staklenoj ili plastičnoj posudi, ali ne i u polietilen pakiranju. Osim toga, proširiti rok trajanja svježeg sira, može se poslati za zamrzivač neko vrijeme. Od smrzavanja hranjivih tvari neće nestati.

Kako pohraniti sir u hladnjaku

Skladištenje mekih sorti u hladnoći

Meke sorte mogu se držati u hladnoj komori čak i na minus temperatura, međutim, ne više od tri dana. Također su potrebni da budu paket prije pripisivanja hladnjaku. Bez ambalaže, mogu se brzo zagrijati, a gornja kore će sisati. Najbolje je za meke razrede kako bi pronašli malu emajled tavu. Idealno ako ostane tvornički hermetičko pakiranje.

Važno! Sirevi različitih vrsta trebaju se držati odvojeno jer svatko ima svoj karakterističan miris, okus i komponente sastojaka.

Kada kupujete, morate pogledati naljepnicu koja bi trebala biti zalijepljena na paket. To mora nužno biti označeno proizvođač njegovog pohrane i optimalne temperature.

Kako pohraniti sir u hladnjaku

Kući ili rastopljeni sirevi - uvjeti skladištenja u hladnjaku

Početni sir, kao i bilo koji drugi, morate otići na dnu police u rashladnoj jedinici ili u zasebnoj plovnoj komori. Prije pripisanog rastopljenom mliječnom proizvodu na sigurnom mjestu, mora se postaviti u staklo magarca, ali, ni u kojem slučaju, plastična vrećica ovdje nije prikladna.

Članak na temu: Stavljanje pločice u WC

Sir, kuhano osobno, bolje je jesti 3 dana, jer je njezin rok trajanja znatno manje od proizvoda proizvedenih u poduzeću.

Važno je napomenuti da će glava čvrstog sira biti pohranjena dulja od odvojenih narezanih komada. Sada postoji vakuumska jela u kojoj možete zadržati otopljeni sir.

Koliko ga možete pohraniti u hladnjaku?

u

Prema pravilima, bilo koja vrsta ovog proizvoda može se ostaviti u hladnjaku ako je temperatura ispod 3 stupnja. Istina, ne primjenjuje se na domaće svježeći sir, koji se čak može smjestiti u zamrzivač i mekanu ocjenu koja je dizajnirana za brzu uporabu.

Kada temperatura padne i razina relativne vlažnosti, postoji rizik da će se svježi proizvod pogoršati. Stoga morate kontrolirati te procese, kao i gledati ga, tako da ne ostane bez pakiranja na polici rashladne jedinice. A ako nema emajliranih jela? Vrijedno je tražiti konvencionalnu staklenu posudu s poklopcem i stvoriti vakuum.

Ako se čvrsti sirevi mogu mirno ležati u hladnim danima s odgovarajućim uvjetima, zatim mekom, slanom otopinom i onima koji s plijesni, bolje je jesti 3 dana, ne odlazeći za kasnije.

Kako pohraniti sir u hladnjaku

Korisni savjeti, kako pohraniti sir u hladnjaku dugo

Tako dugo ostao u rashladnoj jedinici, potrebno je:

  • pružiti mu odgovarajuću hermetičku ambalažu i bolju vakuumsku posudu;
  • Sir se može smjestiti u staklenu posudu s pilioniranom mlijekom ili solnom soli;
  • Stavite raffinad kocku emajliranu kocku na sireve, koji će apsorbirati dodatnu vlagu, samo trebate izgledati tako da se šećer ne otopi;
  • Nemojte ga rezati na mnogo dijelova i ostaviti u ovom obliku u kojem je prodana u trgovini, to jest, cijeli dio;
  • Koristiti umjesto papira za pakiranje folije ili kupiti poseban sir, ako kupujete sir u velikim količinama;
  • Stavite sir u plastiku ili stakleni spremnik, dobro se zatvaraju s poklopcem, a zatim stavite u zamrzivač.

Zapravo, ne toliko mudrosti treba znati tako da ovaj proizvod ostaje svjež. Najznačajnija odluka je da mu ne dopuštaju da leži u prehladu duže od datuma konačne uporabe na paketu je naznačeno da ne dobijete trovanje.

Kako pohraniti sir u hladnjaku

Video o tome kako pohraniti sir tako da ne plijesni:

Čitaj više